Русия ще постигне целите си в Украйна, сигурни са в Кремъл

Руските сили обстрелват територии в Харковска област
12 сеп 2022 14:21, Елка Василева
525
Русия ще постигне целите си в Украйна, сигурни са в Кремъл
Снимка: архив, БГНЕС

От Кремъл обявиха, че Русия ще постигне целите на така наречената "специална военна операция" в Украйна. Това е първият официален коментар от Москва, откакто офанзивата на украинската армия беляза значителен напредък през уикенда в Харковска област, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
В конферентен разговор с репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че няма дискусии за евентуална демилитаризация на Запорожката АЕЦ - една от ключовите препоръки на екип от експерти на Международната агенция за атомна енергия.

Песков отказа да отговаря на въпроси за възможна мобилизация за войната в Украйна.

А от руското Министерство на отбраната съобщават, че руските сили извършват обстрел срещу територии в Харковска област, върху които украинската армия си върна контрола през последните дни. Обстрелват се цели в градовете Купянск и Изюм.

Междувременно назначен от Русия служител в украинската Харковска област заяви днес, че украинските сили са били осем пъти повече от руските и проруските сили по време на светкавичната украинска контраофанзива в региона през миналата седмица, предаде Ройтерс.

Пред държавния телевизионен канал "Россия-24" Виталий Ганчев заяви, че украинските сили са превзели доскоро контролирани от руските войски селища в северната част на региона, достигайки руската граница, и че "около 5000" цивилни са били евакуирани в Русия.

"Ситуацията се усложнява с всеки изминал час", заяви Ганчев и добави, че границата с руската Белгородска област вече е затворена.

През уикенда украинската армия превзе ключови руски снабдителни центрове в Изюм и Купянск, където се намираше назначената от Русия администрация в Харковска област. Министерството на отбраната на Русия вчера публикува карта, на която се вижда, че руските сили почти изцяло са напуснали областта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
0
 
2
 
! Отговори
й преди 1 година
До Вълканов // тоя па забулдения русороб, точно за 4 часа възстановиха електричеството и водата
372
0
 
4
 
! Отговори
г преди 1 година
Путин в момента се моли на Аллах: Моля те Аллаху, поне ми остави Крим
371
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои цели? Първо беше "демилитаризация и денацификация", т.е. унищожаване на украинската държавност и геноцид. После стана "освобождаване на Донбас". Сега каква е целта, "унищожаване на гражданската инфраструктура"? Май Конашенков е по-умен, разбрал е, че за говорене на глупости не изправят пред трибунал.
370
2
 
7
 
! Отговори
не на русия преди 1 година
Всички очакваме да прочетем , путие е загинал при съмнителни обстоятелства както всички, които имаха доблеста да му кажат в прав текс , че те не са убийци като него!
369
1
 
16
 
! Отговори
Катюша преди 1 година
Защо ни занимавате, с глупотевенето на тоя изкуфял путенафилски дърт ***. От галактиката Андромеда видяха, как рашистите геройски се спукаха да бягат, а украинските казаци как панически ги преследват, само нашия *** още не е прогледнал. Ако изплюе рашистката семенна течност, може и да прогледне за истината.
368
7
 
4
 
! Отговори
Вълканов преди 1 година
Украйна е в мрак. Унищожават се всички ТЕЦове. Няма движение на тролеи, трамваи, ноща е тъмна -няма асветление и не може да бъде възстановено електричеството. С високоточни ракети се унищожава цлата енергетическа система на Украйна. Какво ще последва от Руска страна, никой не знае. Изключват се АЕЦовете.
367
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 година
Чета с удоволствие руски сайтове и се кефя на безсилната истерия на руските шовинисти. Големи мъже, големи герои нищо по-малко от безусловна капитулация на Украйна не ги удволетворява. Седят си в московските бърлоги, лочат водка и бълват огън и жупел.А на фронта са изпратени да се бият буряти,ненци, чукчи и разни други сибирски абори.гени. На всичкото отгоре не им плащат обещаните пари. Защо не отидеш ти на фронта да дадеш личен пример копрупционер кр.адлив.Падне ли путин си в затвора
366
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПУТИН И ПЕНТАГОНЪТ Смях. Американците не искат да печелят нищо в случая защото знаят че не могат. Ако можеха щяха да влязат официално с войска а не да се крият с наемници. Война водят само срещу по-слаби държави като Ирак, Афганистан, Сирия, Либия, Югославия и Виетнам като в доста от случаите не го правят самостоятелно а привикват и други държави.
365
6
 
