Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават

16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация
227
Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават
Снимка: БГНЕС

Според министъра на отбраната Тодор Тагарев всяка страна на НАТО трябва да развива отбранителния си потенциал и всеки съюзник да отделя минимум 2%.

"На север има ясно разбиране за риска и затова не се прави на въпрос колко се дава за отбрана. Тази година задминаваме два процента, а тези разходи ще се увеличават. Около 1/3 от тях са за придобиване на нови въоражения, модернизация и строеж на инфраструктура. Въпросът е дали отбранителната индустрия е готова да достави желаните количества, необходим ни е по-голям капацитет", коментира Тагарев пред NovaNews.

Още по темата

Тагарев допълни, че по-скоро ЕС се насочва към гаранции, че антируските санкции ще бъдат изпълнявани, отколкото към нови такива.

"16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация.Около март 2025 г. очакваме първите самолети, въпросът е дали ще сме готови да ги посрещнем. Развитието на инфраструктурата е сложен проблем, с голямо забавяне е тръгнало строителството. Едва през септември 2020 г. е сключен първият договор. Продължаваме да получаваме заявки за изменения на заданията. До края на тази година трябва да приключи строителството. БТР-ите за Украйна все още са тук, защото е сложна операция. Говорим за големи влакови композиции, които трябва да се осигурят", каза още министърът.

„Не беше неочаквана новината за смъртта на Навални, имаше опит за неговото убийство, а след като се върна от Русия беше поставен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа опозиция, която би могла да бъде заплаха за Кремъл. Той не търпи такава, а действа агресивно. Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш“, коментира още Тодор Тагарев. 

По думите му руският президент за пореден път доказва, че е готов да направи всичко, за да не се поставя под въпрос неговата власт.

"Путин прилага сила и манипулация на информационното пространство и това му върши работа. В дългосрочен план стои въпросът дали празният хладилник няма да надделее във вижданията на руснаците. Санкциите работят, а голяма част от бюджета на Русия отива за финансиране на военния потенциал. Путин държи здраво всички медии и канали за комуникация", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Украйна използва стратегията на нацистка Германия на фронта, което доведе до нейното поражение Business Insider. Киев избра стратегия, която отразява германския подход отпреди 80 години. "След провала на лятното контранастъпление, изчерпването на боеприпаси и сили за отразяване на постоянни атаки от страна на Русия, командването на киевската хунта говори за преминаване към "активна отбрана". Те се надяват да блокират руския напредък, докато търсят възможности да отвърнат на удара и да си върнат позициите.
129
1
 
12
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Освен това има предположение, че без заповед. Но кой може да ги упрекне за това? Освен това, ако митът за "киборгите азовци" рухне, това ще е катастрофа за режима. И следователно имаме това, което имаме (както каза веднъж първият президент на Украйна Кравчук). Целият свят е изненадан. И ние също...
128
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Планирано изтегляне": 850 души са загубени от киевският наркокартел само по време на бягството от Авдеевка. В украинските публични мрежи започват да се появяват цифри от "катастрофата в Авдеевка". Депутатът Пьотр Дербал съобщава, че по негови данни по време на изтеглянето (или по-скоро бягството) на зомбакнацистишена от Авдеевка са били "загубени" около 850 зомбита, включително 350 ранени, които са били изоставени поради невъзможността да се евакуират . Всички те са или пленници, или мъртви. Това са само загубите ПРИ БЯГСТВОТО!!!
127
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Конфликтът между Зеленски и Залужни беше една от причините за предаването на Авдеевка - Bild. "Вместо да се оттегли в средата на ноември, както поиска Залужни, самият президент отиде в града в края на декември", пише анализаторът на изданието Юлиан Репке. Според него политиците и военните са имали различни подходи към проблема с Авдеевка и спорът им ескалирал именно заради нападението над това селище. Репке твърди, че Залужни е искал изтеглянето на войските, за да предотврати втори Артемовск, а Зеленски е настоявал да защитава аванпоста на фашистите в Донбас "до последната минута".
126
3
 
