Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават

16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация
227
Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават
Снимка: БГНЕС

Според министъра на отбраната Тодор Тагарев всяка страна на НАТО трябва да развива отбранителния си потенциал и всеки съюзник да отделя минимум 2%.

"На север има ясно разбиране за риска и затова не се прави на въпрос колко се дава за отбрана. Тази година задминаваме два процента, а тези разходи ще се увеличават. Около 1/3 от тях са за придобиване на нови въоражения, модернизация и строеж на инфраструктура. Въпросът е дали отбранителната индустрия е готова да достави желаните количества, необходим ни е по-голям капацитет", коментира Тагарев пред NovaNews.

Още по темата

Тагарев допълни, че по-скоро ЕС се насочва към гаранции, че антируските санкции ще бъдат изпълнявани, отколкото към нови такива.

"16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация.Около март 2025 г. очакваме първите самолети, въпросът е дали ще сме готови да ги посрещнем. Развитието на инфраструктурата е сложен проблем, с голямо забавяне е тръгнало строителството. Едва през септември 2020 г. е сключен първият договор. Продължаваме да получаваме заявки за изменения на заданията. До края на тази година трябва да приключи строителството. БТР-ите за Украйна все още са тук, защото е сложна операция. Говорим за големи влакови композиции, които трябва да се осигурят", каза още министърът.

„Не беше неочаквана новината за смъртта на Навални, имаше опит за неговото убийство, а след като се върна от Русия беше поставен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа опозиция, която би могла да бъде заплаха за Кремъл. Той не търпи такава, а действа агресивно. Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш“, коментира още Тодор Тагарев. 

По думите му руският президент за пореден път доказва, че е готов да направи всичко, за да не се поставя под въпрос неговата власт.

"Путин прилага сила и манипулация на информационното пространство и това му върши работа. В дългосрочен план стои въпросът дали празният хладилник няма да надделее във вижданията на руснаците. Санкциите работят, а голяма част от бюджета на Русия отива за финансиране на военния потенциал. Путин държи здраво всички медии и канали за комуникация", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До Нашите болни/165 "Нашите болни да умират, а ние ще плащаме за оръжия за чужди хора, вместо за лекарства!!!!" - аз лично не виждам проблем, след като болните (или пне 85% от тях) гласуваха на 2 Април за ЕС и НАТО.
149
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До Анонимен/160 "Ко викаш , на българина 500 евро заплата му стигат , останалото за Окрайна" - па що да не вика, на 2 Април 2023г. 85% гласуваха да е така. Факт.
148
1
 
17
 
! Отговори
Нашите болни преди 2 месеца
да умират, а ние ще плащаме за оръжия за чужди хора, вместо за лекарства!!!!
147
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До Анонимен/161 "За болни деца - пари нямаЗа лекарства - пари нямаЗа българите - пари нямаЗа заплати - пари нямаЗа пенсии - пари нямаЗа Осссрайна и САЩ - милиарди!!!!" - нали искате евроинтеграция, какво ревеш?!
146
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Браво Тагарев, 85% ти дадоха мандат на 2 Април да увеличиш разходите за въоръжаване и атлантическата ни интеграция! Не само самолети и танкове, не забравяй и личния състеав - трябва да осигуриш поне 2 милиона желаещи евроатлантическите ценности с оръжие, дрехи, лопатки и противогази. Нужно е още тази година да сме готови с първата вълна евроатлантици за Украйна!
145
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ташарев, я обясни защо ти се увеличават разходите за армията? Русия ли, че бориш? По-добре-не. Да ми увеличаваш данъците, па сакън да не ме превземе Русия нема стане. Глей си работата-повече пара да не ти се дава, че от пусто в празно наливаш.
144
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За болни деца - пари нямаЗа лекарства - пари нямаЗа българите - пари нямаЗа заплати - пари нямаЗа пенсии - пари нямаЗа Осссрайна и САЩ - милиарди!!!! Сглобката единствено се интересува от далаверите на САЩ и Урсулите!До тук Бедна България е дала над 15 млрд - чертежи на Ф-16 и страйкари и още 5 млрд за гориво и амуниции, които никога няма да получим от Осссрайна!
143
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ко викаш , на българина 500 евро заплата му стигат , останалото за Окрайна , а ? Как баш днес в деня на Левски , те пуснаха да говориш , теб и оня Манол или викаш вървите по сценарий ..........
142
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Досега не сме имали толкова противен министър. Все е било, но чак толкова! Надмина всички очаквания.
141
2
 
