Мустафа Карадайъ вече не е председател на ДПС, подал оставка?

Не са ясни мотивите, но негови съпартийци го очаквали
Обновена: 7 ное 2023 17:25 | 7 ное 2023 16:55, Камелия Цветанова
202
Мустафа Карадайъ вече не е председател на ДПС, подал оставка?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мустафа Карадайъ е подал оставка като председател на ДПС, съобщи "24 часа" като се позова на свои източници от движението.

Не са ясни мотивите за този изненадващ ход на Карадайъ, който обаче бе прогнозиран от много негови съпартийци.

До средата на октомври Карадайъ беше единственият председател на ПГ на ДПС. Тогава обаче беше избран и съпредседател – Делян Пеевски, който дели поста Карадайъ.

Досега парламентарната практика на ДПС беше партийният лидер да е и шеф и на групата - първо Ахмед Доган, а след него Лютви Местан и Мустафа Карадайъ са заемали поста.

Според неофициална информация до конференцията на ДПС през февруари 2024 г. функциите на председател ще изпълнява Ахмед Доган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: ДПСоставкакарадайъ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
Бунтата преди 6 месеца
Тъкмо се научи да говори български и почетната гарга го изгони!!!!ЯЗЪК ЗА БАРУТА!!!
164
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 166 Турция е най вредният ни съсед. Ако искаме да протестираме трябва да се стремим да се откъсваме от тях по всякакъв начин
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДАНО И ДРУГИТЕ ОТ ДПС ГО ПОСЛЕДВАТ!
162
1
 
4
 
! Отговори
Alex преди 6 месеца
Отишъл главния ИБРИК да учи бльгарски!
161
1
 
3
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 6 месеца
Всичко е ясно като бял ден. След като Пепе-тата успяха да изперът ДБ (Делян и Бойко) и Ахмед Доган иска да го изкъпят. Сега ще влезе като депутат в парламента и ще почне да управлява официално заедно с тях. 10 години чакаше тая Турска Баня .Много кир има за махане !
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докато един ден не я поискат цялата.
159
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами защото на хоризонта се задават парите по Плана за възстановяване и развитие, а Сокола обича да разпределя порциите."Дебелото момче" е вряло и кипяло в далаверите, то работи за "Мъдреца от Сараите" още от времената на възхода на Мултигруп, на разграбването на КТБ, на източването на Българската банка за развитие. То е топлата връзка на Доган със задкулисието."Жълтите павета" имаха глупостта да го изперат, заедно с Борисов, надявайки се да ги използват. Но използваните ще бъдат те. Защото Баце и Шиши се превърнаха в образцови евроатлантици и лека - полека се окопават във властта.Докат
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Снощи Карадайь освободи мястото на председател на ДПС за Делян Пеевски.Каква е целта на тази рокада?ДПС се роди като проект на Държавна сигурност. Той трябваше да разрежда етническото напрежение, но на практика обслужваше бизнес интересите на структури, близки до бившите "служби". Така се превърна в корпорация.След началото на войната в Украйна, Посолството даде ясно да се разбере, че властта ще бъде за евроатлантиците. Затова Ахмед Доган рязко промени курса. И по новия път Движението ще го води Пеевски.Защо точно той, а не някой етнически турчин? Ами защото на хоризонта се задават п
157
0
 
3
 
! Отговори
Лоримър преди 6 месеца
ЛУПИНГЪТ НА СОКОЛАСнощи Карадайь освободи мястото на председател на ДПС за Делян Пеевски.Каква е целта на тази рокада?ДПС се роди като проект на Държавна сигурност. Той трябваше да разрежда етническото напрежение, но на практика обслужваше бизнес интересите на структури, близки до бившите "служби". Така се превърна в корпорация.След началото на войната в Украйна, Посолството даде ясно да се разбере, че властта ще бъде за евроатлантиците. Затова Ахмед Доган рязко промени курса. И по новия
156
0
 
4
 
! Отговори
... преди 6 месеца
дпс, паритя създадена от ДС с огромна подкрепа от кгб! нейния сегашен лидер ахмед доган е доказан аген на дс! през годините дпс получава много помощ от русия и по този начи кгб и русия имат огромна намеса в БГ политиката! макар, че истинските турци, те отдавна не им вярват на дпс! просто се изнесоха в европа!
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
.изпратили си го на курсове по български език...
154
2
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 6 месеца
Много добре, че е подал оставка. Той не знае български добре, срича, като говори. Такъв не е нужен на Пеевски. Пък и Сокола се усети, че се излагат с него.
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От партията ли.ще е билетът му за неговата родина?
152
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Карадайъ научи ли коя е неговата родина? Да ходи там!
151
0
 
2
 
! Отговори
Никита Журавель преди 6 месеца
Зведзния му политически миг беше когато заби цветка с пъкъпъто.
150
9
 
10
 
! Отговори
Я па ти.. преди 6 месеца
До Анонимен 116 А ние кога ще им благодарим че 500 г. са ни опазили като нация и са запазили българския език. Без тях не се знае дали щяхме да съществуваме като нация.Няма какво да се извиняваме взаимно , а да продължим напред. Турция е най добрия ни съсед.
149
1
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 6 месеца
Пеевски заема мястото му.
148
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 месеца
Аа,създанието,което не признава родната му страна?Къш.
147
0
 
3
 
! Отговори
Pen преди 6 месеца
*** долни прости, не слагайте въпросителен знак на съобщително изречение ! Или може би питате читателите ?
146
1
 
7
 
! Отговори
Си го приместим преди 6 месеца
От другия край!