16
 
! Отговори
Cpt. Willieam Lynch преди 2 месеца
А нормалните българи искаме Тагарев изправен пред военен съд за предатели с опция за обесване!
125
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В ДНР зомбитата на киевската хунта вече нямат такива укрепени позиции, каквито бяха в Авдеевка, с изключение на Славянско-Краматорската агломерация, която би била доста трудна за фронтален щурм предвид релефа на терена, по-специално възвишението Карачун. Ударът по фланговете на тази агломерация изглежда по-логичен, но за това руските войски трябва да проникнат в Харковска и Днепропетровска област.
124
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
ВС на РФ освободиха селището Ласточкино в посока Авдеевка - съобщават военни кореспонденти. Информацията не е официално потвърдена, но е логично. След като напусна Коксохим, зомбакнацистишена избяга от полетата на запад и югоизток от Авдеевка, което го постави в трудно положение. Така ВС на РФ продължават да надграждат успеха си, като навлизат в оперативното пространство отвъд Авдеевския укрепен район.
123
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Русия напредва на пет фронта едновременно. Сега е най-опасната ситуация от началото на войната - NYT. Изданието пише, че става дума за Авдеевски, Мариински, Роботински, Кременски и Бахмутски направления. По този начин руснаците се опитват да върнат териториите, окупирани от зомбитата на киевският наркокартел по време на контранаступа. Освен това в материала се отбелязва, че ВС на РФ са съсредоточили до 40х. военни в района на Мариупол и около 110х. край Купянск и Лиман. "Превземането на Авдиевка е първата значима победа за РФ от 05.23г., когато освободиха Бахмут...
122
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Централното командване на САЩ (CENTCOM) съобщава за първи път за унищожаването на йеменски подводен дрон. Появата на подводни дронове в арсенала на хусите е изключително сериозна новина, с големи негативни перспективи за корабоплаването в Червено море.
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На това млекопитаещо очите му се затворили плътно. Едва ли може да скива дали си е изрязал ноктите.
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква армия, бе пън? Порциона ли ще им увеличаваш, та да станат още по-дели двата *** там.
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя педйо дет ми писа минус е мортус за две секунди
118
0
 
8
 
! Отговори
Финансист преди 2 месеца
Този министър все още не е разбрал, че бюджетите за 2024 г. са приети от някакво си редовно НС. В тях няма рпари, а той иска още. Да си даде от собствените заплати. Може и от тези на работещите в министерството му. Така е с такива като него и мутрата от Банкя. Все искат. Но пък, няма будали в страната ни. Само сред депутатите се намират такива.
117
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така и така ще ни вкарва във война , въпроса ми е , сеща ли се накъде първо ще обърна оръжието ?
116
0
 
6
 
! Отговори
ТАГАР ДЬО МАГАР преди 2 месеца
С ЙЕРИХОНСКИ РЕВ ЩЕ СЪБОРИМ ВСИ ПРЕГРАДИ ИИ-ААА, ИИ-ААА!!...
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама много си гнусен Тагаренко ! Говновоз!
114
2
 
12
 
! Отговори
1234 преди 2 месеца
Тагаренко:***. Много дразниш.
113
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уважаеми колеги, триете коментари напълно във ваш стил. Бъдете по-старателни! Не допускайте руска пропаганда да обърква демократичните идеи на българите! Напълно в стила на демокрацията и основното и мото в различията на мненията, не бива да се допускат чак разнопосочни мнение. Различия може, ако са в една посока - посочената ви от властелините и плащащите ви грантове за прослава на американските добродетели!
112
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Целия политически бандеровски *** ще сполети съдбата на Навални след Украйна идва и техния ред. Българския народ ще празнува за прочистването на фашиската ***
111
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре, че самолетите от САЩне са ни доставени, защото Тагаренко ще ги прати на Украйна!!!