Костов прогнозира криза в Европа като в годините преди Първата световна война

Родните власти не се ориентирали в кризата в Близкия Изток
129
Костов прогнозира криза в Европа като в годините преди Първата световна война
Снимка: БГНЕС

В Европа и Близкия изток се разраства криза с размерите на тази в годините преди Първата световна война. Такова мнение изрази пред Нова телевизия Иван Костов, министър - председател в периода 1997 - 2001 г.

Според него българските власти не се ориентират в кризата, която предизвика конфликтът между "Хамас" и Израел.

"Те се взряха само в рисковете от бежанската вълна, която е малко вероятно да се случи. Всъщност, големият риск от това, което се случва, трябва да се вижда на фона на руската хибридна  агресия срещу всички западно-европейски страни. Тя причини криза навсякъде, противопоставяйки различни общности вътре в европейските общества. „Хамас” създаде нова линия на разделение. Този път изправяйки големи мюсюлмански общности, каквито има във Франция, Германия срещу другите части на западните общества и срещу правителствата. Това крие риск да се разпалят огнища на насилие, безредици и терористични атаки, но в по-големи мащаби”, обясни Костов.

Още по темата
Според него у нас определението "хибридна война" остава неизяснено.

"Тя е война за умовете и сърцата на хората. Тя се води през промяна на техните възприятия, през лъжливи новини. Целта й е да промени убежденията на хората, да ги насочи срещу базови ценности", поясни той.
Костов коментира и скандала около машинното гласуване.

"Искам да виждам в това неспособност на ГЕРБ да прочете или да се ориентира в тази сложна ситуация. Техни хора създадоха провокацията на ДАНС, след това създадоха  този ажиотаж в Председателския съвет на НС. След това се стигна до ЦИК, която взе решение с което наруши закона и ни отне избирателни права. Посегна се на декорацията на изборния процес у нас. Обработва се общественото мнение през възприятието на хората, за да се създаде у тях убеждение срещу европейското ни единство и всичките ни ценности. Това нещо ражда изтласкването на върха на държавата на хора, които не им е там мястото", смята бившият премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Загубите на личния състав на украинските въоръжени сили са катастрофални. Дори цялата пропаганда на украинските медии, която умишлено подценява загубите, не може да скрие истината. Украинците твърде късно разбраха, че са непотребна материя в ръцете на Киев и Вашингтон.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е кво прогнозира с тия смотани решения дето се взимат в Европа то е видимо че ще се затъркаме. Като например да наложиш на Русия пакет мерки, да си спреш ефтините ресурси и да купуваш на 4 пъти по-висока цена от Щатите, които прекупуват че да продават на Европа.
57
3
 
3
 
! Отговори
АААА преди 6 месеца
МН ПРО***СТ народ !
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Западната пазарна икономика приключи. Капитализмът не донесе нищо добро. А българите са най-зле - 30 години ручаха жабета и мизерстваха чакайки запада и ЕС да им донесе светлото евроатлантическо бъдеще, вместо това ги доведе до катастрофа от която няма измъкване. Ако изминалите 30 години бяха ужасни, следващите 30 ще бъдат ад в България.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украйна не е руска и никога няма да бъде, гномчета. Украйна е държава. С разликата, че Русия НИКОГА не е била държава. Съществуватли са под формата на съюз, федерация, каквато са и сега още. Това е имперско злокачествено образование, което трябва да бъде отстранено. За да се освободят народите, които са останали по скиптъра на руския империализъм! Победа за Украйна.
54
1
 
0
 
! Отговори
ДО 51 преди 6 месеца
До гтомнточно така е - но народа българският е мн е мн *** и нищо не разбира от това което се случва !
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Европа е в колосално икономическо бедствие - трябва да помага и на Украйна и на Израел. А ако зимата е студена и цената на енергията скочи, как ще се справи, като и сега не се справя дори само с Украйна? От друга страна ако откаже да помага, тогава САЩ ще врътнат кранчето с газта и ЕС умира на момента. Продължи ли да помага, тогава все повече затъва във дълбока икономическа криза - структурна и системна. ЕС го чакат тежки години, а за васалите от периферията няма да бъде тежко, ще бъде ужасно. Освен това започва голяма вълна миграция. Само Русия и Китай ще останат оазиси на стабилност.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма нужда от "прогнози", защото кризата е налице от години. Просто се засилва и това води неминуемо до разпад на ЕС, НАТО, сътресения в икономиките на държавите, масови фалити и голяма инфлация.
51
1
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 6 месеца
Браво на големия учен политикономист доц. Лостов - разбира и от политика и от икономика. През 1989г. не е приет в БКП с един глас и не успява да се хабилитира, това става по-късно.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Костов откъде помни времената преди първата световна война? На колко години е бил тогава?
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За чист Чалгарски Райх без украинци, българи и славяни! Зиг Костов истински ариец и Хайл Зеленски истински Викинг! Слава Месечина, месечина йой йой!
48
1
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 месеца
До Човекът на Луканов!?освне че е човек на Луканов разпродаде БГ за жълти стинки на който му падне ! българина обаче не мисли ...и гласува за него !
47
2
 
6
 
! Отговори
гтомн преди 6 месеца
Истината е, че Европа под диктовката на сащ реши за санкционира основния си доставчик на суровини Русия, поради възникналия вътрешно-руски проблем в руските украйнини! Резултата е икономически спад в Европа, изразходване на наличното въоръжение след доставки към украйнините и следва превъоръжаване, т.е. покупки за милиарди, които Европа ще налее в американската военна промишленост! Кой печели и кой губи от всичко - оставям на вас да решите, а този със сините венци може да си
46
1
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 6 месеца
До Анонимензащо да не граби и лъже като народа е яко *** и го допуска ! не вжидаш ли че има балъци които гласуват за него все още !
45
2
 
1
 
! Отговори
its me преди 6 месеца
кризата се състои в това, че президентът настоява да се бият нонстоп и никой не готви, което е наистина противно, страна със златен castle и в нея не готвят, дворците които строите на Уилям предполагат че ставате автоматично на селско население, което трябва да ядеиначе ще помислят че сте гардове на уилям и съвсем ще ви набият
44
4
 
0
 
! Отговори
its me преди 6 месеца
E, най-после страхливците не смееха да си го признаят, поне бивш министър председател може да ви го каже, беше много досадно
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А какво става с контранастъплението?
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значение на думата ажиотажБанков термин: спекулативна треска на стоковите пазари и финансови борси. Ажиотаж има в период на подем, непосредствено предшестващ икономическа криза. Какъв е смисълът на изречението "Техни хора създадоха провокацията на ДАНС, след това създадоха този ажиотаж в Председателския съвет на НС." Някой се прави на интелигентен.
41
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според УНИЦЕФ, на ден Израел убива и/или ранява 400 деца. Ако Русия започне да убива на ден по 400 украински деца и изравни със земята Киев и Лвов, украинските терористи ще се влачат по корем пред Путин и ще молят за пощада. В момента тази измислена държава Украйна съществува само благодарение на милостта и благородството на Русия.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Костов си показа московската жилка. Защо в България има толко много пионерчета на Кремъл? Бъдете българи!