Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции

Това твърди британското военно разузнаване
8 май 2022 07:45, Петя Славова
412
Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции
Снимка: БГНЕС


Русия понася тежки загуби в жива сила, оръжия и муниции, твърди британското военно разузнаване. Страната трудно ще ги замести заради ембаргото, което спира достъпа на Русия до ключови стратегически компоненти.

По данни на британското военно разузнаване войната в Украйна е нанесла тежък удар на някои от най-боеспособните и модерни части на руската армия. Русия ще трябва да вложи много средства и време за възстановяването на тези загуби, предава "Дойче Веле".

Най-модерните руски танкове

В съобщение в Туитър се казва, че поне един от най-модерните руски танкове – тип Т-90М – е бил унищожен в боевете. Тези танкове понастоящем са на въоръжение само в най-добре оборудваните руски части, включително и в тези, които се сражават в Украйна, съобщават източници от британското военно разузнаване.

Този танк бе представен за пръв път през 2016 година. Той има подобрена броня, модернизирано оръдие и подобрени системи за спътникова навигация, а Русия разполага с не повече от 100 подобни танка. "Замяната на модерно и ново военно оборудване ще бъде особено трудна задача за Русия поради санкциите, които ограничават достъпа на страната до най-важните компоненти в сферата на микроелектрониката", отбелязват от британското Министерство на отбраната.

Нови доставки на оръжие от САЩ

Още по темата

Американският президент Байдън обяви нови доставки на оръжие за Украйна – в това число „допълнителни муниции за артилерията, радари и друго оборудване“. Високопоставен американски правителствен представител каза, че новите помощи са на стойност от 150 милиона долара.

От украинска страна съобщават тази сутрин, че в Донецк и Луганск са били отблъснати поне 8 атаки на руснаците, при които били унищожени три танка, осем артилерийски системи, една бронирана кола и три сапьорски части. Опити за атаки е имало предимно в района на металургичния комбинат „Азовстал“ в Мариупол. Милионните градове Харков и предградия на Донецк са били обект на артилерийски обстрел.

"Символична победа над Украйна"

Международни наблюдатели предполагат, че в чест на 9 май, когато Русия празнува победата си над нацистка Германия, Путин ще обяви окончателното превземане на областите Луганск и Донецк. Поради бавния напредък на руската армия обаче, това едва ли е напълно реалистично. Според оценки на британското министерство на отбраната целта може да е и пълното превземане на обсадения Мариупол, което да се представи като „символична победа над Украйна“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още по темата: оръжияукрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия, руската култура и цивилизация са мъртви. Убити от една тумба чуждестранни олигарси и един диктатор. Там сега се милее за диктатори от грузински и други чуждестранни произходи, но не и по руската история. Само един истински русофоб, който копнее за заличаването на Русия и превръщането й в азиатски придатък на Китай, ръководена от комунисти - най-безродните и отрекли се от отечеството си хора, може да подкрепя Путин и обкръжението му от крадци. Патриотичните кръгове в Русия са ПРОТИН Путин.
137
17
 
17
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
И какво стана сега? Москва обкръжена, украинците тези дни ще влязат в Москва и ще свалят Путин, Русия е разбита и ще бъде разпарчетосана (разгеле за Запада - най-накрая!) и всичките й ресурси отиват за западните корпорации. Да продължи капитализма поне още 20-30 г., ако може. О-о-ох, кеф! Ако слушаме западната пропаганда, нещата щяха отдавна да се приключили за Русия. Ама става като макарите на коча - все се клатят, но не падат!
136
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понасят загуба в муниции? Ами да стрелят по-точно и ще пестят.
135
12
 
13
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Самото название Украйна се появява във втората половина на 17-ти век във виенските политически среди,когато Австрийската империя е планирала разширение на изток-юго-изток.Преди това местното население е било наричано по различен начин,като в името е съществувала една част,а именно "РУСИ".На тази територия не е съществувало държава 14-18-ти век.По това време има формирование Запорожка сеч,но тя няма принципа на държава и нация има: руснаци,поляци,татари,германци,унгарци даже испанци и други
134
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 156 ми *** им кажи истината, ти явно си с лични наблюдения. В тетрадка ли си записваш реалните загуби на двете страни? Лоша работа безработни задклавиатурни български *** да знаят повече от британското разузнаване... До къде са го докарали горките...
133
6
 
