Какви мерки ще вземе България срещу войната по пътищата?

Премиерът Николай Денков коментира какви ще бъдат те
21 юни 2023 12:24, Йоана Цонева
36
Какви мерки ще вземе България срещу войната по пътищата?
Снимка: БГНЕС

Държавата трябва да вземе спешни мерки за безопасността на движение по пътищата. Това обяви премиерът акад. Николай Денков в началото на днешното заседание на правителството. Една от първите му срещи е била с МВР министъра, министъра на регионалното развитие, на транспорта на 16 юни, за да се набележат мерки, които да обърнат негативната тенденция с жертвите на пътя.

В резултат са набелязани системни мерки-ремонт на рискови пътища, мерки за безопасно шофиране, мерки за обучението на водачите. Премиерът Денков поздрави МВР за вече взетите мерки. Сега започват съвместни проверки на 6 различни институции. Те тръгват на изненадващи проверки по различни пътни участници. Ще се проверят автомобили, товари на тирове и др. Надявам се тази система да проработи, подчерта Николай Денков.

Няма да работим кампанийно, а това ще бъде част от нашата работа, увери още министър-председателят. Затова и се предвиждат ежемесечни срещи. Денков очаква обаче да има видими резултати след месеци.

Припомняме, че от Министерски съвет вече съобщиха за разговорите, които премиера Николай Денков е имал, както и за набелязаните мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Баба. преди 10 месеца
Българите нямат уважение един към друг! Никой(1%)дава мигач! Не , че разчитаме на " него"!Да не говорим за" " друо"!Обречена " нация"!Съдебна система? Мафия!
28
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Да направи пътища?
27
0
 
1
 
! Отговори
МЕРКИ преди 10 месеца
Както и до сега-само на бумага, защото това е политика на: управници, богаташи, корумпета в държавната администрация. И не само-това е гензаложба на почти цялото общество.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Контролирайте скоростта на товарните камиони! Ограничения за 80, 70, 50, 40 за тях не важат. Големите фирми - изпълнители на строителни обекти прикриват пред КАТ виновните за превишаване на скоростта. Глобите се разпределят на калпак.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички отново на изпит ,половината са с купени книжки и им личи като започнат да гелдат умно и се чудят аз ли съм,той ли е с предимство. Другия проблем е скоростта,с която се кара,и изпреварванията на непозволени места....
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С една дума - никакви.
23
1
 
1
 
! Отговори
Кампомайорензе преди 10 месеца
България няма да може да се справи с този въпрос. Проблемите са прекалено много и във всички елементи от пътната система. Твърде много хора не вършат качествена работа, ако някои въобще вършат нещо както трябва. Единственото решение е да се сменят сумати хора с чуждестранни специалисти, но това също е неприложимо за съжаление. Шах и мат е ситуацията.
22
3
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
На ЕС му признавам едно. Прие много добри закони за безопасността по пътищата, но в България ще се докоснем до тях след десетина години. А и енно, постоянно се приемат нови, задължителни екстри за сигурност. Например автоматично спиране, разни системи за следене на пътя и т.н. Всичко това е измислено и се прави. Резултатите се виждат в Германия. Там постоянно намаляват смъртните случаи. Тук сме бедняци, купуваме или караме коли на по над 10-15 години, които идват от миналия век кажи речи.
21
3
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Те мерките са едни. Справка Германия. Вдигат се заплатите, всички си купуват нови, сигурни коли, пооправяме пътищата и най-важно цялата маркировка и чакаме резултати. Няма какво да му мислим, какви наказания, какви щуротии. В България умират хора, защото колите ни в голямата си част са несигурни, остарели, амортизирани, неподдържани, минали фиктивен ТП. Решението написах горе и докато не забогатеем за нови коли и пътища, винаги ще се борим, ще се борим, ама накрая победител ще излиза просттотият
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Рейгън досега да беше приключил и да е забравено.
19
3
 
4
 
! Отговори
От хората преди 10 месеца
Каквито и мерки да се вземат,безумието ще продължава докато някои нарушения не се криминализират.Вече 1 година тече акция против пияни и дрогирани шофьори.Е,намаляват ли,НЕ.Норушителите се подиграват и никой не може да ги спре.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С изпращането на снаряди България застава срещу Русия ,Вече може да чакаме някои кинжал по заводите ,а дали Германия или друга държава ще си рискува спокойствието да се намеси ,Тагарев вкарва България в месомелачката по нареждане на САЩ
17
1
 
5
 
! Отговори
Министър Тагарев преди 10 месеца
По думите на новия министър на отбраната новата помощ, която предстои да бъде изпратена, ще се състои от оръжия и боеприпаси, които вече са налични в българските складове и няма тепърва да се купуват.Украйна се интересува най-вече от български боеприпаси - 122-милиметрови ракетни и артилерийски снаряди, 125-милиметрови танкови снаряди, 152-милиметрови артилерийски снаряди.
16
0
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 10 месеца
Една е мярката, друга няма!Това е превенцията!
15
3
 
5
 
! Отговори
За истинската война преди 10 месеца
България ще изпрати огромна, военна помощ на Украйна във вид на боеприпаси и военна техника която е излишна за армията ни...
14
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Разсипаха я тая държава тц тц тц. Къде я видяха тая война по пътищата не знам?! 90те и ранните 2000 години каква война по пътищата имаше еееей хал хабер си нямат хората. Караше се мъжката! Тръгваш за морето гааааз няма магистрали няма нищо гаааз до катастрофите ходеха с мотори, че нямаше отде да се мине. Щанс да стигнеш изобщо фифти фифти. Това беше война сега - глезотия :))))
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не само младите нямат шофьорски умения. Всики шофьори с десетки години стаж, ако сега ги пуснете на практически изпит съм сигурен че 90% няма да могат да го изкарат от първия опит. А 70% няма да могат и от третия опит, без да си платят рушвета на ДАИ.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още от началото младите шофьори ги учим, че всичко на пътя се решава с подкупи. Изпита си го взимат с подкуп, навсякъде катаджиите все подкупи искат. Е как искате да имат друг манталитет и да карат нормално?
11
1
 
7
 
! Отговори
K04 преди 10 месеца
Стига тичахте след събитията. Проблемът са хората с несъществуващи шофьорски умения, които обаче са легално по пътищата всеки ден. Трябва жестока регулация на провеждането на курсовете и "вземането на книжка" и всичко ще си дойде на мястото.
10
1
 
8
 
! Отговори
Майна преди 10 месеца
Такива които карат в насрещното по магистралата,директно 1 година затвор по бързата процедура ,пияни ....без книжка 10 години ....лесно е