Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции

Това твърди британското военно разузнаване
8 май 2022 07:45, Петя Славова
412
Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции
Снимка: БГНЕС


Русия понася тежки загуби в жива сила, оръжия и муниции, твърди британското военно разузнаване. Страната трудно ще ги замести заради ембаргото, което спира достъпа на Русия до ключови стратегически компоненти.

По данни на британското военно разузнаване войната в Украйна е нанесла тежък удар на някои от най-боеспособните и модерни части на руската армия. Русия ще трябва да вложи много средства и време за възстановяването на тези загуби, предава "Дойче Веле".

Най-модерните руски танкове

В съобщение в Туитър се казва, че поне един от най-модерните руски танкове – тип Т-90М – е бил унищожен в боевете. Тези танкове понастоящем са на въоръжение само в най-добре оборудваните руски части, включително и в тези, които се сражават в Украйна, съобщават източници от британското военно разузнаване.

Този танк бе представен за пръв път през 2016 година. Той има подобрена броня, модернизирано оръдие и подобрени системи за спътникова навигация, а Русия разполага с не повече от 100 подобни танка. "Замяната на модерно и ново военно оборудване ще бъде особено трудна задача за Русия поради санкциите, които ограничават достъпа на страната до най-важните компоненти в сферата на микроелектрониката", отбелязват от британското Министерство на отбраната.

Нови доставки на оръжие от САЩ

Още по темата

Американският президент Байдън обяви нови доставки на оръжие за Украйна – в това число „допълнителни муниции за артилерията, радари и друго оборудване“. Високопоставен американски правителствен представител каза, че новите помощи са на стойност от 150 милиона долара.

От украинска страна съобщават тази сутрин, че в Донецк и Луганск са били отблъснати поне 8 атаки на руснаците, при които били унищожени три танка, осем артилерийски системи, една бронирана кола и три сапьорски части. Опити за атаки е имало предимно в района на металургичния комбинат „Азовстал“ в Мариупол. Милионните градове Харков и предградия на Донецк са били обект на артилерийски обстрел.

"Символична победа над Украйна"

Международни наблюдатели предполагат, че в чест на 9 май, когато Русия празнува победата си над нацистка Германия, Путин ще обяви окончателното превземане на областите Луганск и Донецк. Поради бавния напредък на руската армия обаче, това едва ли е напълно реалистично. Според оценки на британското министерство на отбраната целта може да е и пълното превземане на обсадения Мариупол, което да се представи като „символична победа над Украйна“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още по темата: оръжияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
36
 
40
 
! Отговори
Stereo преди 2 години
Естествено,че Британското разузнаване дава информация.Те постоянно бълват пропаганда.Ясно е,че заедно със САЩ запалиха тази война , а и преди дни в Приднестровието британските специални части SAS стоят за взривовете и подривната дейност .
157
13
 
14
 
! Отговори
ммм преди 2 години
А какво казва македонското разузнаване?? Украйна е македонска ей!!!... и Илън Мъск е маке... значи и Туитър е македонско!!
156
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВБр какво желае: по-скорошно спиране на войната или продължаване на същата? Да не се притеснява за загубите на руснаците - те воюват в Украйна, а не обратното. Лицемерието на САЩ, ВБр, проявявано и по време на ВСВ е те да дават оръжие по ленд-лийз, а други да воюват и дават жертви. Мариупол е пята песен: ще постоят бандеровците в тунелите и или ще умрат от глад и болести,или ще се предадат.
155
34
 
29
 
! Отговори
bbb преди 2 години
Когато тази специална военна операция приключи в полза на Русия, което е несъмнено, тогава ще е много интересно какво ще се пише и дъвче от журналистите, а още по интересни ще са коментарите. А иначе се знае защо руската армия напредва сравнително бавно - заради опазване живота на хората, живеещи в районите на операцията. Ама Петя това не го знае...., а пък някой си твърдял нещо....
154
14
 
