Русия не иска посредници в преговорите с Украйна

Западните държави следвали свои цели
13 яну 2023 14:00, Нели Христова
207
Русия не иска посредници в преговорите с Украйна
Снимка: БГНЕС

Директорът на втория отдел на руското външно министерство за страните от ОНД Алексей Полишчук заяви, че ако преговорите между Русия и Украйна бъдат подновени, те вероятно ще бъдат преки, без посредници. Той подчерта, че това е форматът, в който те са били проведени първоначално.

Според Полишчук западните посредници преследват свои собствени цели в хода на уреждане на конфликта.

"Ако и когато тези контакти бъдат възобновени, те вероятно ще бъдат преки. И това би бил най-добрият вариант, защото, както показва практиката, западните посредници често преследват свои собствени цели и се опитват да повлияят на хода на преговорите, действайки не за уреждане на конфликта, а в името на собствените си политически и икономически интереси", заяви Алекс Полишчук в интервю за ТАСС.

Още по темата
Той припомни, че по време на преговорите през февруари-април 2022 г. Русия е комуникирала с Украйна само пряко чрез платформи, които са ѝ били "любезно предоставени". По-късно контактите се осъществяват чрез видеовръзка, но също остават преки.

Преговорите между Русия и Украйна започнаха няколко дни след началото на нахлуването. Делегациите на двете страни се срещнаха първо в Беларус, а след това в Турция. В съответствие с постигнатите през март споразумения Русия изтегли войските си от Киев.

След това страните многократно заявиха, че преговорният процес е в задънена улица. През май Украйна се оттегли от преговорния процес. Руската страна заяви, че това се дължи на влиянието на западните държави.

От Кремъл увериха, че Русия е готова да разреши конфликта по дипломатически път, но това е невъзможно поради позицията на Киев. На 4 ноември украинският президент Володимир Зеленски подписа указ, с който се изключват преговори с Русия, докато Владимир Путин е начело. Киев неведнъж е заявявал, че преговорите са възможни само ако руските войски бъдат изтеглени от Украйна. Владимир Путин смята, че за да се възобнови диалогът, Украйна трябва да "вземе предвид новите териториални реалности", т.е. да признае анексираните според нея региони за руски. Украйна отхвърля това условие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
0
 
! Отговори
НИЕ ! НИЕ СТАВАМЕ ! преди 1 година
ПРИВЕДЕНИТЕ *** СА НАЙ- ПОДХОДЯЩИ. НИЕ СМЕ ХЕМ ТАКА, ХЕМ ОНАКА. ПРЕДЛОЖЕТЕ СЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ И ТИ ВЪРХО НА БЪЛГАРИЯ !!!
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези които не могат да стигат до руската преса да използват Месинджър... Всички руски медии имат канали там... А има и много други които са безкрайно интересни...
179
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кого точно да вземат за посредник Руснаците??? Германия - Меркел си призна че не е водела преговори за мир между руско говорящото население и властите в Киев, Франция - Оланд също си призна... САЩ ??? - Те никога не са спазвали никакви договорености... Полша - Е нали беха гарант на Янокович ... Добре че не го утрепаха в Киев... та така ... Така наречения запад е лъжливо племе, гледат да отвлекат каквото могат а ако не им се получи реват че не им спазвали правилата ...
178
6
 
4
 
! Отговори
Смел войн преди 1 година
Кой ги базари за слива джуджаците, ами и отгоре се опитват да говорят за преговори. Преговорите със самите себе си са психично отклонение. Никой НЯМА да преговаря с рашковцете, докато не ги изпрати в отвъдното. Тогава Зеленски и НАТО трябва да се научат да викат духове.
177
6
 
