Кремъл: Не преследвайте Малинов в България, ще има пагубни последици!

Разчита се той да продължи да работи за двустранните отношения
Обновена: 5 ное 2019 15:06 | 5 ное 2019 15:00, Елка Василева
405
Кремъл: Не преследвайте Малинов в България, ще има пагубни последици!
Снимка: Президентство на Русия

Кремъл разчита, че награждаването на председателя на българското Национално движение "Русофили" Николай Малинов с руския орден "Дружба" няма да стане причина той да бъде преследван, предаде ТАСС.

Руският президент Владимир Путин награди вчера с орден "Дружба" редица чуждестранни граждани по случай чествания във федерацията Ден на народното единство. Отличието се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, приятелството, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите. Тази година сред удостоените с ордена бе и Николай Малинов.

Още по темата

"Смятаме, че подобни жестове на признание за заслугите на Малинов като принос за делото на единството на руския свят, принос за развитие на приятелството и сътрудничеството между народите на двете ни страни по никакъв начин не може и не трябва да е причина за някакви преследвания", заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент.

Според него "това би било нелогично и това би имало твърде пагубни последици". Така говорителят на Кремъл отговори на въпрос дали отношенията между Москва и София няма да бъдат влошени заради награждаването на Малинов, обвинен в шпионаж в България, посочва агенцията, цитирана от БТА.

"Разчитаме, напротив, хора като него (Малинов) да получат възможност да работят и занапред в руслото на развитието на приятелските, отдавнашни, исторически отношения между народите на двете ни страни", подчерта Песков.

Вчера стана известно, че главният прокурор Сотир Цацаров е дал на Инспектората на ВСС съдия от спецсъда заради това, че е пуснал председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов да пътува в чужбина. Срещу Малинов се роди разследване по обвинение за шпионаж. Съдията обаче го е пуснал да пътува в чужбина от 1 до 5 ноември по предварителна програма с културни събития.

Според Цацаров това станало в разрез със закона, защото Малинов не е поискал първо разрешение от наблюдаващия прокурор, какъвто е законът, а направо от съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
9
 
15
 
! Отговори
Ъхъ преди 4 години
Значи да не им закачаме шпионите, защото ще ни гълчат.
222
1
 
4
 
! Отговори
яяя преди 4 години
До От Колохоза Има ли някакви доказателства за това?
221
6
 
9
 
! Отговори
От Колохоза преди 4 години
Ердоган като се пише голям авер на българите,няма ли най-после да извади фермана който руският Цар е изпратил на Султана за обявяването на ,,освободителната'' война,и да се види предлогът и причините за инвазията.За сега се знае че Османската Империя е искала да даде автономна Българска Патриаршия,с територия 220 000кв. км.,два пъти по-голяма от днешната територия на РБ,създаване на редовна българска армия,училища и данъчна с-***.Което означава пълна автономия.Но русите идват и ни ,,освобождават'
220
1
 
11
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Анонимен 230Не съм ти другар, не те познавам.Англичаните ни мразят, това е факт, даже сме по долу във веригата от пакитата.Ако ме питаш защо, честно казано не знам, може би сме им били канчетата много.Пример: българите харесват сръбска музика и сърбите, обаче те ни ненавиждат, давам пример само, защото освен че сме ги били на бойното поле за друго не се сещам.
219
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 4 години
До МилиционерИ парите спечелил с "честен"труд.Такива гадини ги най-боли когато ги бият по джоба.
218
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лош брат си имаш до гроб, братушка завинаги.
217
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин навреди на Малинов повече от българските служби.Сега всеки българин видя предателя който да презира и да заплюе в лицето при първа възможност !
216
13
 
22
 
! Отговори
Рубашка преди 4 години
Империята на злото пак си показа рогата.
215
8
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
И продължава да предателства по БТВ, кой с кого се е срещал, Нинова, Волен, Решетников!
214
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДанковДругарю Данков, Великобритания се управлява в момента от един колега на предателя Малинов. Английското разузнаване внесе доклад за руска намеса в референдума от 2016 година преди 2 седмици но другаря Борис Джонсън го отклони в кошчето за смет с намерението да го потуррчи след изборите като смени ръководството на контраразузнаването във Великобритания. За това се шуми много в момента, защото ако има такава намеса референдума трябва да бъде касиран.
213
13
 
17
 
! Отговори
Милиционер преди 4 години
Да му вземат паспорта, както и на цялото семейство и в мАсква. Да изчезва тая подлага.
212
10
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
В момента този предател говори по БТВ и се поставя над премиера и президента! "Той знаел кога Путин ще се срещне с президента, но нашия се оказал изненадан"!
211
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предателят Малинов, освен тенекията която получи от Путин си взе и полагаемият хонорар за предателството от 2 милиона рубли. Къде се е чуло и видяло разследван за шпионаж да бъде пуснат да отиде да си получи хонорара за предателската си дейност. Такъв цирк може да се разиграва само от българските служби и прокуратура.
210
16
 
16
 
! Отговори
Кръстю преди 4 години
Всички беди за нещастната ни държавица идват от българските комунисти-*** и Русия,която ни смята за нейна губерния.
209
8
 
18
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Никой няма право да докосва с пръст руските шпиони в България защото ще има много пагубни последици. Ще си приберем паметника със шмайзера, Альошата и още триста капища нацвъкани по градове и паланки у вас в Москва.
208
1
 
10
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Анонимен 218Демокрация е само на думи, за мое съжаление.Виж Великобритания, имаше официален референдум, тоест думата на народа, обаче кво стана....Направо сапунка, отделно дето си направиха пияр върху гърба на България(расизма от 20 човека)колко са праведни и т.н. то в Англия има къде по тежки случай, ама там медиите мълчат.
207
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофили, това ли са ви братушките ?Да награждават един предател на България, който е подследствен за шпионаж в полза на Русия и е със забрана да на напуска страната !Този Малинов е една долнопробна русофилска ***, която всеки българин ще заплюе в лицето.
206
12
 
19
 
! Отговори
ИСТИНСКИ ПАТРИОТ! преди 4 години
ИСКАМЕ ОГРОМЕН ПАМЕТНИК НА СТ.СТАМБОЛОВ, КОЙТО ИЗКЛА РУСОФИЛИТЕ ОТ ПУЧА НА РУСИЯ У НАС!ЩЕ ГО НАПРАВИМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
205
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои коментари са в стил Росен президента, т.е. бълха се ежи върху гърба на слон.. Добре е са си гледаме нашите, малки работи и да не се закачаме с големите.. Това издава само комплексираност, ниска култура и простащина.. Каквито са ни всъщност повечето политици така наречени
204
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
франкофония като правим у нашето училище всички сме шпиони...каква е разликата между двете събития....има хора които учат френски, други английски, други руски.....тия които слушат бойтълс са шпиони...бах тя демокрацията