Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава

България в очите на Путин е слаба страна, която може да унижава
14 мар 2022 08:50, Елка Василева
178
Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава
Снимка: архив, БГНЕС

Ако дефинираме мира като възстановяване на довоенна Украйна, връщането на тези 2 милиона и половина бежанци по домовете и реализация на тяхната надежда да бъдат част от демократичния свят, това скоро няма да се случи. Това коментира пред БНТ експертът по отбрана и бивш военен министър Бойко Ноев.

Още по темата
"От другата страна стои един агресор (Путин, б.р.), който иска точно обратното - не иска Украйна да съществува като държава, той не иска украинският народ да бъде част от демократична Европа. Можем да съдим само по действията, които предприема, а това са действия на един загубил разсъдъка си диктатор, който е изпаднал в дълбока изолация", заяви Бойко Ноев.

Разрушените Киев, Харков са "путинизъм в действие", смята бившият министър на отбраната. Според него светът ще претърпи дълбока трансформация, а Владимир Путин никога няма да бъде същият играч на международната сцена.

Ролята на Турция е като посредник в преговорите между Русия и Украйна е пример за подражание, смята Ноев. България обаче няма национална политика, а българското общество и партиите във властта заемат крайно противоположни позиции по отношение на войната.

"Ердоган доставя оръжие на Украйна, но той не е загубил контакта си с Путин, той е уважаван от него. Това не е само защото Турция е 80-милионна държава, а защото Путин уважава силните. България в очите на Путин е една слаба страна, която той може да унижава, чиято история той може да взима, чиято азбука отрича и т.н.", коментира Бойко Ноев.

Отношението към войната е ключов въпрос за всички политически сили у нас - не може да има политици, които да оправдават войната, които да отказват помощ на украинската страна. Всеки отказ от помощ, включително със средства за отбрана е сътрудничество с агресора, допълни експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
1
 
! Отговори
Уйчо преди 2 години
Време е за ядрените ракети. Какво чакат американците?! Искам да започва Третата световна и да има пълен рестарт. С 300 лв пенсия не се оцелява дори.
157
0
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Че каква държава и Украйна? Защо не напишете истинското име на тази област и какво точно означава? Иначе е прав човека - откакто нашите приятели от НАТО и ЕС съсипаха армията и икономиката, сме слаба държава.
156
0
 
5
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Преди 150г.предците на такива,като този ибрик предадоха,осъдиха,обесиха и паметник издигнаха на Апостола,а после първи неистово викаха: "Здравствуйте братушки!".
155
5
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 2 години
Хохлите ги взимаме и това е скоро идваме и в Бг пампнрси си купете. Слава на Русия и Путин
154
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русията малко по малко започва да колабира няма начин , опашки по магазини , руснаците и те бягат кой където види щото разбират че добро не ги чака!
153
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще обяви кои трима българи са взели милиони за заразяването с ковид
152
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора пишат за Донбас без реално да познават обстановката там. Истината е, че до 2014г. там си живееха мирно и в момента когато Украйна реши да тръгне към ЕС и запада им спретнаха тези активни КГБ-истки мероприятия. Украинци и руснаци са жертвите.
151
4
 
6
 
! Отговори
сиромах преди 2 години
Ноев,вие къде живяхте през последните 8 години?Глух ли бехте,сляп ли бяхте та не видяхте жертвите в Донбас?Ето преди малко точка-у удари центъра на Донецк и за момента жертвите са 20,много са ранени.Случайно сигурно не си видял филмите на френската журналистка,на германския журналист,не си чувал за алеята на ангелите на Донбас?!ОТ къде получаваш заплата ти,кой ти пълни главата с простотии?Умник Гюро си ти!
150
5
 
6
 
! Отговори
сиромах преди 2 години
Кой *** би искал да има под носа си неприятелска държава въоръжена с ядрено оръжие?Особено ако е с правителство нацистко и командувано отвъд океана.Русия е трън в очите на запада от много години и отвсякъде прозират опитите за задушаването и по теориите на Бжежински и то с чужди ръце без пряко участие на американски войски.Знаят много добре,че пряко участие значи война на американска територия нещо,което досега не се случвало освен тяхната си война между севера и юга!
149
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Кой е тоя ?
148
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е един от унищожителите на Бълг. армия.
147
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен ми омръзнаха тези псевдоспециалисти с дежурните повърхностни разсъждения. По-скоро тоя трябва да е в затвора и да отговаря защо българската армия е в такова плачевно състояние.
146
5
 
4
 
! Отговори
ники преди 2 години
руските *** умират от яд, защото виждат края на смехотворния диктатор путин.джудже в бункер, това мъжко поведение ли е? комплексите бият ли го в кратуната отвсякъде?
145
7
 
5
 
! Отговори
Сократ преди 2 години
Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държаваНе я иска в този фашистки вид. Ще очистят територията от нацета и фашаги.
144
3
 
9
 
! Отговори
аз преди 2 години
АМАН ОТ ПСЕВДИ СПЕЦИАЛИСТИ
143
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя па , откъде изплува , даже не го помня като министър, всички мишки взеха да се изакват по въпросите на големите котки. Трайте си там бе, и без това тази държава съществува проформа.
142
14
 
8
 
! Отговори
Цезар преди 2 години
Аман от болни мозъци и руски ***, които оправдават войната която води агресивна Русия срещу независима Украйна. Няма добра война, тя винаги е кървава и убийствена. Цялата вина за жестоките последици от случващото се в Украйна е по вина на Русия и путиновия режим. Европейска България трябва да се изчисти от кадрите на путиновия режим. Б. Ноев е прав въпреки, че бе обявен за бивш агент от бившата тоталитарна и репресивна Дс служба.
141
9
 
4
 
! Отговори
Европееца преди 2 години
Аман от болни мозъци и руски ***, които оправдават войната която води агресивна Русия срещу независима Украйна. Няма добра война, тя винаги е кървава и убийствена. Цялата вина за жестоките последици от случващото се в Украйна е по вина на Русия и путиновия режим. Европейска България трябва да се изчисти от кадрите на путиновия режим.
140
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нойчо,нойчо и за *** за зеле не ставаш.
139
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На такива фурнаджийски лопати не вярвам. Дипломат от преди 1989 година, пребоядисал се на демократ след 1989 и без да разбира нищо от военните въпроси става първо зам.министър на войната, а после два пъти министър на войната, за последно при Иван Костов. Типична Калинка на демократите.