7
 
! Отговори
Щом са казали преди 2 години
Те то е 100% лъжа и това е било винаги така
132
13
 
17
 
! Отговори
Doomer преди 2 години
Ние си мислим, че като се правим на неутрални ще сме приятели с всички. Всъщност резултата е, че просто никой няма да ни вярва. В момента и ЕС, и Украйна, и Русия ни презират. Русия се гаври с нас от доста по-отдавна. Предвид факта как подканваме Украйна да се предаде и твърдим, че "Украйна и Русия са си един народ, ама руснаците са ни братя, а украинците не" Украйна също ни презира. ЕС ни презира, защото освен, че ни издържа 15 години сме видимо ненадеждни, за всичко. Наща свърши другари. Евала
131
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британското разузнаване е крайно време да смени наркотиците,и да спре да лъже
130
7
 
18
 
! Отговори
Шопен - Шопо преди 2 години
До 154... Казваш, град Киев е бил построен от руснаци??? Стига бе, това след втората световна ли? Защото за начало на Киевска Рус се смята основаването и възкачването на престола на викинга Рюрик...Да ти обясня на кратко - при възникването на Киевска Рус в земите там общественият строй е бил първобитно-общинен. За руско нещо може да се говори чак от Иван Грозни. Отвори си уикипедията и виж кога е това.
129
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕмоАми град Киев е създаден и построен от руснаци, както и цяла Украйна, да не говорим, че самия Киев е бил векове наред столица на Русия, а самите украинци са руснаци по произход,а какво си навират гагите там чужденци, нямащи нищо общо с Украйна и командорят украинците и ги вкарват във война?
128
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгледайте в Тубата "Говорейки свободно (2007)" ! https://youtube/watch?v=Hd6M-oePMFs
127
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е следващата поробена държава . Изгледайте в Тубата "Говорейки свободно (2007)" ! https://youtube/watch?v=Hd6M-oePMFsУкраинци, предавайте се на братята си руснаци, ако искате да живеете и сте свободни!
126
6
 
0
 
! Отговори
робството преди 2 години
Изгледайте в Тубата "Говорейки свободно (2007)" ! https://youtube/watch?v=Hd6M-oePMFs
125
6
 
5
 
! Отговори
Европа е поробена! преди 2 години
ЕП е място на лобисти, заобиколен е от чужди лобистки организации, а не в полза на хората,но които ограбват населението, докато градовете затъват в заеми, за да осигурят що-годе нормален живот. Изгледайте в Тубата "Говорейки свободно (2007)" !
124
10
 
9
 
! Отговори
Емо преди 2 години
До До Б.М. 142. Аз съм бил в Украйна, др. руснак.Ами Киев по ми хареса от Москва. И не са прошляци, а напротив-- рус Иван покрай Москва си е *** ,откъдето и да го погледнеш.
123
12
 
13
 
! Отговори
ЖУЖЕ ВЕЛИКАН преди 2 години
ЗАЩО РУСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ У МИРАТ КАТОМУХИ? В КОЯ ВОЙНА СА ИЗБИТИТОЛКОВА ГЕНЕРАЛИ САМО ЗА 2 МЕСЕЦА? НЯМА ДА МУ СТИГНАТ ПАРИТЕ НА ЖУЖЕТОДА ИМ ИЗПЛАЩА ПО 20 ЗАПЛАТИ ИЛИ ТРУДОВИТЕ ЗЛОПОЛУКИ НА ГЕНЕРАЛИТЕТА? ГОЛЯМ РЕЗИЛ БЕ!
122
14
 
19
 
! Отговори
ПТН-ХЛО преди 2 години
Руския агресор е битиебан в украйна, но русия има огромен напредък в хибридната война срещу българия. България е на път да капитулира, с толкова просто население, толкова много жертви и толкова много убедени путинисти.
121
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее България, да живеят България! Смърт на Русия и русофилите!
120
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РусаНАЦИте отдавна са загубили войната но още информаторитена Пу_тлер не са му казали щото ще ги прати в гулаг.
119
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички русофили да измрат, а Русия да бъде унищожена!