Костов прогнозира криза в Европа като в годините преди Първата световна война

Родните власти не се ориентирали в кризата в Близкия Изток
129
Костов прогнозира криза в Европа като в годините преди Първата световна война
Снимка: БГНЕС

В Европа и Близкия изток се разраства криза с размерите на тази в годините преди Първата световна война. Такова мнение изрази пред Нова телевизия Иван Костов, министър - председател в периода 1997 - 2001 г.

Според него българските власти не се ориентират в кризата, която предизвика конфликтът между "Хамас" и Израел.

"Те се взряха само в рисковете от бежанската вълна, която е малко вероятно да се случи. Всъщност, големият риск от това, което се случва, трябва да се вижда на фона на руската хибридна  агресия срещу всички западно-европейски страни. Тя причини криза навсякъде, противопоставяйки различни общности вътре в европейските общества. „Хамас” създаде нова линия на разделение. Този път изправяйки големи мюсюлмански общности, каквито има във Франция, Германия срещу другите части на западните общества и срещу правителствата. Това крие риск да се разпалят огнища на насилие, безредици и терористични атаки, но в по-големи мащаби”, обясни Костов.

Още по темата
Според него у нас определението "хибридна война" остава неизяснено.

"Тя е война за умовете и сърцата на хората. Тя се води през промяна на техните възприятия, през лъжливи новини. Целта й е да промени убежденията на хората, да ги насочи срещу базови ценности", поясни той.
Костов коментира и скандала около машинното гласуване.

"Искам да виждам в това неспособност на ГЕРБ да прочете или да се ориентира в тази сложна ситуация. Техни хора създадоха провокацията на ДАНС, след това създадоха  този ажиотаж в Председателския съвет на НС. След това се стигна до ЦИК, която взе решение с което наруши закона и ни отне избирателни права. Посегна се на декорацията на изборния процес у нас. Обработва се общественото мнение през възприятието на хората, за да се създаде у тях убеждение срещу европейското ни единство и всичките ни ценности. Това нещо ражда изтласкването на върха на държавата на хора, които не им е там мястото", смята бившият премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
12
 
! Отговори
Костовист преди 6 месеца
Всички на амбразурата да защитим мавъра. Унищожителя на СДС и българската икономика. Топ приватизатора на галактиката.
78
12
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 6 месеца
Ако бъде позволено на Путин да спечели в Украйна,цената за всички наши демокрации ще бъде историческа и трагична. За това трябва да подкрепяме Украйна до победа над Русия, каквото и да ни струва това, с цената на всякакви кризи.
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Скоро и два края на евроджендаризма и белият човек се заврьща
76
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Голям Иван!
75
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Проектът Украйна се закрива.
74
1
 
6
 
! Отговори
до 76 преди 6 месеца
глупостите у БГ нямат край ! Костов никога не е бил икономист ! просто яхна вълната че българският народ е мн *** и го излъга зверски .... и се нагуши здраво като междувременно разпродаде БГ за без пари на който му падне ...
73
1
 
2
 
! Отговори
до 71 преди 6 месеца
много негативен, айде събери помията, която изля обратно и към азия да помагаш на джуджакис като го обичаш толкова
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия няма нужда от ядрени оръжия за да се справи с Украйна. Ако Русия беше започнала да действа с Киев и Лвов заради зверствата на украинските терористи в Донбас както сега Израел изравняват със земята цели жилищни квартали заради Хамас, Украйна нямаше да издържи и една седмица. В момента тази измислена държава Украйна съществува само благодарение на милостта и благородството на Путин и на руския народ.
71
2
 
5
 
! Отговори
един преди 6 месеца
Този на картинката ми водеше упражненията по политикономия на социализма и ме учеше, че има някъде около ДЕВЕТ вида собственост!
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ха ха ха - започвам да обичам моята държава България, и але-хоп, всичко се оправя! Ха ха ха, всичко ще се оправи, обичайте България, обичайте България ако искате да живеете богато и добре, само да заобичаме България и да се откажем от русофилството и русофобията, и заобичаме нашата България и всичко ще се оправи, щтрак, и ще заживеем щастливо!
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия знаели как да стане. Защото другите не знаят. Лесно е да се хвалиш с успешни ядрени опити срещу сламено чунчело за плашене на гарги :) Точно попадение :) За местната рая от крепостни селяни, каквото е руския свят. Русия загуби войната и не може да мръдне. Опитат ли се да осъществят кайни действия, ще им се случи 20 пъти по това в Ирак. Първите часове ще бъдат нещо невиждано. Ще бъдат масово поразвяни военни и политически обекти на руския елит. Това, което следва е гражданска война за Русия
68
0
 
0
 
! Отговори
до 60 преди 6 месеца
До Анониментя може да е приключила но народа у БГ яко зле и нищо не разбира от това което с е случва ! нито в ДЪРЖАВАТА му нито на международната сцена !
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не виждам защо трябва да обичам България, какво е България - българския народ. Може ли нормален човек да обича народ като тези. Обичам и Америка, и Русия, повече Русия защото сме един и същи етнокултурен код, но не и България. Патетиния плач за русофилство и русофобство е смешен, нека всеки си обича каквото си иска, не ми я навирайте тази България с този подъл, алчен, зъл народ. Това че някой е роден на тази територия го задължава да спазва законите, но не да обича българите.
66
0
 
2
 
! Отговори
оракулът преди 6 месеца
Мавър - още помним кой продаде лукойла и американските тецов
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Костов, ами на календара сме 21 век, а ти даваш примери от средновековието. Кое избирателно право ти е било отнето? Ще прередиш всички да гласуваш пръв за държавна сигурност, нали те виждаме как плонжираш пред Терзиев
64
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До Анонимен/64 "Украинците твърде късно разбраха.." - дали са разбрали?
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въпросът с Украйна може да се реши достатъчно бързо, за 3 дни, за седмица, в Русия знаят как да стане. Но Киев не е целта. Целта на СВО е друга. Сега западният бюргер си седи доволно пред телевизора и всеки месец идват и му казват - дай 200 евро, за Украйна трябват, и му ги взимат. Целта на СВО е тези 200 евро да станат 500, после 1000, а след това и децата му да се доведат да воюват в същата тази Украйна. Корейската народно-демократична република ще се погрижи за изобилие от снаряди за руската артилерия.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Моля ви подкрепете ме. Днес, аз тук пред вас, се отказвам от русофилството и русофобството. Като две много примитивни политически доктрини. Използвани успешно за разделянето на нашия народ и настройването му срещу своята държава и съграждани. Отказвам се от тези просташки идеологии в името на интересите на моята държава България и в името на единството на нашия народ. И ако успеете да го разберете това, голямо ще е израстването ни в общ план. И ако успеете да се откъснете от влиянието им.
61
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
"Тя се води през промяна на техните възприятия, през лъжливи новини. Целта й е да промени убежденията на хората, да ги насочи срещу базови ценности" - 100% ЕС.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Споко, ЕС е консолидиран и единен. Фицо и Орбан ще бъдат изпържени!