Ваня Григорова, Кирил Петков или Борис Бонев кандидати за кмет на София?

Икономистът на КТ “Подкрепа” Григорова е харесана за кандидат кмет на София от БСП
19 юни 2023 07:00, Елка Василева
149
Ваня Григорова, Кирил Петков или Борис Бонев кандидати за кмет на София?
Снимка: архив, БГНЕС

Икономистът на КТ “Подкрепа” Ваня Григорова е харесана за кмет на София от БСП, потвърдиха пред “Труд news” столични социалисти.

Предварителните сондажи в районните структури на БСП в София показали много висок личен рейтинг на Григорова, която е и съветник на президента на “Подкрепа” Димитър Манолов. Самата Григорова вчера не беше открита за коментар, но от “Позитано” 20 коментираха лаконично, че “Изпълнителното бюро на БСП и Корнелия Нинова добре познават работата на синдикалистката и оценяват социалната є ангажираност през годините”.

Предварителните сондажи показват, че номинацията на Григорова ще даде възможност БСП да разшири влияние в София и да получи гласове не само от твърдото ядро на партията, а кандидатурата й да донесе подкрепа и за листите в страната. Ваня Григорова има опит в явяване на избори и то за Европейския парламент през 2019 година, когато бе независим кандидат.

Тогава на фона на партийните листи Григорова получи 9320 гласа, като подкрепа за нея от трите избирателни района в София дадоха 2679 избиратели. През 2019 година БСП заложи на кандидатурата на Мая Манолова, но загуби кметските избори в столицата.

В парламентарната коалиция ПП-ДБ все още не са подписали споразумение за съвместно явяване на изборите, но докато формациите спорят за общ кандидат и коментират имената на бизнесмена Васил Терзиев, Борис Бонев, Трайчо Трайков и Вили Лилков, за стола на Йорданка Фандъкова е проявил желание съпредседателят на ПП Кирил Петков. Петков дал да се разбере, че не би отказал номинация за кандидат за кмет на София, както и по този начин щял да парира всякакви спорове в коалицията около спряганите кандидати.

Не е тайна, че от месеци от ПП ухажват за поста Васил Терзиев, който е един от щедрите спонсори на ПП от самото начало.

В същото време Борис Бонев от “Спаси София” категорично отказвал да се задоволи само с участие в листата за общински съветници и евентуално поста председател на Столичния общински съвет.

“Спаси София” все още преговаря с ПП-ДБ за съвместно явяване на местните избори, но крайното решение дали и как ще стане това, ще дойде много скоро”, заяви преди седмица Бонев. Пред БНР обаче той отправи критики към ПП-ДБ за съвместното им управление в момента с ГЕРБ. “За нас би било абсолютно недопустимо и ние няма как да бъдем в коалиция, в която се пази ГЕРБ, защото ГЕРБ са всичко, което ние не сме. Няма да допуснем и никога не сме допускали да бъдем инструмент на някой друг”, каза Бонев.

Депутати от ПП и ДБ признават за напрежение между формациите им за кандидатурите за местните избори, а спрягането на името на Кирил Петков приеха за “резонно, но неокончателно”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 10 месеца
До АмандаОт тримата, ще избереш най-лицемерният, най-долният. Нямаш нюх да усетиш, че това, което прави тая "всезнайковица", е само медиен образ. Научила 5 неща и ги повтаря в несвяст. И другите двама са си същите. От три бУоклука, ще избереш един. Браво, направо направи избора на живота си! Хахах, как може да има такива нефункционални съшества в тая територия - не знам. Овца до овца! 90% и нагоре сте такива.
117
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То ако това са кандидат кметовете, жална й майка на София... По-добре Йорданка да продължи!
116
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Много се вълнувате от кметските избори, но ние обикновените хора няма да гласуваме, докато на върха и в НС е целият този "ПОЛИТИЧЕСКИЕ ***", за което се извинявам! Няма да гласуваме за ГЕРБ, ПП и ДБ, ДПС, Възраждане и БСП! Вие не се погрижихте за народа, оставихте го да мизерства и оцелява, докато се боричкате за постове и власт! Нямате вече електорат!
115
4
 
