Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават

16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация
227
Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават
Снимка: БГНЕС

Според министъра на отбраната Тодор Тагарев всяка страна на НАТО трябва да развива отбранителния си потенциал и всеки съюзник да отделя минимум 2%.

"На север има ясно разбиране за риска и затова не се прави на въпрос колко се дава за отбрана. Тази година задминаваме два процента, а тези разходи ще се увеличават. Около 1/3 от тях са за придобиване на нови въоражения, модернизация и строеж на инфраструктура. Въпросът е дали отбранителната индустрия е готова да достави желаните количества, необходим ни е по-голям капацитет", коментира Тагарев пред NovaNews.

Още по темата

Тагарев допълни, че по-скоро ЕС се насочва към гаранции, че антируските санкции ще бъдат изпълнявани, отколкото към нови такива.

"16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация.Около март 2025 г. очакваме първите самолети, въпросът е дали ще сме готови да ги посрещнем. Развитието на инфраструктурата е сложен проблем, с голямо забавяне е тръгнало строителството. Едва през септември 2020 г. е сключен първият договор. Продължаваме да получаваме заявки за изменения на заданията. До края на тази година трябва да приключи строителството. БТР-ите за Украйна все още са тук, защото е сложна операция. Говорим за големи влакови композиции, които трябва да се осигурят", каза още министърът.

„Не беше неочаквана новината за смъртта на Навални, имаше опит за неговото убийство, а след като се върна от Русия беше поставен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа опозиция, която би могла да бъде заплаха за Кремъл. Той не търпи такава, а действа агресивно. Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш“, коментира още Тодор Тагарев. 

По думите му руският президент за пореден път доказва, че е готов да направи всичко, за да не се поставя под въпрос неговата власт.

"Путин прилага сила и манипулация на информационното пространство и това му върши работа. В дългосрочен план стои въпросът дали празният хладилник няма да надделее във вижданията на руснаците. Санкциите работят, а голяма част от бюджета на Русия отива за финансиране на военния потенциал. Путин държи здраво всички медии и канали за комуникация", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
13
 
! Отговори
В грешка си преди 2 месеца
До тагаренко За такива неща, навсякъде режат глави. В САЩ не режат, но дава стотици години затвор, което си е същото, но по- бавно.
109
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как може страна - членка на НАТО да няма едно летище за толкова години, на което да кацат американски самолети? С какво сме полезни за НАТО? Само доим кравата, без да даваме фураж? Най-общо казано ще чакаме на тях, пък те да се оправят? Пълен срам! Как можа изобщо да се изпусне така този национален предател? Оставка! Марш в украйна, от където те довлякоха американските ти господари!
108
1
 
16
 
! Отговори
тагаренко преди 2 месеца
АКО този беше в арабска държава- сигурно за предатеслтво към нацията досега щяха да му 'положат" 1000 камшика по петите и *** -на площада - ама не е,,,
107
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Tozi ще ни вкара във война и тя ще е последната в историята на България.
106
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес почитайки Левски , препрочетох устава на Левски . По този устав излиза , че министъра е предател , даже пише и какво е наказанието за прдателство .
105
0
 
11
 
! Отговори
тинтириминтри преди 2 месеца
Корумпираното БГ Правителство -което е от 34 г такова--Ще измие имиджът на Краварите -как--С Ф16 които поне до 2027г няма да са произведени-краваристан ще каже че са готови 2026г -ама "Ние ВИДИТЕ ЛИ' НЯМАМЕ ПИСТИ ЗА ТЯХ))---- И ТАКА НЯМА ДА ДОЛЕТЯТ --МОЖЕ БИ НАЙ СКЪПО ПРОДАДЕНИТЕ САМОЛЕТИ В ИСТОРИЯТА НА Ф 16--А ЗА ТАГАРЕНКО НЯМА КАКВО ДА ГОВОРИМ-БГ НАРОДЪТ НЕ ИСКА НИКАКВА ВОЙНА-И АКО ТАГАРЕНКО ИСКА ВОЙНА- МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ ЕДИН ШМАЙЗЕР ОТ КАКВОТО Е ОСТАНАЛО ОТ БГ АРМИЯТА-И ПОСОКА ФРОНТА!
104
0
 
15
 
! Отговори
мдааа...мухльо... преди 2 месеца
И този е тръгнал по пътя на VолодоМОР Zeленски...СЛАВА КОКАИНА !!!
103
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Костадинов след като освободи България ще отиде да освобождава други народи.
102
1
 
7
 
! Отговори
Магаренко се изпъчи; преди 2 месеца
Льиошь Путин...мнОООго льиошьььь...не иска да ме слушка.
101
3
 
11
 
! Отговори
akud преди 2 месеца
тагарев на ротацията подай оставка по семейни причини...
100
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както каза бившият директор на ЦРУ Майк Помпео за времето си там: Аз бях директор на ЦРУ. Лъгахме, мамихме, крадяхме. Имахме цели курсове за обучение. Това ни напомняше за славата на "американския експеримент" (американския експеримент е идеята, че САЩ са основани върху набор от принципи за управление, а не върху обща култура или религия. Америка не е нейният народ, Америка е Конституцията и Декларацията за независимостта)
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен109 да бе те сащ на нашите пари чакат, опоркаджия изгладен
98
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен108 _очевадно е кой не признава волята на един народ да е неззависим, кой не признава официално признатите граинци на една държава и кой избива украинския и руския народ - путин - убиеца на православни
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е луд, този който яде баницата, а този, който му я дава!
96
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ясно защо са го викали в САЩ - да ни искат пари.
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 104 - До Анонимен100_копейкаджия, опорките на джуджи ни цитира - Не бе пич, Джефри Сакс: Как ЦРУ дестабилизира света.Има три основни проблема с ЦРУ - Автор: Джефри Сакс, CommonDreams.org. Да се ограмотите малко за престъпленията, които вършат господарите ви от ЦРУ.
94
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Излизане от НАТО и въже за предателите като Тагаренко, иначе лошо ни чака.
93
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
иска пари за "отбрана", но не за нашата отбрана! Тия пари или директно ги даваме на големия господар от Америка за самолетчета на хартия, за БТР-ли и други излишни дрънкулки или с тях произвеждаме и подаряваме въоръжение за Украйна. Нашата армия, както и преди, си остава в плачевно състояние
92
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен100_копейкаджия, опорките на джуджи ни цитира
91
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия предложи на света прозорец към преврата като прихвана и след това публикува разговор между Виктория Нюланд, тогава помощник-държавен секретар на САЩ, и посланика на САЩ в Украйна Джефри Пайет, сега помощник държавен секретар, в който те планират правителството след преврата. След преврата ЦРУ тайно обучава силите за специални операции на режима, за чието идване на власт са помогнали САЩ. Правителството на САЩ мълчи за тайните операции на ЦРУ в Украйна.