27
 
! Отговори
Русия понасяла тежки преди 2 години
А Украйна нищо не понасяла тя щяла да победи Русия
153
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казал някой - много важно. Ами утре цитирайте и какво казва разузнаването на Бурунди.
152
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СМЕНЕТЕ ПЛОЧАТА БЕ ДЗЕНДЪРИ
151
30
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции-затова лека полека върви напред ходи на пръсти спасяваики милиони жители от укронацисти загубите са на укропите
150
27
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинската фашистка армия яде страшен бой. Ама направо страшен.
149
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете киро просто герой на америка!Една страна е предизвикана да се сражава отново срещу фашизма и воюва с 40 страни.Светът не може да зависи от 200 извратени от алчност и жажда за власт американци!Ниско образован човек не може да прозре истината.Големи усилия са положени за това - да не разбираш и да не си човек."Сапиенс"- жената е социален, а не биологичен факт. Рецензия - Бил Гейтс."Педофилите са жертва"... "Майната му на православието!" "Да скопим българския лъв!"Няма да стане!
148
12
 
22
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Само простотии пишете.
147
34
 
35
 
! Отговори
Аджат Шатру преди 2 години
Това са пълни глупости. Поредната западна пропаганда. Истината е че украинските войски масово отстъпват и се предават в плен, изоставени от командването без боеприпаси и гориво.
146
25
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ ПОДАРИ СЕВЕРНА ДОБРУДЖА НА РУМЪНИЯ, БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ НА ГЪРЦИЯ, ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ НА СЪРБИЯ,А БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ ПРЕВЪРНА ВЪВ ФРАНКЕНЩАЙНА ФИРОМСКИ БЮРМИСТАН И СЪЗДАДЕ МАКЕДОНСКАТА ШЛЬОКАВИЦА,НАРЕЧЕНА ЕЗИК! ВСЕКИ,КОЙТО ПОДКРЕПЯ РУСИЯ Е ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРСКИЯ РОД И ЗЕМИ!
145
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ич не моим разберем ко става.Рашките ги бият,Укрите па се оплакват.Пуууу,все недоволни тези медий.*** истината???
144
18
 
22
 
! Отговори
Славянофил преди 2 години
Съветникът на Зеленски е про-руски настроен, рускоезичен украинец, философ и теолог. Той твърди, че Русия не е истинската Русия, а някаква клика от про-китайски олигарси ръководени от комуниста Путин, които унищожават всичко руско и славянско. Както се вижда от това, че един чеченец има частна армия, която е лоялна на него и Путин, а не на Русия и руската държава. Всеки който защитава Путин е славянофоб и подкрепя убиеца на руската идентичност.
143
13
 
0
 
! Отговори
Запрета за парад преди 2 години
Цел на нагло преступние убииства и бомбандировки ето БОЛШЕ САНКЦИИ ЗА РУСКаЯ Федерация и трайное увреждение на условия жизни в Великоправославная Украйна..Увредили тежало более 35 000 000 наши братя и сестри..поетому поводу запрещается парад в Москва.. Виновние должностние лица надо НАКАЗАТ ...До 200 000 лет тюрма после смерти за воение терористи начали война против РУСь/ Украйна..Включилас охрана жизни наша Земля .. За последние 2 500 000 000 года за третий раз..дает инфо Атлантический ок
142
2
 
4
 
! Отговори
him преди 2 години
хайли лайкли, твърди .......
141
5
 
2
 
! Отговори
СТОП Война преди 2 години
Границата Живи мъртви отчита голям брой убити Великоправославни родени като домашни хора в Русь / визират територията от КАрпатите до Урал..От армията на Руската федерация отчитат предимно убити мюсулмани които след смърта се пращат да охраняват подстъпите на Евро азия към Хималайте и Иран..За първи път след масовия убиец Хитлер някой напада Русь /СССР ,Русия,Украйна ...Армиите на Москва,Киев,Минск победиха Хитлер.. Благодарение на Светия дух взел власта в Москва 1941 на 11 ноември..
140
5
 
2
 
! Отговори
Б. М. преди 2 години
До ЖУЖЕ ВЕЛИКАН : Има една война, която не е спирала. Тя се води от 400 години. Само две години, през които за няколко часа са избити повече генерали и офицери. През 1925 и 1945. СССР(Русия) срещу България и българското.
139
11
 
13
 
! Отговори
Загрижените уккри... преди 2 години
барабар с ЦИА-та! Зер пропагандата трее върви...нанякъде! Иначе от "загуба на загуба" рашките разбомбиха НАТО и краварника в Окрайна!