Костов прогнозира криза в Европа като в годините преди Първата световна война

Родните власти не се ориентирали в кризата в Близкия Изток
129
Костов прогнозира криза в Европа като в годините преди Първата световна война
Снимка: БГНЕС

В Европа и Близкия изток се разраства криза с размерите на тази в годините преди Първата световна война. Такова мнение изрази пред Нова телевизия Иван Костов, министър - председател в периода 1997 - 2001 г.

Според него българските власти не се ориентират в кризата, която предизвика конфликтът между "Хамас" и Израел.

"Те се взряха само в рисковете от бежанската вълна, която е малко вероятно да се случи. Всъщност, големият риск от това, което се случва, трябва да се вижда на фона на руската хибридна  агресия срещу всички западно-европейски страни. Тя причини криза навсякъде, противопоставяйки различни общности вътре в европейските общества. „Хамас” създаде нова линия на разделение. Този път изправяйки големи мюсюлмански общности, каквито има във Франция, Германия срещу другите части на западните общества и срещу правителствата. Това крие риск да се разпалят огнища на насилие, безредици и терористични атаки, но в по-големи мащаби”, обясни Костов.

Още по темата
Според него у нас определението "хибридна война" остава неизяснено.

"Тя е война за умовете и сърцата на хората. Тя се води през промяна на техните възприятия, през лъжливи новини. Целта й е да промени убежденията на хората, да ги насочи срещу базови ценности", поясни той.
Костов коментира и скандала около машинното гласуване.

"Искам да виждам в това неспособност на ГЕРБ да прочете или да се ориентира в тази сложна ситуация. Техни хора създадоха провокацията на ДАНС, след това създадоха  този ажиотаж в Председателския съвет на НС. След това се стигна до ЦИК, която взе решение с което наруши закона и ни отне избирателни права. Посегна се на декорацията на изборния процес у нас. Обработва се общественото мнение през възприятието на хората, за да се създаде у тях убеждение срещу европейското ни единство и всичките ни ценности. Това нещо ражда изтласкването на върха на държавата на хора, които не им е там мястото", смята бившият премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Синият ЧЕРВЕН и малко затъмнен седесар, трябва със семейството си да лежат по затворите! Така е честно и заслужено за измамата наречена преход, която извършиха и брутално се изгавриха с държавата и народа.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Един от най-големите грабители на България !
37
2
 
5
 
! Отговори
ПЕТКАН преди 6 месеца
ЗАЩО СЛАГАТЕ ЧУЖДИ ЗНАМЕНА НА ПОКРИВА НА БЪЛГАРСКА ИНСТИТУЦИЯ?! ДЕ БИЛИ ПРО СТИ?!
36
2
 
3
 
! Отговори
Памет българска преди 6 месеца
' айде да провокирам малко пишещите след мен. Никога вземащият непопулярни мерки или изказващ непопулярни тези, е ставал популярен. Никога. Припомнете си съдбата на Ануар Садат. Когато говорите или пишете за Костов, спомнете си за кан Омуртаг. 30 години мир. Или за кан Борис. Християнизация. Или за цар Петър. 40 години мир. Уважаеми, творим история. Всички заедно. Мислете за внуците на внуците ви, а не за това да бъдете прави. Тук и сега има продължение. Там и после.
35
2
 
11
 
! Отговори
Човекът на Луканов!? преди 6 месеца
Крайно време е Костов да спре да се изказва! Вината му за срива на демократичните сили в България е огромна! Това не е за учудване, тъй като е известно, че е човек на Луканов!Иман Костов ще остане в българската история, като човекът предал демократичното развитие на страната, както и неговите хора от ДСБ, не всичките членове на ДСБ! Какви са точно хората на Костов си пролича ясно като се съюзиха и станаха трамплин на младата смяна на отговорните членове на БСП - ПП!!!
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тук коментарите показват какво представлява българина по принцип ! Още Гьобелс при процеса срещу Гошо Тарабата е казал : Българският народ е див и варварски !
33
3
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 6 месеца
Ти си по-голямо зло за България и от двете световни войни.Историята ще те помни като БЪЛГАРО-УБИЕЦ. Милионите българи, който си тръгнаха от тук ти им разписа билетите.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тук една си мечтае за комунизма,където с 200 лв.заплата постигала чудеса.Даже твоят любимец Т.Живков казваше,че социализЪма е едно недоносче.Какво нещо е носталгията и деменцията.Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всяка Световна Война завършва с нов Световен Ред!
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре че се отървахме от Костов.... За 4 години тоя направи щети за цяло поколение!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В САЩ Байдън я нарича война за душите на хората.Казва го постоянно.Всъщност почна от Бил и Хилъри Клинтън, подкрепени от Чомски , Сорос и доста медии, университети, писатели.Виждате какъв продукт се създаде в света за 30 години- дехристиянизацията е старо явление от 18 век, но днес се прибави ислямизация, виновен за 11 септември беше екипа на Клинтън, а гузността на жена му си личеше, когато Буш говори пред Конгреса след атентатите.Помните ли идиотското й изражение, вече беше се намърдала там.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Прав е Бойко: по-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност, нали костов?
27
0
 
6
 
! Отговори
dnes преди 6 месеца
Оправете си бутоните за коментарите....всеки път едно и също.
26
3
 
9
 
! Отговори
До 22 преди 6 месеца
И забрана да имаш повече от едно жилище.И забрана да пътуваш на запад.Ако се опиташ да минеш границата незаконно,се стреля на месо.За разлика от сега,където всеки тарамбука и талибан може да си мине без проблем.За кола,и то руска се чакаше 15 години,за телевизор се редяхме на опашка от 5 часа сутринта,белким ни дойде ред.Банани и портокали само за нова година.Ако не си член на партията,няма кариера.
25
6
 
15
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 6 месеца
Истината е, че Европа под диктовката на сащ реши за санкционира основния си доставчик на суровини Русия, поради възникналия вътрешно-руски проблем в руските украйнини! Резултата е икономически спад в Европа, изразходване на наличното въоръжение след доставки към украйнините и следва превъоръжаване, т.е. покупки за милиарди, които Европа ще налее в американската военна промишленост! Кой печели и кой губи от всичко - оставям на вас да решите, а този със сините венци може да си лае колкото иска!
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПСВ започва с атентат на движението за освобождение на Черна Гора.
23
6
 
13
 
! Отговори
тоя изби рибите преди 6 месеца
руска хибридна атака срещу европа? кой наложи санкции и прекъсна връзките? марс ли?
22
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Костов завари фалирала държава и не му оставаше друго,освен да разпродаде вече ограбените от комунистите предприятия,за да напълни,колкото е възможно хазната,която се оказа празна и точно това направи.6 милиарда вкара в бюджета и държавата си стъпи на краката.Народа искаше изведнъж да забогатее,но това не можеше да се случи и затова го свалиха.Е,сега по-добре ли ви е?
21
4
 
11
 
! Отговори
glas преди 6 месеца
предишният Кирил Петков от предната Промяна, където пак младите и умните гласуваха за този, както сега за Кирцата и кмет Терзипаша
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Двама работещи , общ доход 400 лева , всички сметки у дома 10 лева , изплащане на жилище 30лв .Безплатно образование и здравеопазване .КОСТОВ , ПОЗНАТО ЛИ ТИ Е ?