Караджов: ПП предлагат да спрем да говорим за "грабежа на века"

Партията бетонира и мултиплицира порочните модели
12 юли 2023 11:07, Стела Стоянова
21
Караджов: ПП предлагат да спрем да говорим за "грабежа на века"
Снимка БГНЕС

Спомняте ли си грабежа на века и за изнесените от банковите офиси сакове и чанти, натъпкани с десетки милиони корупционни държавни пари преведени иначе като аванси за още незапочната АМ "Хемус"?

Това заяви Гроздан Караджов от ИТН от парламентарната трибуна, предаде БГНЕС.

"Логично е една част от залата да са потънали в "некоалиционна" амнезия. Нека да им припомня собствените им твърдения от 2021 - "да кажем, че от 70-80 млн. лв., колкото авансово са се превеждали на компании, представящи се за строители на магистрали, са се отделяли 30-40% от средствата като са се насочвали към една политическа партия - ГЕРБ". Изведнъж вчера регионалният министър на ПП се обърна на 180 градуса и реши, цитирам, да ускори изграждането на Хемус и направо предложи да затворим вече дебата за ин хаус договорите, да спрем да говорим за грабежа на века. Видите ли, тези договори, този грабеж на века, се били санирали, оздравели са, така да се каже. Всякакви прави съображения срещу тях вече били с изтекла давност. Нещо повече - според министъра на ПП цените вече му били ниски и трябва спешно да бъдат индексирани".

Според Караджов ПП "бетонира и мултиплицира" порочните модели на управление. "Това най-ярко личи в областта, където тя най-яростно се изразяваше като уж пазител на новия морал - регионалното развитие. Преди две години ПП обявиха война на ин хаус договорите, защото били грабежа на века, а днес вече смятат да ги довършат ударно и без никакви промени", коментира той.

По думите му от същите 8 фирми се строят тези магистрали, които бяха обявени за "бебетата на Караджов". "Явно днес вече сте осиновили бебетата в ПП, която хем може да е майка, хем може да е мащеха - според келепира. И неслучайно и тези цени на бебетата ще бъдат индексирани, ще бъдат увеличени, за да има и за новите корупционери", каза още Караджов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: АМППГроздан Караджов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Не бе преди 9 месеца
Просто идват местни избори, а те са ключови, защото държат хората по места в робство! ПП си го признаха (цитат на Киро от записа): "Ако пуснем народа да се репрезентира, ние имаме 7-10% максимум - със ДБ, със всичко!" и (на асен василев) "ние друго освен на София не можем да се надяваме да вземем на кметските избори". И ГЕРБ са им казали "имаме едно предложение, от което всички ще спечелим - та връщате инхауса, плащате на фирмите и ..." Това личи от километри, но няма да бъде простено!
19
0
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 9 месеца
Караджов още ли не може да преживее това, че ПП и Асен Василев не му позволиха да извърши "грабежа на века" и да открадне с Чалгаджията 4 милиарда? Караджов докато е жив ще пика.е кр.ъв и ще анатемосва ПП.
18
0
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 9 месеца
Азси спомням, че имаше опит за "грабеж на века" от страна на ИТН да откраднат 4 млрд лева, а Караджов беше брокера. Но ППи Асен Василев не им позволиха и тогава ИТН поцесняха и свалиха редовното правителство, хвърляйки България в двугодишна парламентарна криза!
17
0
 
2
 
! Отговори
Право на мнение! преди 9 месеца
"Грабежът на века" е работа на Прокуратурата и Съда! А манипулациите на Караджов да стовари вината за "габежа на века" на ПП са смехотворни. Странно е, че Караджов не обвинява директно виновтите за "габежа на века" Борисов и ГЕРБ, а използва "опорката", за да продължава да злепоставя и плюе по ПП, на които е все още бесен, че ПП не му дадоха да открадне едни 4 милиарда от бюджета и тогава щеше да има "грабежа на столетието" от ИТН.
16
3
 
2
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 9 месеца
Грабежа на века , вече не е грабеж , а правилни политики за народно благо, ребрандираме го. С г-н Пеевски и г-н Борисов вървим ръка за ръка в името на Украина и нашите банкови сметки! Слва героях!
15
0
 
2
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 9 месеца
Кой грабеж ? Оня дето славуца се опита да направи чрез тебе ли ? За ония 4 млд. ли става въпрос ? За цъщите дето трябваше да откраднете по нареждане на Допган и Шиши ли ? За тези пари заради които съборихте правителството ли ?
14
0
 
4
 
! Отговори
Читател преди 9 месеца
Този простее,с всеки изминал ден.Гроздьо,хапеш се за мъ.ите,защото не засмука ония милиони,които Ас. Василев,буквално ти издъпа от ръцете.
13
2
 
4
 
! Отговори
Главанак преди 9 месеца
Да се прегърнеш с най-големия мафиот в най-. новата ни история, е не просто престъпление!Всъщност такава злоупотреба на доверия, което сътвориха ПП ДБ, не е имало, няма , и не може да има!Жалко, много жалко за тези, които им дадоха доверието си!
12
2
 
3
 
! Отговори
do 7 преди 9 месеца
и да е вълк, и да е лисица в случаят право говори ;)
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КТБ е грабежът на века. Източиха фонда за гарантиране на депозитите, а това са държавни пари.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Грабежа на века е затворен АЕЦ, КТБ и унищожена армия и индустрия.
9
4
 
6
 
! Отговори
Хаха ха преди 9 месеца
Пп са по големи в прибирането от герб , всички видяхаПьк и вече бойко и шиши не са мутри за - пп а клалиционни партньориПродьлжаваме промяната с -200
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В България нищо не се е променило от 1989 година до днес. Комунистите хамелеони продължават да управляват и да грабят народа. По комунизма най-простия беше президент. Последните 12 години най-простия беше министър председател. Нищо не се е променило!
7
2
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
Този е един от най върлите мошеници на прехода. Мина през няколко партии. Страхотен вълк!!! Личи му и по физиономията. И да иска човек няма как да сбърка в преценката си за него
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разграбването на века започна 1989 година от ДС и продължава до ден днешен пак от ДС.
5
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
хаиде кажете кои получи чувалите с парите в банката и къде ги отнесе нали имакамери итн защо не сваля това пр авителство още повече след изказванията напсевдоакадемика във вилнюс
4
2
 
10
 
! Отговори
канарче преди 9 месеца
Тоя ни взима за канарчета. Явно не успял да се нагуши колкото иска. Блажна и охранена физиономия
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докато вие се карате и дърпате за глупости, ние си мачкаме старите пътища! Жалки сте!!!!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При шише,Путин и тиквоний
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"десетки милиони" и "грабеж на века"...Аре пОсмали. Още чакам да разбера къде изчезнаха 4+ милиарда от КТБ. Много къса памет демонстрират някои хора.