4
 
! Отговори
пРоПягандаааа преди 1 година
Направо умрех ат смех дорде четем тия руски глупостиии.Само преди месец, два, руското джудже неколкократно заяви че е готово да преговаря със САЩ и запада,за мирния процес в Украйна.Напълно пренебрегвайки Украйна като страна в конфликта???Има си офицялни изявления по темата.И сега изведнъж не било така ама било иначе,ХХХХХХХХХАХАХАХ как викаше бай Тошо. А това ме разби. (В съответствие с постигнатите през март споразумения Русия изтегли войските си от Киев.)
176
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименСолидар го превзеха и го подминаха вече даже руснаците! Тази статия горе е лъжлива, изобщо много лъжи се пишат, а руската преса е блокирана и са много малко източниците от които да се разбере какво се случва реално. Да благодарим и на Ю туб!
175
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Солидар е превзет, но е бил е разделен на зони за прочистване още вчера или оня ден. Тази сутрин, укрите са опитали на направят атака и са били разбити, около двеста души са загинали, статията е "Скандално.нет" . Всъщност, са се опитали да пробият и се измъкнат, излизайки от солниците, но вместо да се предават на руснаците и оживеят, те неразумно са атакували и това е коствало живота на много украинци.
174
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са укрите в Солидар, бе? В солниците? Или избягаха от там, защото казаха, че този път ще циментират входовете и укрите ще останат вътре? Щото "Вагнер" е частна армия и не се занимава с хуманитарни дейности, както прави редовната руска войска.
173
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами когато Русия искаше и беше готова да преговаря, укро фашистите убиваха украинските преговарящи или се подиграваха, нали знаете приказките за лъжливото овчарче и другата приказка за стомната с вода? Та така и с украинското "преговаряне".
172
7
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Никаква украйна. Да живее СССР.
171
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 188. Значи нищо не са предотвратили. А и Косово ще си остане спящ конфликт, който САЩ ще се опитват да използват, когато им е угодно. Но какво да се очаква от кравари.
170
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПРАЯЧ СЕ НА ГЛЕДАЧ 176. Не е това целта мой човек. Важното е да се обезкървява НАТО.
169
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 188. Те и англосаксонците избиха индианците. Трябва да отговарят за тези си действия.
168
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За бомбардировките над Югославия няма решение на ООН. Това е самоволно действие на САЩ и НАТО. -----///------ И? В Югославия имаше очеваден опит за етническо прочистване, което щеше да му бъде трето поред след тези в Краина и Босна. САЩ и НАТО предотвратиха това, което сега Путин направи в Украйна.
167
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАСПАЛ СУРОВИКИН И СЪНУВАЛ, ЧЕ СА ПРЕВЗЕЛИ СОЛЕДАР...СЪБУДИЛ СЕ И ВЕЧЕ НЕ Е ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА АРМИЯТА В УКРАЙНА. УКРАИНЦИТЕ ДЪРЖАТ СОЛЕДАР И БАХМУТ. РУСНАЦИТЕ ГУБЯТ ПО 1 БАТАЛЬОН НА ДЕНОНОЩИЕ
166
5
 
9
 
! Отговори
Като се напият преди 1 година
и бързо оправят световната политика. ПЪЛЕН СМЯХ !
165
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патриота Зеленски и КаГебиста Пуyтлеep на една маса... смех на Халите!
164
10
 
15
 
! Отговори
Големи приказки бяха преди 1 година
И сега Последно, Стигнаха ли руските танкове за седмица Ламанша или още се мотаят около селата на Донецк?!
163
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лайковете не работят и са манипулирани и фалшиви.
162
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАСПАЛ СУРОВИКИН И СЪНУВАЛ, ЧЕ СА ПРЕВЗЕЛИ СОЛЕДАР...СЪБУДИЛ СЕ И ВЕЧЕ НЕ Е ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА АРМИЯТА В УКРАЙНА. УКРАИНЦИТЕ ДЪРЖАТ СОЛЕДАР И БАХМУТ. РУСНАЦИТЕ ГУБЯТ ПО 1 БАТАЛЬОН НА ДЕНОНОЩИЕ.