11
 
! Отговори
ПУТИН И ПЕНТАГОНЪТ преди 1 година
Един читател трябва да е политически неграмотен и задължително да е от село, за да повярва, че Путин ще победи Пентагона.
364
2
 
7
 
! Отговори
Див Петел преди 1 година
Песков да си приготви четка за зъби, паста, два-три чифта долно бельо, 5 тениски, 2 долнища, 5 чифта хавлиени чорапи и гумени пантофи за новото си местообитание в затвора.
363
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МРЪСНИТЕЕ КОМУНИСТИ ИЗМИСЛИХА УКРАИНСКА И МАКЕДОНСКА НАЦИЯ А ГАДНИЯ ЗАПАД ПРОДЪЛЖАВА ПОЗОРНОТО ДЕЛО НА КОМУНИСТИТЕ КАТО КРЕПИ ТАКИВА НАЦИИ
362
4
 
10
 
! Отговори
То е лесно преди 1 година
Да живееш със из измислени паради и полу истини за великата съветска армия ,да мачкаш народа си ,а опозицията да е или мъртва или във затвора ! Но хората вече не са онези руски нещастници избивани от НКВД , че да вървят като зомбита да се бият за кефа на Путин --- и ето го резултата отказват да воюват за кефа на Вова !
361
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ НЕ Е ГУБИЛА КОГАТО АГРЕСОР Е НАПАДАЛ!НООО КОГАТО САМАТА ТЯ Е АГРЕСОР ЩЕ ЗАГУБИ! ЩЕ ЗАГУБИ ЗАЩОТО МЛАДИТЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ КАТО ОСТАНАЛИЯ СВЯТ!ДНЕС И СЕГА!ЗАЩОТО ВИЖДАТ ОЛИГАРСИ КАКВИ НЕСМЕТНИ БОГАТСТВА ИМАТ!ЗАЩОТО НЯМА ДА УМИРАТ ЗА КЕФА НА ПУТИН!ЗАЩОТО В УКРАИНЦИ ВИЖДАТ СВОЙ БРАТОВЧЕДИ !НЕ В ПРЕНОСЕН СМИСЪЛ-КРЪВНИ РОДНИНИ ЖИВЕЯТ В МОСКВА И КИЕВ
360
4
 
11
 
! Отговори
Точно така преди 1 година
И затова ,в изпълнение на тази генераблна стратегия, начертана от Великия ни вожд Путин----руската армия героично отстъпва , а украйнската армия панически напредва!А сега сериозно...Браво на украйнците.
359
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Е, няма да сте вечно в Кремъл! Все някога ще ви дойде края, Песков!
358
16
 
9
 
! Отговори
ВъZраждане на СССР преди 1 година
Руската армия е непобедима! Русия няма загубена война в цялата си история!!
357
17
 
7
 
! Отговори
Русия ще спаси света преди 1 година
Време е за локална употреба на ядрено оръжие-хем да почисти малко и България от облизвачи на американския голям з.а.д.н.и.к.
356
9
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ДАНО УКРАИНСКАТА АРМИЯ ПРОДЪЛЖИ КЪМ НАС,МЕ МНОГО РУСКОФАШИСТКИ БАШИБОЗУК СЕ Е НАВЪДИЛ В ПРЕКРАСНАТА НИ БЪЛГАРИЯ!
355
6
 
22
 
! Отговори
Ще преди 1 година
е частица за бъдеЩЕ време. Ще разгромим укронацистите, ще победим, ще сринем гнилий капитализъм, ще унищожим НАТО, ще възродим СССР, Ще, Ще, Ще, ама неЩЕ.
354
5
 
17
 
! Отговори
Путин е Велик преди 1 година
Най-големият великан сред джуджетата и най-голямото джудже сред великаните.