Отделна ромска държава! Това иска словашки националист

Те така и не успели да се интегрират в нито една друга страна
Обновена: 20 сеп 2011 15:01 | 20 сеп 2011 15:00, Елка Василева
509
Отделна ромска държава! Това иска словашки националист
Бистрани, Словакия. Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Словашкият националист Ян Слота предложи да бъде създадена отделна държава за ромите.

Главният аргумент на политика е фактът, че ромите така и не са успели да се интегрират в нито една друга страна, животът им на отделна територия ще е много по-добър от сегашния, тъй като те много добре се разбирали помежду си, което не можело да се каже за отношенията им с другите народи, пише RuNEWS.cz.

Мнението си Ян Слота огласи на сайта на опозиционната Словашка национална партия, чийто председател е той. Интервю с него ще бъде публикувано в октомврийския брой на списание „Плейбой“.

Проромски активисти се опасяват, че изказванията на Ян Слота могат да предизвикат вълнения в Словакия.

Според анализаторите националистът става все по-рязък в изказванията си по ромския проблем и това може да провокира екстремистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
490
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА ДА ДА ДА и ДА
489
0
 
2
 
! Отговори
yep! преди 12 години
Да, и аз искам такава отделна държава за тях! Нека се спасяват сами! Територия, стига всички страни, които желаят да се отърват от тази част хора, които само експлоатират и тормозят, ще я намерят! Явно на всички хора по света им е писнало!
488
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
qvno na mars nqma kade drugade :P
487
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви ***, какъв *** PR! Къде ще е тая територия бе? В морето ли?
486
0
 
6
 
! Отговори
Индия преди 12 години
Под заплахата от пълно изтребление от страна на монголите тези прогонени от родината си индуси се озовават в Европа. И сега всичките европейски народи си имат огромни проблеми с тях. То не е ли време Индия, която ги е прогонила да поеме своята отговорност? Също и Монголия, чиито войски са ги тласнали към Европа? В крайна сметка *** не са европейски народ, а индуси. След като не могат да се приспособят към европейския манталитет, да си вървят в Индия. Впрочем някога Индира Ганди искала да си ги вземе поне от България, обаче Тодор Живков не се съгласил.
485
0
 
3
 
! Отговори
Индия преди 12 години
"Ние може да се шегуваме колко искаме, обаче проблемът наистина е и на Индия. Затова нейното мълчание днес изглежда необяснимо. Да си припомним, че именно Индия прогонва *** племена на север. Там те са разселили и една част от тях остава до ден-днешен в Средна Азия. Познати са под името люли. После през тези места минава Чингиз хан и изклал по-голямата част от ***. Отделни племена успяват да достигнат до Персия, откъдето след време също били прогонени.Идват в Европа и се представят за египтяни. Оттам името джипси. Друга част от около 1000 *** достигат Европа, където пък се представят да потомци на римски легионериДруга част от около 1000 *** достигат Европа, където пък се представят да потомци на римски легионери. Оттам идва прословутото "рома", с което искат да ги наричаме.
484
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото комунистите си направиха отделна държава, за да не рушат държавите на другите, толкова и *** ще се съгласят да живеят, без да има от кого да крадат. *** и комунистите имат еднакви мотиви.
483
2
 
8
 
! Отговори
Правилно! преди 12 години
Правилно! Какъв националист е този човек, който предлага да има *** държава. *** ли? Всеки народ да си има държава - това е национална идея. Значи е *** националист. До кога ще им плащаме на мургавелите всичко. Да се оправят сами и баста!Има доста свободни места по планетата. Я Сибир, да работят в газовата промишленост, я Централна Африка да берат банан, я пустинята Гоби, Монголските степи да гледат якове. Да им отделят по желание едно място и всичко се оправя.
482
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съда оправда един холандски политик националист,когато каза,че корана както майн кампф на Хитлер-трябва да се забрани със закон,защото проповядват насилие.Абе ще се усети Европа!
481
2
 
22
 
! Отговори
до 490 преди 12 години
Не си прав. Не чети само какво се пише в тия форуми. *** ги мразим заради "***" им, но не мразим всички ***, защото между тях има и много свестни.С турците проблемът е друг. Всъщност те нас мразят, мразят и България и нашите чувства са ответна реакция. Но и между тях има много добри хора. Специално с турците "водата се мъти" от политиците.Не знам политици да са се докоснали до нещо и да не са го измърсили.
480
2
 
18
 
! Отговори
Гадняра преди 12 години
Крайно време е,да съберат ***,на една територия,и да им направят държава...Само ме е страх,че ще вземат наши земи,щото другите държави няма да дадат,а ние сме дИмокрЪтични многУ....
479
0
 
5
 
! Отговори
до 490 преди 12 години
ми щото няма за кфо да ги мразим бе.....омразата е следствие тя не се появява туко така
478
1
 
2
 
! Отговори
POLITIK преди 12 години
ABE V BG SA KATO DARJAVA V DARJAVATA. SLED 5-10 GODINI 6TE PREVZEMAT I VLASTTA... I ETO 4E SI IMAT DARJAVA, ZA TOVA NE E NUJNO DA SE UMUVA :))
477
2
 
2
 
! Отговори
antievrey преди 12 години
evrey4o teb may baya sa te naebali turcite 4e samo protiv tqh pi6e6 :)))) i da vi e qko dupeto ve4e 4e vi ide kraq :)))deyba gadnata papla4 deyba
476
3
 
10
 
! Отговори
жАН преди 12 години
Така е омразата, ражда омраза,но я се замисли какво провокира тази омраза в Българите. Защо не мразим другите етноси? Руснаци, украинци, арменци, гърци. Замислял ли си се по този въпрос.
475
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не могат да съществуват сами.Те са ***
474
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
изкупувам *** за направата ***"ДУРО"
473
2
 
29
 
! Отговори
песимист преди 12 години
За съм ,но те вече си имат държава и тя се казва Индия. Нека хуманно ги извозиме безплатно там.
472
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Евала! Най-накрая нещо умно!
471
0
 
29
 
! Отговори
911 преди 12 години
Отдавна беше време да им се дад една територия и да правят каквото искат там.След 1-2 години ще измрат ОТ ГЛАД!