Кремъл: Не преследвайте Малинов в България, ще има пагубни последици!

Разчита се той да продължи да работи за двустранните отношения
Обновена: 5 ное 2019 15:06 | 5 ное 2019 15:00, Елка Василева
405
Кремъл: Не преследвайте Малинов в България, ще има пагубни последици!
Снимка: Президентство на Русия

Кремъл разчита, че награждаването на председателя на българското Национално движение "Русофили" Николай Малинов с руския орден "Дружба" няма да стане причина той да бъде преследван, предаде ТАСС.

Руският президент Владимир Путин награди вчера с орден "Дружба" редица чуждестранни граждани по случай чествания във федерацията Ден на народното единство. Отличието се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, приятелството, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите. Тази година сред удостоените с ордена бе и Николай Малинов.

Още по темата

"Смятаме, че подобни жестове на признание за заслугите на Малинов като принос за делото на единството на руския свят, принос за развитие на приятелството и сътрудничеството между народите на двете ни страни по никакъв начин не може и не трябва да е причина за някакви преследвания", заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент.

Според него "това би било нелогично и това би имало твърде пагубни последици". Така говорителят на Кремъл отговори на въпрос дали отношенията между Москва и София няма да бъдат влошени заради награждаването на Малинов, обвинен в шпионаж в България, посочва агенцията, цитирана от БТА.

"Разчитаме, напротив, хора като него (Малинов) да получат възможност да работят и занапред в руслото на развитието на приятелските, отдавнашни, исторически отношения между народите на двете ни страни", подчерта Песков.

Вчера стана известно, че главният прокурор Сотир Цацаров е дал на Инспектората на ВСС съдия от спецсъда заради това, че е пуснал председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов да пътува в чужбина. Срещу Малинов се роди разследване по обвинение за шпионаж. Съдията обаче го е пуснал да пътува в чужбина от 1 до 5 ноември по предварителна програма с културни събития.

Според Цацаров това станало в разрез със закона, защото Малинов не е поискал първо разрешение от наблюдаващия прокурор, какъвто е законът, а направо от съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
16
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Ако има някакъв проблем, то е това, че навремето не станахме 13-та република на СССР. Добре го беше измислил другарят Живков (вечна му памет), но не би. Е за тва сме на тоя хал сега!
242
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не те кара насила да купуваш руски газ.Внасяй американски в бутилки през океана.И им плащай 3 млрд за стари фърчила.Преди 10-тина г. бяхме 9 млн.Сега -6,утре-3 и така,до края на българите.Вождът не случайно се фръцка в танц със саби и ще продава земеделската земя на арабеските.И това ако не е национално предателство,здраве му кажи!
241
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някак балансират коментарите с плюс и минус!!!!! Иначе всички са против наглостта на *** кремълки
240
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво !Има надежда за България !
239
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този ще го преследва цял живот благословията на нашия народ,с малки тиквени изключения.
238
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този ще го преследва цял живот проклятието на българския народ.
237
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този го нагаждава чужд държавен глава,за държавна измяна към Род и Родина.И всички ние трябва да му се възхищаваме,защото видиш ли,Путин заплашва българите да не му закачали шпионите които дошли с подривна цел.С тези новичоци и радиоактивни отрови се прочуха отдавана.По неговите закони,този Малинов ......нали се сещате какво ги правят такива в русията.А защо Путин не награди онези братята и баща им от гр.Казан,където са ядката на българите там,ами ги е наблъскал по затворите за българолюбие.
236
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата каза своето за случая.Да видим действията на съда и най-вече на г-н Лозан Панов,чиято щедрост при оправдателни присъди е всеизвестна.Може пък да сметнат,че орден от Путин е нещо повече в сравнение с Полфрийман....
235
0
 
10
 
! Отговори
ни са знай преди 4 години
Колко пъти ще се спъват българските управници в един и същи камък?Знае ли някой?
234
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, че има значение за дърводелецът от Банкя, но политика е тънка работа, не е за всеки.
233
11
 
4
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До От КолохозаРуската империя ни освобождава, това е факт!Но те са го направили, след като стават известни фактите за изкланите българи от Априлското въстание.Въстанието има голям отзвук в Европа и Русия почва поредната си война с Османската империя.
232
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 250И на този ли ще правиме мавзолей ?
231
5
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
И Гошо Тарабата го бяха направили Герой на Съветския Съюз на времето.
230
10
 
13
 
! Отговори
Чорк преди 4 години
Навсякъде другаде по света , този щеше да е пред разстрел
229
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ченгето от КГБ Путин награждава русофила Малинов и не било за вярна служба, а за "дружба" !!!
228
9
 
11
 
! Отговори
Изстривалка преди 4 години
Такива като този с наколенки , никой не тачи
227
2
 
10
 
! Отговори
От Колохоза преди 4 години
Това е много важен исторически факт.Говорим за приложената карта на ,,Цариградска Мирна Конференция''.Тази карта показва териториите на България,населени с преобладаващо българско население.Османската администрация е водила точни о коректни списъци с населението,родени-починали,и редовно са се правили преброявания.Ако се погледне тази карта,веднага ще се види че половин Гърция,и две трети от Сърбия,част от Албанияса населени предимно с чисти българи.За Добруджа и Скопие,воъбще няма да коментирам
226
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаш да кажеш истински руснак
225
7
 
8
 
! Отговори
Офицер от Запаса преди 4 години
Този русофил Малинов поне да беше уредил 5-6 изписани Миг-29 в насипно състояние като на сърбите. Както се казва за части докато дойдат Ф-ките. ПутяМного тънко мина, само едно медалче и потупване по рамото.
224
1
 
2
 
! Отговори
Ъртамуню преди 4 години
Факти за паралелни власти.Всички отговорни,виновни йок.Вина,,,само с мезета