Китай отхвърли твърдения за Русия

Страната отговори на Йенс Столтенберг
24 мар 2022 16:52, Росен Стойчев
49
Китай отхвърли твърдения за Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай обвини Йенс Столтенберг, че разпространява дезинформация, съобщи Синхуа.

Столтенберг говори през вчерашния ден. Той обвини Китай, че оказва политическа подкрепа на Русия. Отправи предупреждение страната да се въздържа от материална подкрепа за руското правителство. Столтенберг смята, че китайското правителство е активна част от пропагандната кампанията на руската държава.

Още по темата

"Позицията на Китай е в съответствие с тази на повечето държави. Всякакви необосновани подозрения срещу Китай ще бъдат оборени", заяви говорителят на китайското външно министерство Ван Уенбин.

Американски представители обявиха, че ще следят много внимателно, дали Китай не подготвя някакви доставки за руската държава. Китайската държава отрича подобни твърдения.

Китайското правителство поддържа много близко партньорство с руското управление. Двете държави често потвърждават своята готовност за сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
До долния козяк преди 2 години
Докато ти похъркваш самодоволно на възглавница пълна с пробити $! НЕ употребявай името ГОСПОДНЕ напразно и за долните си цели!!
38
4
 
4
 
! Отговори
"Сланянин" преди 2 години
СПИТЕ ЛИ СПОКОЙНО??ДОКАТО ЗАМЕСТВАТЕ ИСТИНАТА С НЕИСТИНА.МИЛИОНИ УКРАИНЦИ СА БЕЗ ДОМ.ДЕНОНОЩНО СА ВЗРИВЯВАНИ И РАЗКЪСВАНИ В СОБСТВЕНИТЕ СИ КЪЩИ,ДОКАТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ДЕЦАТА СИ.НЯКАКВИ БОЖЕСТВА ЛИ СТЕ ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИТЕ НА ТЯХНО МЯСТО??!!УКРАЙНА ПРОИЗВЕЖДА 40% ОТ СВЕТОВНИЯ ДОБИВ НА ПШЕНИЦА.ТОЕСТ ТОВА ХРАНИ ВСИЧКИ. ОТСКОРО УКРАЙНА НЕ Е ЖИТНИЦАТА НА СВЕТА,А МАСОВО ГРОБИЩЕ.СПРЕТЕ СЕ С ТАЗИ САТАНИНСКА ПРОПАГАНДА!СТИГА !ГОСПОД ВИЖДА ВСИЧКО!ТОВА,ЧЕ СЕ КРЪСТИТЕ ЛУКАВО В ЦЪРКВА ПО ВЕЛИКДЕН НЕ ВИ ПРАВ
37
0
 
6
 
! Отговори
Българка преди 2 години
От къде на къде Байдън(склерозата) ще разпорежда на света,тия дето са затънали с трилиони, сигурно имат далавера от Украйна щом толкова е бранят,.а европейските "лидерите са *** вземете Наш Киро,Урсула е най смотана
36
4
 
40
 
! Отговори
Кире коравио преди 2 години
Когато Маргарет Тачър нападна Фокленд и ги взе от Аржентина я нарекоха Желязната лейди. Когато Путин си върна Крим го нарекоха военнопрестъпник. Когато САЩ бомбардират Сърбия ги наричат демократичени освободители
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След видеоразговора между Байдън и СИ на следващия ден китайският посланик в САЩ идва в Белият дом на неофициална среща с Блинкен .
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Философията на Китай още от Конфуций е " никога не решавай проблемите с война" .
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде на къде тези ще дават акъл на Китай. Краварите са се взели много на сериозно искат на всяка манджа да са мерудия. Най-голямото зло за света са те. С лъжливи приказки подпалват войни. Там било диктатура, онам било и те си създават пазари за оръжие. Не им вярвам, при тях какво е.
32
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чайна е голмия тронски кон на САЩ, да не се надяват рашките толкова на тях :)))
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35Путин разтуря кошера с няколко хода,шах и мат :)///////!Само където матира Русия.
30
3
 
27
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Има и други канали за информация,потърсете.Просто тук,пропагандата и лъжите са чутовни.Този път лъжите лъснаха много по-бързо от тези за К19.Путин разтуря кошера с няколко хода,шах и мат :)
29
24
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Боби: Лесно ще дойдат :) Русия ще продаде на Китай а той от своя страна няма да купува откъдето купува сега и естествено неговите продавачи ще си намерят нови пазари :)Икономика приятелю ... Радвай се сега как руснаците избиват невинни деца и жени. И запомни като дойде 2-ри юни деня на Ботев ... Спомни си какво мислеха Ботев и Левски за Русия !
28
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай се опитва хем да си запази отношенията с Русия, хем тези със Запада, но знаят, че ако се наложи да избират ще изберат Запада. Търговията с Русия им излиза на мизерните 84 млрд. долара годишно. Със запада и техните съюзници над 3 трилиона. Но ако Запада свие търговията с Китай само с 6% или им наложи 9% мито под формата на санкции за 3 месеца това ще е повече отколкото цялата търговия с Русия за година и те много добре го знаят. Затова си траят.
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диктатурите се поддържат една друга. Да те забравяме , че Северна Корея е поддържана единствено от Китай и Русия. Украинците
26
3
 
29
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПРИ НАЛОЖЕНОТО НИ ОТ БРЮКСЕЛ ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ, НЕ ЗНАЕМ ТОЧНО КАКВА Е СИТУАЦИЯТА !!! САНКЦИИТЕ СА ПОДКРЕПЕНИ САМО ОТ *** НА САЩ , СТРАХУВАЩИ СЕ !!! ,, КИТАЙ ОТХВЪРЛИ ТВЪРДЕНИЯТА ЗА РУСИЯ " --- РАЗБИРА СЕ --- ЦЕНЗУРАТА В БЪЛГАРИЯ Е ЖЕСТОКА!!!
25
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свършено е със Запада в този му вид. Щом България влезне в някой блок значи му е спукана работата. Не че не си обичам страната напротив! Просто носим лош геополитически късмет...
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблеми, ФАЩ обещаха 15 милиарда кубика газ на ЕС тази година... Цената не я казаха, но вероятно няма да е по-евтина от руската. Само че ЕС потреблението от Русия е 45 милиарда, така че интересно от къде ще дойдат дргите 30?
23
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалкия запад доскоро санкционираше Китай, сега очаква китайците да им правят услуги ахах
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички тези регионални конфликти в Азия са подклаждани от ФАЩ. Тия държави може да са назад с развитието, но не пасат трева, виждат кой е истинският враг, и че със сътрудничество могат да стигнат далече. Русия - огромни ресурси, най-големия ядрен арсенал на планетата, Китай - производител Н1, диша във врата на ФАЩ икономически и научно, Индия - още един огромен производител, огромен капацитет за развитие, Иран - огромни ресурси, огромен интелектуален потенциал. Азиатския Съюз се заформя.
21
17
 
2
 
! Отговори
Handel преди 2 години
"Китайското правителство поддържа много близко партньорство с руското управление." Тьпо та дрънка - китайското правителство поддържа "близко партньорство" единствено със себе си. Така че сега ще дои пу на двойно по-ниски цени за всякакви суровини, а отговорните китайски "таваришчи" внимателно ще показват на пу трохичка сиренце и ще му се радват на ъкъла. Но иначе никога няма доброволно да си развалят отношенията с ЕС и САЩ. които купуват в десетки пъти повече стоки от рашката.
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай и Русия са суверенни държави, кои сме ние да им казваме какво да правят?