21
 
! Отговори
хмм... преди 2 месеца
Много добре знаем за къде точно иска парите тоя национален предател!
140
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До момента от управляващите са отпуснати за Украйна помощи на стойност 3,6 милиарда евро. Камерън се изпусна при посещението си или може и да е нарочно, че сме изпратили четири транша с техника и сега беше дошъл да се чуди какво още да измъкне, ако е останало де. Снарядите дето пращаме някой да ги е платил и нещо да е влезло в бюджета. Страхотно правителство имаме, ама една детска болница не могат да построят. Макар, че може и да е по добре и да не я строят, че и там ще откраднат всичко.
139
2
 
26
 
! Отговори
Този преди 2 месеца
национален предател трябва веднага да бъде премахнат по един или друг начин!
138
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Да Те не крада.! Вземат комисионни. Страйкарите, които купихме на баснословни цени са такава сделка. Сделка срещу комисионни.
137
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тагарев, ако имаш малко акъл, връщай наборната служба моментално. Недай си Боже утре да трябва да се включим във война, не знам кой ще защитава родината. Масата не са докосвали оръжие и единствената стрелба, която са виждали е на компютъра и по филмите.
136
2
 
22
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Тагарев иска още пари за армията? Ужким . А за да може да открадне повече и да избяга като бит гей. Ако вече не е гепил .
135
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След освобождаването на Авдеевка цел на руските войски ще бъде Славянск. Този град е "истински символ" за киевският наркокартел. Това предположение направи военният кореспондент Александър Сладков. "Най-подходящата дестинация след Авдеевка ще бъде Славянск. Да, по пътя ще има Константиновка, Дружковка, Дзержинск, Краматорск. Да, това са градове на Донбас, те ще трябва да бъдат освободени. Но ако Авдеевка беше най-подготвеният за защита град на ЛБС, то Славянск е истински символ". Според него освободените от Авдеевка сили могат да бъдат изпратени и към Угледар.
134
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Украйна се готвят за загубата на следните градове в Донбас. Има все повече доказателства за бягството на украинските власти и силите за сигурност от Покровск, Доброполие и Селидово.
133
3
 
10
 
! Отговори
4 преди 2 месеца
"За армия, която отчаяно иска да спести ресурси и търси всякакъв начин да ужили и засрами по-голям противник, това е по-добре, отколкото да седи пасивно в отбрана. Но ако целта е да победим Русия и да освободим превзета Украйна, това не е решението.
132
1
 
9
 
! Отговори
3 преди 2 месеца
за да разтегне силите на врага и да ги удари във фланга - предпочитайки статична отбрана.Но дори и да се прилага стратегия за активна отбрана, тя не прехвърля стратегическата инициатива на врага, както показа ВСВ. "Съветското командване можеше по желание да съсредоточи преобладаващи сили, за да пробие всеки участък от германските линии. Германските бронирани дивизии в крайна сметка щяха да бъдат изтощени, тъй като действаха като бронирани противопожарни бригади, бързащи от една кризисна точка до друга, за да спрат пробива.
131
1
 
8
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Но ако този подход не успя да спре Червената армия да превземе Берлин през 1945 г., може ли да спаси Украйна днес? пита военният наблюдател Майкъл Пек. Предполага се, че активната отбрана се осъществява от големи формирования - дивизии или армии, докато киевският наркокартел провежда операции в по-малки части. Германците водят активна защита чрез маневри и флангови атаки срещу настъпващата Червена армия. Но сега подобно маневриране е изключително трудно поради безпилотни самолети и ракети. Освен това Украйна, подобно на германците, очевидно не е готова да напусне територии,