Бориславова за Стою Стоев: Нямам съмнения, че ще се справи отлично

Много е далеч от Иван Гешев, Борислав Сарафов и техните заместници, пише тя
17 май 2023 18:00, Нели Христова
87
Бориславова за Стою Стоев: Нямам съмнения, че ще се справи отлично
Снимка: БГНЕС

"Гордея се, че в екипа ни има смели и отдадени млади хора като Стою, които не се страхуват от отговорност, от тежка работа и от това да защитават идеята за една по-справедлива България с личното си име и труд! Докато мафията е обявила война на мафията, a зам.-прокурор дава главен прокурор на прокурор", така Лена Бориславова поздрави новоназначения шеф на правната комисия Стою Стоев.

Той бе избран месец след старта на 49-ото НС със 123 гласа "за" от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Ето какво още написа Бориславова във Facebook профила си:

Стою Стоев е част от екипа на Продължаваме Промяната от самото начало, борил се е рамо до рамо с нас от първия ден, участвал е активно във всички обсъждания на законопроекти, във всички продължителни заседания на правна комисия, във всички битки - и за закриване на специализираните съд и прокуратура, и за механизма за контрол над главния прокурор, и за защита от домашното насилие и редица други. От малцината е, които познават правилника и работата на Народното събрание в дълбочината им. Нямам съмнения, че ще се справи отлично с новата си отговорна задача, която не всеки е готов дори да обмисли дали да поеме! Нямам съмнение, защото знам как работи.

Да, Стою е млад. Да, няма професорска титла по право. Да, бил е само 3 пъти народен представител и член на правни комисии в едни от най-бурните, трудни и кратки парламенти в новата ни история.

Да, Стою не е Дани Кирилов. Стою не е и Радомир Чолаков. Много е далеч и от Иван Гешев, Борислав Сарафов и техните заместници.

Вместо на тези видни кадровици в правото, Стою прилича много повече на младия и неопитен Никола Минчев, Мирослав Иванов, Петър Кьосев, Васил Пандов, Петър Куленски, Васил Стефанов, Димитър Гочев и Милен Матеев.

Поколенията се менят. Време е и обществото да се промени и да осъжда хората за делата им, а не за външния им вид и възрастта им."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 11 месеца
Еленке, с тия момченца поне въведете правилник да се вземат под отчет от МВР и Комисията за защита на лични данни на всички инсталирани мрежови камери, по ай пи адрес и локация, сървър, собственик. Защото оттам идват атентати, следене, парапети, кюлчета.
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гербави ***
61
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нямаме съмнение, че това кюфте ще се справи отлично с изяждането на едно прасe.
60
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Държава която плаща, за да защитава зам.главния прокурор от главния, няма как да погине ...
59
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нека всички паднем на колене и се поклоним до земята на Стою!!!
58
1
 
7
 
! Отговори
сгрую калчев преди 11 месеца
закривайте или почвайте лова на вещици , за начало от мас.нските ритуалисти , които разпределят баницата от печатницата, саурон
57
1
 
6
 
! Отговори
Омертата преди 11 месеца
Спомням си - 90 те и гангстерската война в коза ностра която доведе до атентата срещу - джузепе фалконеДокато разчиствал сметки в мафията - тото риина бил предаден на правосьдието от свой човекСчита се , че той е пьрвият бос успешно замесил мафия и политикаУмира в затвора с -26 доживотни присьди
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То, Ристьо Иванов пенсия заработи в парламента само с приказки, че трябва рИформа в съдебната система, та му е светъл пример на Стою, що да не се напъва момчето да е там. народът да му мисли.
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лена Киропарапеткова сигурна, а той ще се справи точно колкото те се справиха. Във фирма като отидеш, те питат за предишна работа, опит, резултати. Наш Стою от татю айде шеф на правна комисия в Парламента. То затова ни е такъв и парламентът. Тя е решила, че като са млади това е върхът на постиженията им. А който няма съмнения, ясно е какъв е. Няма нищо по-страшно от активната глупост. (На Гьоте е мисълта, не моя)
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
високопланинско споразомение
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тая е като ректора на софийския университет с маска един мм крем за лице бело
52
1
 
6
 
! Отговори
.. преди 11 месеца
тоа фриик кой му дава право да се изявява ?я марш да го поемаш куче омрело
51
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
До щом. Коментарът ти пращи от елементаризъм и безсмисленост. И коя е надеждата? В тези, които само за 7 месеца сътвориха най-голямата катастрофа за България? Глу.пак.
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На тази космата коза ясно колко й е умственият багаж, щом не знае основна максима "Няма млади, няма стари, има можещи и неможещи".
49
1
 
17
 
! Отговори
Далай Лама преди 11 месеца
На тази кой и разреши да се пуска от парапета , че и да се прави на умна ? Хайде, връщай се на село , пльокащо се момиче !
48
1
 
20
 
! Отговори
Lina преди 11 месеца
Като се имат предвид ленените познания в правото ( в които се арестува без доказателства) не се учудвам. Какво се очаква от хора, които нямат за нищо Конституцията, но ще я променят , по поръчка на ам .п
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПАРАпетковата вече назначава и нов прокурор. Иначе са и обещали сериалът "Лозенец" да е култовия филм за годината. Що ли се дърпа? От сродните с нейната професия може да получи само завист. А, пропуснах кой стартира от няколко години махането на Гешев - ами тези дето ги е страх, все пак той посегна на едно червено милионерче, нищо че е провинциално, тя корпорацията не търпи вмешателства
46
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
В биографията на Стою най ме впечатли, че е завършил право в Нов Български университет. Това е явно учебно заведение с най-големите традиции в обучението по право. Като добавим, че е роден 1992г, то няма нищо повече да се обяснява. P.S: Днес гледах интервю с него по БНТ. Мъка!
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
HRите кажите си честно. Виждахки предвид ЦВто на този пухи бихте ли го извикали на интервю?
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стою Стоев е с купена диплома от НБУ без необходимият опит и стаж.