Военният министър: Няма опасност за живота на политиците, попаднали в "Миротворец"

Тагарев посочи, че сайтът има комуникативни последствия, но няма пряка заплаха
9 авг 2023 17:45, Йоана Цонева
202
Военният министър: Няма опасност за живота на политиците, попаднали в "Миротворец"
Снимка: БГНЕС

Военният министър Тодор Тагарев увери, че няма пряка опасност за живота на политици, общественици, учени и журналисти, попаднали в украинския сайт "Миротворец". Коментарът си той направи след заседание на Министерски съвет.

"Това е неправителствен сайт от група граждани, които изказват неудовлетворение от начина на поведение и пропаганда на друга група граждани, която в частност накърнява интересите на Украйна и поддържа руски позиции в този конфликт", уточни военният министър.

Тагарев посочи, че сайтът има комуникативни последствия, но няма пряка заплаха за живота на попадналите хора в него.

Още по темата
По отношение на вчерашната му среща с президента Румен Радев, Тагарев обясни, че изпълнителната власт и президентът имат разписани правомощия по отношение на сигурността и отбраната, които са описани в Закона за отбраната и въоръжените сили.

"Длъжни сме да работим институционално заедно. На вчерашната среща, която не е първа, дискутирахме проблемите, които имаме в областта на сигурността, в областта на развитието на армията и на въоръжените сили, както и потенциалните решения. Надявам се, че ще имаме такива регулярни срещи през времето", коментира военният министър.

По думите му най-нормалното нещо е изпълнителната власт да се среща с държавния глава, да обсъждат проблемите и да се търси съгласие за начина, по който да се решат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Човекът излъчва увереност, желание, остра мисъл, непоклатимо сърце, здрав ум и жилави ръце. Като сой та гледай без ръкавици с голи ръце тоя може да удържи въжетата на асансьор пълен с хора чиито имена били включени в някакъв списък. Дръж!
145
0
 
0
 
! Отговори
Леле ако ВЗ го погне преди 9 месеца
Не се ли разбра, че ако не докаже обратното, министърът е така да се каже най малкото се е съгласил съссмъртнитеприсъди на българи чиито имена са включени в оня списък, а ако започне и да изпълнява? Най позорното ще бъде ако името на оригинално предречения засмъртнонаказание е допусната граматическа грешка и на место желаниядабъделиквидиран земат та хвърлят да скочи от 10я етаж негов роднина, приятел, съученик, съсед, съпартиец или даже съучастник в комисията по ликвидирането на хора от списъка
144
2
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха преди 9 месеца
Този не разбра ли, че САЩ вече се отричат от украйна и от Зеленски. Няма нужда да се напъва вече в тази посока, че може да го сменят.
143
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма опасност за живота на политиците, но има опасност за живота на народа с тези политици.
142
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинската ГНИДА не премахна имената от там, но Тагарев дава гаранции...... Тагарев....м...цата ти
141
0
 
12
 
! Отговори
Mногознайко преди 9 месеца
Продадохте България. Цялата. Безсрамници. Но ще дойде видов ден, винаги идва.
140
0
 
9
 
! Отговори
Рев льо преди 9 месеца
Някой му писа нещо,даже не го заплашва и орева медиѝте,а иначе ще пращал български мъже да ги избиват....,евала,гоуем мъж си! Му.х .ьо
139
0
 
11
 
! Отговори
Този преди 9 месеца
Е пълен про да ж ник ! Имам чувството че ги държат с компр омати такива брутални пре да тели! Бива да си такъв чуждопоклонник,ама чак толкоз.......пфууууу
138
0
 
9
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 9 месеца
Голяма пародия тоз дядо!И той като Зелю за нищо не става!Министр-генерал-военен-н ас *ран само от едно съобщение в Фейса.Предател на кладата!
137
0
 
10
 
! Отговори
Въпросчета преди 9 месеца
Този орева медиите като го заплашиха, а сега се изказва като пропагандатор и популист. Да не е братовчед на Плевнелиев и Паси? Уредиха го с длъжност. Дали си дарява заплатата за казуси???
136
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом няма опасност защо просто не махнете имената от там?
135
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом Тагарев защитава сайт за поръчкови убийства значи да го сложат там. Той си харесва този сайт където има даже и поръчани деца!!! Тоест Тагарев официално признава и защитава тоя сайт! Щом няма опасност защо просто не махнете имената от там?
134
0
 
3
 
! Отговори
Този преди 9 месеца
пък от къде знае ????!!!!!
133
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Херсонска посока. Вчера зомбинацитата извършиха десант на левия бряг на Днепър с цел организиране на плацдарм. Атакувани са позициите на ВС на РФ в района на казашките лагери. Ефектът на изненадата и закъснялата реакция позволи на зомбакнацистишен да да се придвижат безпрепятствено към населеното място. Въпреки това, след няколко часа те бяха изтласкани обратно - някои бяха унищожени, някои бяха заловени, а някои успяха да се изхвърлят обратно на десния бряг. Актуализация: Има противоречиви доклади от боното поле. Възможно е украинските ССО да са извършили успешна атака, пленявайки няколко рус
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Онзи ден беше съобщено, че неизвестна държава купува 50 танка Leopard 1 от белгийска частна компания, занимаваща се с военно оборудване.В Белгия властите казаха, че нямат достатъчно пари, за да купят тези танкове, да ги ремонтират и да ги изпратят до Украйна, но някоя държава ще го направи. Вчера се оказа, че това е направено от германския отбранителен концерн Rheinmetall. Той закупи 50 танка Leopard 1, 30 от които ще бъдат прехвърлени в Украйна. По-големите братя нацисти много се опитват да помогнат на украинските "другари".
131
0
 
6
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
Освен това зомбинацитата прехвърлят резерви под Белогорье (малко североизточно от Работино). Възможно е да има нови опити за настъпление в този район, тъй като зомбакнацистишен отново и отново се провалят край Работино.
130
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Направление Запорожие, район Ореховски. Зомбитата на киевският наркокартел продължават да натискат позициите на ВС на РФ край село Работино. Както и в други участъци на фронта, тук зомбираната по натовски стандарт биомаса използват пехота без бронирана техника. Киевският наркокартел изпраща зомбакнацистен на "месни атаки", които понякога завършват с временен локален успех. Например, онзи ден зомбивълната успя да заеме няколко опорника в северните покрайнини на Работино, но след няколко часа те вече бяха изтласкани от позициите им.
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руската артилерия и авиация действат активно срещу зомбираната по натовски стандарт биомаса, като унищожават не само зомбита, но и складове в близките населени места.
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Артьомовск и околностите. След кратка пауза зомбитата на киевският наркокартел отново предприемат активни действия на южния фланг на Артьомовск, атакувайки линията Андреевка-Клещеевка. Артилерия и танкове подкрепят зомбивълните с огън, но настъпва само пехота. Съобщава се, че опорните пунктове на южния фланг на Артьомовск преминават ту под руски контрол, ту под контрола на зомбинацитата. Зомбитата се опитват да навлязат в Клешчеевка от юг - опитват се да пробият рускта защита в Андреевка. Руската артилерия и авиация действат активно срещу зомбираната по натовски стандарт биомаса, като унищожав
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тагарев=ГЮБРЕ