Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават

16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация
227
Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават
Снимка: БГНЕС

Според министъра на отбраната Тодор Тагарев всяка страна на НАТО трябва да развива отбранителния си потенциал и всеки съюзник да отделя минимум 2%.

"На север има ясно разбиране за риска и затова не се прави на въпрос колко се дава за отбрана. Тази година задминаваме два процента, а тези разходи ще се увеличават. Около 1/3 от тях са за придобиване на нови въоражения, модернизация и строеж на инфраструктура. Въпросът е дали отбранителната индустрия е готова да достави желаните количества, необходим ни е по-голям капацитет", коментира Тагарев пред NovaNews.

Още по темата

Тагарев допълни, че по-скоро ЕС се насочва към гаранции, че антируските санкции ще бъдат изпълнявани, отколкото към нови такива.

"16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация.Около март 2025 г. очакваме първите самолети, въпросът е дали ще сме готови да ги посрещнем. Развитието на инфраструктурата е сложен проблем, с голямо забавяне е тръгнало строителството. Едва през септември 2020 г. е сключен първият договор. Продължаваме да получаваме заявки за изменения на заданията. До края на тази година трябва да приключи строителството. БТР-ите за Украйна все още са тук, защото е сложна операция. Говорим за големи влакови композиции, които трябва да се осигурят", каза още министърът.

„Не беше неочаквана новината за смъртта на Навални, имаше опит за неговото убийство, а след като се върна от Русия беше поставен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа опозиция, която би могла да бъде заплаха за Кремъл. Той не търпи такава, а действа агресивно. Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш“, коментира още Тодор Тагарев. 

По думите му руският президент за пореден път доказва, че е готов да направи всичко, за да не се поставя под въпрос неговата власт.

"Путин прилага сила и манипулация на информационното пространство и това му върши работа. В дългосрочен план стои въпросът дали празният хладилник няма да надделее във вижданията на руснаците. Санкциите работят, а голяма част от бюджета на Русия отива за финансиране на военния потенциал. Путин държи здраво всички медии и канали за комуникация", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъгарев не иска американците ни задължават
189
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
абе тоя кратун що не сподели колко милиона прибра за бтр-ите
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Магаре,което си мечтае да бъде кон!
187
0
 
2
 
! Отговори
тото преди 2 месеца
Magarenko е най-противната и отровна личност в новата българска история На такива с удоволствие да им надянеш въжето на врата
186
0
 
2
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 месеца
Тагаренко вън от България мястото му е при фашистите укропитеци
185
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съветника на Зельо Наркомана рИве за пари и оръжия като своя началник.Тагаренко е срам за България и мястото му е при укропите в Киев.
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
решили са тая война да я водят до последния укр или последния долар.
183
0
 
3
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 2 месеца
Укрофашиста Тагаренко трябва веднага да го окачим на първия стълб на Цариградско.Този ужасно грозен и продажен тип ще ни съсипе.Слугинажа му към краварите и укропитеците е опасен и много вреден за страната ни.Милиардите които подарява на ФАЩ са непосилни за българската икономика и напълно ненужни за отбраната.В армията ни има всичко на всичко 12000 души ,които могат да носят пушка.Всичко останало са чиновници и чантаджии.
182
0
 
4
 
! Отговори
стига вече преди 2 месеца
не Украйна воюва с Русия, а Русия воява със САЩ и ЕС. Да дават пари тези от " втория фронт"
181
0
 
3
 
! Отговори
д преди 2 месеца
убиец на наши млади момчета , постоянно иска кръв и война , проклетник чудя се кой се връзва на идеите мъ и иска да мре за него
180
0
 
5
 
! Отговори
sa преди 2 месеца
този ще ни затрие
179
0
 
6
 
! Отговори
Рой преди 2 месеца
Иска чук в 🔨 в гадната си противна кратуна. Пари са магистрали, здравеопазване и куп важни неща няма, този иска пари за смърт. Всеки лев за оръжие и напразно похарчен лев
178
0
 
18
 
! Отговори
бурсук преди 2 месеца
англосаксонски марш на фронта кво даваш акъли тогаренко
177
1
 
19
 
! Отговори
Пий си хапчетата преди 2 месеца
Такава държава Украйна няма.Товя е Руска територия.Колко пъти психиатрите трябва да ви обясняват.
176
0
 
20
 
! Отговори
Как 1 от тези преди 2 месеца
Предатели не поиска куршум?Пипай прашката и за Украйна,***.Няма да липсваш на никого
175
0
 
18
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Последно за коя армия рабори тази работничка? Нали за уср ?
174
0
 
13
 
! Отговори
ДО 181 преди 2 месеца
Ако следваме твоята Логика - ако не беше Русия да унищожи Био Лабораториите в Харков през 2022 година , щяхме всички да умрем от Ковид 19 . Русия спря Отровата и сега Света се възстановява от Терористичната Атака на Байдън и Сина му .Само един Пример - Китай се затвори Тотално Тогава .
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 174 - Много на сериозно си се взел. Ти ли ще гониш българи от страната им?
172
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Земи от пенсионерите и без това в гробищата няма да им трябват.
171
0
 
13
 
! Отговори
Бойкот на ОLX преди 2 месеца
Магарев иска пари, за да ги изпрати на Укроландия...