Гешев няма да се даде лесно

Това обяви Петър Чолаков
19 май 2023 15:24, Росен Стойчев
35
Гешев няма да се даде лесно
Снимка: БГНЕС

Промените не могат да се изчерпат с една личност – с тази на главния прокурор. Това заяви пред БНР доц. Петър Чолаков, Институт по философия и социология в БАН.

"Трябва да бъдат по-дълбоки.  Аз съм песимист за развитието на българската политическа система. Институциите на съдебната власт са част от политическите институции. Въпреки че съдебната власт трябва да бъде независима, тя се меси сериозно в политическите дела и е обект на влияние от страна на другите политически институции".

Доц. Чолаков обясни, че и от страна на Гешев, и на ВСС много се е втвърдил тонът.

Още по темата

"Бойко Борисов изглеждаше притеснен, когато трябваше да коментира тази акция на Иван Гешев, който скъса оставката си. Може би не е искал да влиза в такава конфронтация с главния прокурор. Гешев няма да се даде лесно. Ако тръгне към дъното, ще повлече и други.


"Членовете на ВСС сега се ослушват какво казват силните на деня. Във ВСС, поне част от хората, ще се вслушат в императива, който дойде от страна на Мария Габриел. Други ще чакат да видят как ще се развият събитията. Много зависи от това колко ще е стабилен този парламент".

Това НС трябва да приеме законите на Крум Зарков и да обнови ВСС, отбеляза още анализаторът.

По отношение на главния прокурор ще има разкрития, убеден е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Гербер преди 11 месеца
Гешев мачкай всички корумпетаНяма наши няма ваши - карай наред
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Никой нормална държава главният прокурор не инсценира "атентати" срещу себе си за да си запазва поста! Само в България това се счита за нормално, а както виждаме от коментарите тук и доста подходящо за измиване на ръце.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако Гешев реши да топи колегите си от ВСС, политици и депутати , това ще е самопрострелване. Известно е, че питомците на Висшата милиционерска Школа не страдат от излишък от ум, съобразителност и красноречие. Справка: Б.Борисов и част от членовете на ПК на ВСС.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В момента ако махнат Гешев мафията ще си избере друг и ще се бетонира. Отстраняването му без адекватна реформа на проф листа от корупция съдебна система преди това е безмислено.
25
2
 
3
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 11 месеца
ГЕШЕВ КАКТО И ВСИЧКИ ОТ ВСС СА СМО ПИОНКИ НА ДЪЛБОКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.ТЕ РАЗПОЛАГАТ С ОГРОМЕН КОМПРОМЕТИРАЩ МАТЕРИАЛ ЗА ВСИЧКИ ОТ ВЛАСТА И ТАКА СЕ ДЪРЖАТ ЕДИН ДРУГ НА ВЛАСТ.САМО БЪОРЪЖЕНО НАРОДНО ВЪСТАНИЕ МОЖЕ ДА ГИ УНИЩОЖИ И ДА ЗАПОЧНЕМ НА ЧИСТО.ВСИЧКО ДРУГО Е БОЖ ЛАФ.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Обичам приказката "Голият цар", защото е винаги съвременна.Т.ъп цар, лицемерие на слугинажа, невинно дете, което е казало, истината, че царят е гол.В нашия случай няма невинни и за това се скубят помежду си лицемерите, защотоцарете са много и са голи.Единственото, което ни остава, е да гледаме как ще се изтребят и то с "евроатлантическите си фалшиви ценности".Не ми е жал за голите царе и лакеите, жал ми е за ограбения 33 години живот и възможности на българските граждани от банда крадци.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Явно от първото сведение, запис, донос е разбрал истината. Продължил е да събира У МНОГО ВАЖНО да не СПОДЕЛЯ. Да не споделя със себе си като човек, като полицай, като Прокурор? Да именно като човек е на първо място. Той е запазил себе си, полицая и Прокурора. Сега му е реда да отвори папките и ликвидира всичкоЛ записите като подлист или полдлите посоченио в записите. Гешев бъди Мъж
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След като мафията е снела доверието от него, е редно да си подададе оставката. Мафията го е издигнала, а снея шега не бива.
21
3
 
16
 
! Отговори
Име преди 11 месеца
Не минахме през лустрация(заради Иван Костов), и сега си патим! А Иван не я приложи защото и той е бкп/дс кадър.
20
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
ами няма да се даде защото е милиционер от симеоново събрал е доноси в папкидискети с тел разговори и театралното накъсване на оставката беше сигнал не сиотваряите устата защото ще загазите 30 години анархия на какво се учудвате сегазатова избори до дупка ще се опитваме да ги изчистим трудно е но не е невъзможно
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Крумчо Зарков, детето на мама, внесе закон - недоносче, като им скимне, да свалят главния прокурор... Не става така, дундьо!
18
4
 
16
 
! Отговори
dmx преди 11 месеца
Да ги почва, ако не е мишка. Че нещо мафията пак обединява да прави "реформи", да "спасява" пенсионерите и за удържа "евроатлантическия" курс
17
7
 
15
 
! Отговори
Милена преди 11 месеца
Гешев си вкара автогол. Издаде се, че е назначен от определен политик и той му казва какво и към кого да го прави. Сутринта казаха, че само големите дела са 74, забавяни и спрени умишлено. Не знам този човек с какво безочие се появява пред хората! Каква държава!
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гешев трябва да остане на поста, ако съдейства за разбиването на Мафията-държава. Той е най-ценният сега в борбата с Мафията-държава. Признат грях - половин грях. Останалите мафиоти нищо не признават и те са сега истинският проблем на България. Голям шанс имаме да научим за всички мръсни схеми на Боко Истината и мафиотите край него, които се правят на "Ни лук ял, ни лук мирисал". Мафиотите от ВСС ще скрият всичко чрез нов техен мафиотски член, който ще мълчи като риба и ще отрече всичко.
15
0
 
2
 
! Отговори
пришълецът преди 11 месеца
Анзу мушен:)))за лугал банда по-натам....:)))
14
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Злото има нужда от борба; от това да се борят с него смели хора, а не да се крият от него като зайци. Подлизурковците от ВСС мълчаха, ако бяха смели и принципни те, отдавна да си е отишъл Гешев.
13
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Малко досадни вече започват да ми стават тия откриватели на Африка, които се правят и на синоптици с разни прогнози. Те май са затворени в офиси и в кабинети. Гешев, Бойко, Костов навремето са хора, които не се дават лесно, не знам защо обяснявате. Такива познавам, общувам с хора достатъчно. В моя блок има две жени (майка и дъщеря), които са същите. До нашия блок има един, който има къща,живее си в нея и е такъв. Просто има върли властолюбци. Той няма да се даде, но има ли борци?!
12
2
 
9
 
! Отговори
Политическата ни преди 11 месеца
система е проклятие за страната и народа.Стотици партии,хиляди видни партийци с единствено желание да яхнат народа.Умишлено сатанизиране на едни или други, за да има видите ли промяна и изход от положението,ако изберем първо едните, после да избягаме от тях с избор на другите.Политизиране на държавните органи, нямаме ясен критерий кой е добър,кой лош-едните казват че сме зле и фалирали, другите-че по-добре не сме били.Да викаме пак цар,(не лакомия старец,а нов) за да има една начало.
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някои политици затрепереха да не спомене в понеделник Гешев тяхното име. Всички са навързани. Богатата комунистическа номенклатура да не си мислят, че сме забравили как забогатяха.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да, правосъдната реформа не се изчерпва с личността на Гешев, но до сега ПП и сие врякаха само Гешев, Гешев .....Сега запяха друга песен т.е. пак недоволни