Костов прогнозира криза в Европа като в годините преди Първата световна война

Родните власти не се ориентирали в кризата в Близкия Изток
129
Костов прогнозира криза в Европа като в годините преди Първата световна война
Снимка: БГНЕС

В Европа и Близкия изток се разраства криза с размерите на тази в годините преди Първата световна война. Такова мнение изрази пред Нова телевизия Иван Костов, министър - председател в периода 1997 - 2001 г.

Според него българските власти не се ориентират в кризата, която предизвика конфликтът между "Хамас" и Израел.

"Те се взряха само в рисковете от бежанската вълна, която е малко вероятно да се случи. Всъщност, големият риск от това, което се случва, трябва да се вижда на фона на руската хибридна  агресия срещу всички западно-европейски страни. Тя причини криза навсякъде, противопоставяйки различни общности вътре в европейските общества. „Хамас” създаде нова линия на разделение. Този път изправяйки големи мюсюлмански общности, каквито има във Франция, Германия срещу другите части на западните общества и срещу правителствата. Това крие риск да се разпалят огнища на насилие, безредици и терористични атаки, но в по-големи мащаби”, обясни Костов.

Още по темата
Според него у нас определението "хибридна война" остава неизяснено.

"Тя е война за умовете и сърцата на хората. Тя се води през промяна на техните възприятия, през лъжливи новини. Целта й е да промени убежденията на хората, да ги насочи срещу базови ценности", поясни той.
Костов коментира и скандала около машинното гласуване.

"Искам да виждам в това неспособност на ГЕРБ да прочете или да се ориентира в тази сложна ситуация. Техни хора създадоха провокацията на ДАНС, след това създадоха  този ажиотаж в Председателския съвет на НС. След това се стигна до ЦИК, която взе решение с което наруши закона и ни отне избирателни права. Посегна се на декорацията на изборния процес у нас. Обработва се общественото мнение през възприятието на хората, за да се създаде у тях убеждение срещу европейското ни единство и всичките ни ценности. Това нещо ражда изтласкването на върха на държавата на хора, които не им е там мястото", смята бившият премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
8
 
3
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Най-успешния премиер на прехода! Ако не беше той сега щяхме да сме като Белорусия или даже като Украйна - с пияни руски войници по Витошка.
98
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Човекът,който унищожи икономически страната си,раздавайки я за по 1 долар на който я поиска,трябваше да е в затвора отдавна,за държавна измяна
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато руснаците дойдат на Дунав,този тъмен субект първи ще увисне. Много петна има за чистене,ама с този ще почнем---------------------------------------------------------------------------ето една типична русофилска о.трепка и национален предател - голямата му мечта е руснаците да влязат в България и маргинали като него да безчинстват и избиват по-умните и по-успелите
96
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нагъл и гнусен !
95
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русофилска му работа, свестните ги смятат за луди. Така ги учи началството от Масква.
94
1
 
1
 
! Отговори
Маалатъ преди 5 месеца
Добре, че е Русия, та Ванчу "Теменужкатъ" да напише книгъ... -))))) Ваньо, откакту не го приехъ у БКП страдъ от тежка психо разстройству - депресия!!! -))))))))
93
3
 
2
 
! Отговори
Стелт преди 5 месеца
Тоя политически *** защо изобщо го цитират и показват? Към настоящия момент той е едно политическо изкопаемо и нищо повече. Може само да забърква "политически" гювечи в своята лаборатория,които са пълна безвкусица и само отвръщават!
92
6
 
4
 
! Отговори
Каква ПСВ бе?! преди 5 месеца
Тоя май забрави, че при него държавата се издъни най-много в посткомунистическата си история. При Костов инфлацията беше толкова голяма, че се наложи деноминация. Нещо, което не е имало преди или след него. И тоя има наглостта да прогнозира криза в Европа.
91
3
 
7
 
! Отговори
въпрос от село преди 5 месеца
Този, не требеше ли да е закопчан??
90
6
 
7
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 месеца
ЗАЩО? Защо, питам, давате трибуна на провалени политици и най- вече на Костуф, дето извърши "масовата" приватизация, която не беше масова, но за сметка на това беше криминална?
89
6
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Когато руснаците дойдат на Дунав,този тъмен субект първи ще увисне. Много петна има за чистене,ама с този ще почнем
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Свиквайте, пътят на тази, така наречена държава, е към Европа. Свиквайте или и без вас можем
87
2
 
5
 
! Отговори
Извънредно преди 5 месеца
До АнонименТози ......../ умишлено/ не определям, трябва да има срам и да не говори,след всичкото зло,което стори на народа на България.
86
6
 
7
 
! Отговори
Този преди 5 месеца
престъпник защо не е в затвора?!
85
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Велик. Дано пак стане МП. Българската трагедия трябва да се заличи, добре, че нещата натам отиват. Само български калцун може да харесва русия. Никога повече
84
0
 
1
 
! Отговори
ааааа преди 5 месеца
абе шяхме да питаме Самоковеца и Жоро Илиев за Костовича и Гнома ама бог да ги прости !
83
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гусин Иван Костов още ли шава? Големият " ръководител" на Престъпното Гестапо СДС! Днес много ги е срам да кажат,че са били в СДС ръководството! Този Е Безсрамник! И няма драма от нищо! Свалиха го от власт и беше дълго време " сърдит" и мълчеше.Но създаде отрочето си ДСБ! И днес Ристе и е шеф! Макар и с една шепа депутати,Костовизма присъства с години вече в Политиката в България! Аз не бих гласувал за ДСБ! Както и никога не гласувах за СДС!
82
5
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 месеца
САЩ унижожават всички държави до които се добарат ! виж БГ на кво прилича след 33 години американски диктат !
81
5
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Европа е окупирана от САЩ и те бавно я унищожават...
80
4
 
13
 
! Отговори
до 84 преди 5 месеца
не само че унищожи 60 % от иконмиката на БГ ами нави огромна организарана престъпност по митниците най-вече където контрабандата цъфтеше по негово време !