Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават

16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация
227
Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават
Снимка: БГНЕС

Според министъра на отбраната Тодор Тагарев всяка страна на НАТО трябва да развива отбранителния си потенциал и всеки съюзник да отделя минимум 2%.

"На север има ясно разбиране за риска и затова не се прави на въпрос колко се дава за отбрана. Тази година задминаваме два процента, а тези разходи ще се увеличават. Около 1/3 от тях са за придобиване на нови въоражения, модернизация и строеж на инфраструктура. Въпросът е дали отбранителната индустрия е готова да достави желаните количества, необходим ни е по-голям капацитет", коментира Тагарев пред NovaNews.

Още по темата

Тагарев допълни, че по-скоро ЕС се насочва към гаранции, че антируските санкции ще бъдат изпълнявани, отколкото към нови такива.

"16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация.Около март 2025 г. очакваме първите самолети, въпросът е дали ще сме готови да ги посрещнем. Развитието на инфраструктурата е сложен проблем, с голямо забавяне е тръгнало строителството. Едва през септември 2020 г. е сключен първият договор. Продължаваме да получаваме заявки за изменения на заданията. До края на тази година трябва да приключи строителството. БТР-ите за Украйна все още са тук, защото е сложна операция. Говорим за големи влакови композиции, които трябва да се осигурят", каза още министърът.

„Не беше неочаквана новината за смъртта на Навални, имаше опит за неговото убийство, а след като се върна от Русия беше поставен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа опозиция, която би могла да бъде заплаха за Кремъл. Той не търпи такава, а действа агресивно. Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш“, коментира още Тодор Тагарев. 

По думите му руският президент за пореден път доказва, че е готов да направи всичко, за да не се поставя под въпрос неговата власт.

"Путин прилага сила и манипулация на информационното пространство и това му върши работа. В дългосрочен план стои въпросът дали празният хладилник няма да надделее във вижданията на руснаците. Санкциите работят, а голяма част от бюджета на Русия отива за финансиране на военния потенциал. Путин държи здраво всички медии и канали за комуникация", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тагарев ли ви е виновен, че се налага да даваме пари за оръжия, ако не беше кремълското, хората щяха да мислят за ефективна зелена енергия, за лекаарства против рак, но кремълското ни върна в миналия век
169
2
 
16
 
! Отговори
анонимен64264 преди 2 месеца
ей мишок прокажен май е време вече да си ходиш ,стига си петнил армията,продажно влечуго
168
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация ... " Тагаренко, Гърция и Турция са с по 4-500 бойни самолета - ние с 16 купени на тройна цена!!! Да подаря 1 хвърчило та да подсиля армията?
167
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правилно - ето Северна Корея е прекрасен пример - 33%, хората живеят чудесно там.
166
2
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 месеца
Ако България обложи с еднократен данък , солидарност за фронта , на Украинци собственици на Хотели и Апартаменти в Банско и Слънчев Бряг , ще може да купим и Руската Армия .
165
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знам за хладилниците на руснаците, за които говори Тагаренко, но хладилниците на българите са полупразни.
164
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко за Украйна, българчетата да мълчат, че да не ги гоним от страната. България с Украйна и мор за русия
163
2
 
19
 
! Отговори
Ааа преди 2 месеца
На нас кой ще ни даде париииии?
162
1
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Този е единственият антисозциален Министър на Отбраната, който намали с12% заплатите за прослужено време в МО на част от цивилните служители.Колкото по-бързо го Родината,толкова по-добре за БА.
161
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тагарев да напусне парламента и ако той или някой друг продължат да рекетират страната ни, лишавайки населението ни от средства, да си хващат шапката и напуснат, а парите за оръжия за Украйна и леене на славянска кръв, да ги извадят от личния си джоб!
160
5
 
16
 
! Отговори
Той преди 2 месеца
До Анонимен Каква наборна служба бе издуханя, кой доброво;но ще се прави на родолюбец бе, ти имаш ли акъл. Всичко насислтвено е неефективно, казарма- баси гнусната работа, за какво му е на мъжа да пипа оръжия, аз предпочитам жени да пшипшам, ***.
159
5
 
19
 
! Отговори
Той преди 2 месеца
всеки един лев даден за оръжия са прахосани и напразно похарчени пари.
158
5
 
27
 
! Отговори
ОНЗИ преди 2 месеца
Този е АНТИБЪЛГАРИН - да бъде изправен пред НАРОДНИЯ СЪД веднага !!!
157
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В догорора с Нато имаме възможност да напуснем организацията . За договора с евросъюза е достатъчно да спем да изпулняваме разпоредбите на дрогираните и готово .
156
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тахареф , народа иска да е с лидерите на света , иска да е със светлите сили ! Защо го дърпаш към пъкъла ?
155
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оформя се една нова цивилизация , с огромни ресурси , подготвени хора , усмихнати лица , сътрудничество и разбирателство . Руси и Китай са начело . Изобщо не смятам даже да обръщам внимание на напъните на нашите . Само трябва Китай да реши да ни изпрати малки бойни отряди от по 20 милиона войници
154
2
 
20
 
! Отговори
Да напомня преди 2 месеца
До Христо ХристовРеферендум не е имало за ЕС и НАТО...Конституционият съд го каза, ние сме парламентарна република... Разбирай, вместо да купуваме цял народ, ще купим само тези, за които гласува този клет народ... По-евтино излиза...
153
4
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До Анонимен/157 "и сега беше дошъл да се чуди какво още да измъкне, ако е останало де." - не съм сигурен, но от статии в атлантическата преса останах с впечатление, че Дания си е дала гаубиците (всичките). И понеже искаме да сме като другите в ЕС и НАТО, не виждам нищо лошо същото да направим и ние. Нали 85% гласуваха за това?
152
8
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До хмм.../158 "Много добре знаем за къде точно иска парите тоя национален предател!" - защо да е предател? Върши това за което го избраха 85 те % гласували за ЕС и НАТО. Факт.
151
7
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До Анонимен/159 "Досега не сме имали толкова противен министър. Все е било, но чак толкова! Надмина всички очаквания." - да, защото е първият, който си върши работата за която е избран от 85 те % гласували за ЕС и НАТО. Факт.