Денков успокоява: Русия няма да посмее да ни нападне, член сме на НАТО

Не трябва да се поддаваме на провокации, призова още премиерът
24 юли 2023 15:40, Елка Василева
773
Денков успокоява: Русия няма да посмее да ни нападне, член сме на НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Хората не трябва да се плашат. Няма опасност за България и причината е, че ние сме членове на НАТО, а Русия няма да посмее да нападне държава-член на НАТО, защото знае какъв ще бъде отговорът. Това заяви пред журналисти премиерът акад. Николай Денков в отговор на въпрос, свързан с думите на депутата от руската Дума Пьотър Толстой за българското Черноморие.

Още по темата
„Пьотър Толстой не за първи път отправя провокации към България. Вероятно бихме ги подминали, ако той не беше депутат. Той е в рамките на институционалното представителство и правейки тези изказвания, минава граници, които не са приемливи. Ще говоря с Министерството на външните работи. Смятам, че трябва да се даде ясен знак, че това са неприемливи изказвания. На посланик Митрофанова трябва да ѝ бъде предадено това съобщение. Аз не смятам, че тя трябва да бъде обявена като персона нон грата заради едно такова изказване. Все пак то не е нейно“, коментира Николай Денков.

„Не трябва да се поддаваме на провокации“, призова още министър-председателят. Според Денков голяма част от подобни изказвания се правят за вътрешна употреба пред руската публика.

Николай Денков посочи още, че има възможност да бъде увеличен значително капацитетът за превоза на украинско зърно през нашата железопътна система, а темата е обсъждана на днешната му среща с гръцкия му колега Кириакос Мицотакис в Атина.

Премиерът направи своя коментар след прибирането му от гръцката столица, където заедно с ръководена от него правителствена делегация бяха на еднодневно посещение.

Народният представител от „“Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев призова вчера Външно министерство да привика руския посланик за обяснения заради изказване на заместник-председателя на руската Дума Пьотър Толстой, че българското Черноморие било руско и че след Украйна, България и Румъния били следващите.
(БТА, Иван Лазаров)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


773
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
625
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
На запада "солидарността" се видя с въпроса за американските визи: казаха си директно че Бг е твърде маловажна за да си развалят рахата заради нея.
624
0
 
3
 
! Отговори
R.A.T.M преди 9 месеца
Да напомня ли как Турция взе половин Кипър, който беше гръцки и двете държави натовски някой нещо направи ли по въпроса ? Естествено, че няма да ни закачат руснаците ние не сме викали москалчку на гилчку, не сме горили рускоезични люде или убивали деца говорещи руски, но има едно голямо НО има граница която не бива да преминаваме и ако тези умни и красиви хора не го разберат няма спасение съчките отиват в огъня.
623
1
 
14
 
! Отговори
Подстрекатели преди 9 месеца
Тука командва господин Кенет, обкръжен от вярната свита "българи" като Паси, Лорер, Бехар, Поптодорова, Петков, Василев, Неински, Минчев, Инджев, Алгафари и други. С влажен поглед и потни вратове се напрягат да злобеят срещу Русия и да си уреждат кариерите.
622
0
 
13
 
! Отговори
глупав си преди 9 месеца
До МайораКъде сте вие да ни обясните изказванията на Чърчил и презрението му към България? Къде сте вие да сложите на място вредния Паси , който открито се гаври и шмекерува? Къде сте вие, да поискате обяснение от европейското си "семейство" за пируета на Макрон за РСМ? Къде бяхте когато чужд президент се кара в България? И когата Мадлин Олбрайт каза че смъртта не цивилни и деца си срува? И къде сте когато сложиха паметник на американския летец, единствен бомбардирал София?
621
1
 
6
 
! Отговори
Алекса преди 9 месеца
Ей Мишок я бегай до Посолството да се информираш !
620
7
 
4
 
! Отговори
Глупави сме преди 9 месеца
Запада е толкова мил с България. Нато е толкова грижлива! Чърчил е говорил най-презрителни неща за България, но ние знаем че Сунак и други са наши приятели. И Макрон, и Саркози, и Урсула, те мислят за нас като за първи приятели и приоритет.
619
1
 
9
 
! Отговори
папагали и пудели преди 9 месеца
С една дума, скъпи управляващи, ние обичаме Русия. Любовта не се влияе от международно признание, мощ, пари или облаги, затова е любов. Така че всички пропагандатори на НАТО, големите патриоти Паси, Бехар, Лорер, Неински, Поптодорова, Алгафари, Минчев и Инджев, и други папагали-кариеристи да престана с обиди и нападки!
618
1
 