6
 
! Отговори
sd преди 10 месеца
Ваня Григорова, бсп, комунисти, русоиди, вървете на три букви!
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен "От Ваня Григорова до сега нищо умно не съм чул." , Може би си глух? Защитава правата на гражданите, работниците и обикновените хора, това видях и чух да прави, за "матряла" , както казваше един... !
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До АнонименАко е нямало фашизъм в България, защото толкова много българи са били избити през управлението на тази фашистка власт през ВСВ? Отмъквали са ги от домовете им посред нощ, изтезавали са доста от тях, след това отново през нощта са ги извозвали в камиони навън и са ги убивали и заравяли в масови гробове. И по същия начин са горили книги , като нацистите или са вкарвали в затвора хора, ако не им харесва литературата в домовете им, понеже и домовете на хората са били масово обискирани
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен, Гео Милев, поемата "Септември" и кървавата драма на един народ и насилствено сменената власт с преврат, дали го учат днес в училищата изобщо? Или ни трият литературата, паметниците, подменят историята ни и ни вкарват в техни фалшиви рамки?
111
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боже пази София
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Името им е :.... Шопи със сопи, с пръсти, с копрали, с търнокопи, с вили, с брадви, с топори, с коси и слънчогледи - стари и млади - се спуснаха всички отвред - като отпришено стадо, от слепи животни, безброй, яростни бикове - с викове, с вой (зад тях - на нощта вкаменения свод) полетяха напред, без ред, неудържими, страхотни, велики: НАРОД! "Известното е крайно, неизвестното - безкрайно; в интелектуално отношение стойм на малък остров сред безкраен океан от необяснимост"
109
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди 1944г е имало монархия, а не фашизъм, защото едното изключва другото. Фашистите са национал СОЦИАЛИСТИ! Има ли носталгия от ВАШИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ СОЦИАЛИСТИ, по времената преди 09.09.1944. които взривиха църква, изтребване на невинни хора от Народния съд, лагерите, въдворяванията и ред други ВАШИ - КОМУНИСТИЧЕСКИ специалисти. А сега имате ли носталгия по Белене, Цанков камък, заменките....?
108
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От Ваня Григорова до сега нищо умно не съм чул.
107
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По биографите им всичките родени вън от гр. София а родителите им още от по далеч, като оная сегашата кметица, както и всички останали бивши с изключение на "мафиянски"(я)! Районните също, *** до ***!
106
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Викам Кирчо да го правим кмет, президент, и министър председател едновременно. Този екземпляр има енергия за всичко. Умора нЕма.
105
10
 
8
 
! Отговори
Аманда преди 10 месеца
Бих гласувала категорично за Ваня. Това (младо) момиче е решително, целеустремено, рефлективно, умно и смело и най-надеждното (впрочем това дори не подлежи на съмнение) в сравнение с останалите политически....(те си знаят)
104
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кмет ще бъде Тервел Пулев !
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оляхте се бе! Стига платени реклами още от сега! Срамота,бе моме на снимката,не са ти писали днес и името!
102
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някакъв цирк се заформя, като гледам...
101
2
 
13
 
! Отговори
Музата Клио преди 10 месеца
Нинова, как ще обясниш факта, че Григорова напусна БСП преди сто години? Тя има личен рейтинг, но той не е на БСП
100
6
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Неее, такава комедия просто няма. Григорова е креслив популист, Бонев е абсолютен въздух под налягане, а Киро е по много и от двете. Нито един от тях не става за кмет дори на паланка, камо ли на столица. И това ще стане ясно когато неизбежно ще ги сравняват с Фандъкова (при всичките й кусури).
99
5
 
28
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 месеца
Хубавец до хубавеца. Киро е най-опасен. Може да реши да източи язовир Искър за да си прави селфи