11
 
! Отговори
Напънали вратни жили преди 9 месеца
Стига шашми, интриги, вредни промени и вредни дребни хора. Коалицията, която ни управлява е напънала всички вратни жили да се слага на Америка срещу Русия, никой не разбра защо. Потни, с пяна на уста, въртят очи и вредят на този народ.
617
1
 
10
 
! Отговори
Не ни подценявайте! преди 9 месеца
Не ни отвличайте вниманието с хипотези, не ни подценявайте. Знаем че сте на власт само за да направите фронт срещу Русия, и това е вашия въздух, тази война. Какво друго правите освен да се нагаждате, спогаждате, мишкувате, получавате високи заплати и възхвалявате чужди държави?
616
2
 
9
 
! Отговори
Подла шайка преди 9 месеца
Такива неприятни и подли хора не са ни управлявали. Зорлем ни скарват с Русия, насила и и ненужно правят промени , прикриват своето неморално и безчестно поведение отвличайки ни вниманиието.
615
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не е нормално един народ да търпи подобни хора да го управляват, това говори много лошо за него и другото е, че това са крадци, които разрушават държавата, не е безплатно. --- "Премиерът направи своя коментар след прибирането му от гръцката столица, където заедно с ръководена от него правителствена делегация бяха на еднодневно посещение." --- ходил в гърция с делегация да работи по украински проблеми --- всички проблеми на българийка решил и отишъл на държавни разноски да решава чужди проблеми.
614
3
 
15
 
! Отговори
справедлив преди 9 месеца
Управляват ни шарлатани и продажници.ФАКТ.Денков ,Тагаренко ,Киро и Тиквата са обикновени краварски слуги.Марионетното правителство на изкуфелия химик е една пародия.Нито на краварите ,нито на пикливото НАТО не му дреме за нас.
613
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Американците направо си умират да ни защитят. Всъщност се на*ират от страх да не почнат да падат ядрени бомби в САЩ. До сега бомба не е падала на американска земя. Само 2 кули паднаха и шока беше огромен. Представете си сега какво ще стане ако падне атомна бомба.
612
2
 
17
 
! Отговори
джо престъпникът преди 9 месеца
Не лошо тоя да се прегледа на лекар. "'Ние сме в НАТО и нас никой не може да ни нападне "'' - въпрос и отговор на един не нормален човек.
611
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз наистина искрено бих се радвал ако Русия нападне някой член на НАТО, без значение кой точно, било България, било друга страна-членка. И аз винаги пазя поне 1% надежда, че това все пак наистина реално ще се случи. Разбирам, че вероятността е малка, но адски много ми се иска. Дай Боже, дай Боже.
610
10
 
1
 
! Отговори
ликвидираме Русия преди 9 месеца
Русия едвам се удържа да не я катурне Украйна, ако и ние се включим с нашата армия войната ще се реши много бързо. Затова Русия я е страх и тези изказвания са изказвания на изпаднали в ужас руски депутати.
609
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Карло Цирковият артист в България е Славин Трифонов и Тома биков (от народния театър)... всичко друго е мижи да те лъжем..
608
3
 
16
 
! Отговори
Карло преди 9 месеца
И България по подобие на Украйна се снабди с дървен клоун на име Пинокио - Денков. Слуга и подстрекател, обслужващ интересите на други държави за сметка на българския народ. Ако не ви е ясно неговата задача е да вкара България във война. Сега се тества чувствителността на народа с промяната на националния празник.
607
5
 
9
 
! Отговори
да ама не преди 9 месеца
Русия отдавна има самочувствието че превъзхожда НАТО по качество на въоръженето самолети , ракети и танкове така че и дреме за това кой къкъв член били или къде си го е заврял.Денков недей да лежиш на тази кълка а подготви страната за отбрана.На първо мсто се справи с руската агентура която се е разпищолила тук.Модернизирай армията че с тези музейни джепането сме за никъда.Нападне ли Русия сме автоматично нападнати от Сърбия която отново мечтае за сърбия до черно море. СТЕГНЕТЕ СЕ БЕ АБДАЛИ
606
2
 
12
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 9 месеца
Разбира се , че няма как да ни нападне Русия ! Та нали молецът Денков веднага ще напляска Путин !