Над 1 млн. руснаци принудени да напуснат Русия

Това стана ясно на конференция на руската опозиция
5 юни 2023 21:41, Стела Стоянова
73
Над 1 млн. руснаци принудени да напуснат Русия
Снимка БГНЕС

Над 1 млн. руснаци са били принудени да напуснат Русия от режима на Владимир Путин - това съобщи директорът за Източна Европа и Централна Азия към Европейската служба за външна дейност Михаил Зибер на започналата днес конференция на руската демократична опозиция в Европейския парламент в Брюксел.

"Русия излезе от Европа, а Руската православна църква се отказа от Бога от Новия завет", каза в онлайн обръщението си нобеловият лауреат за мир Дмитрий Муратов:

"Най-важното е, че в днешната религиозна и пропагандна идея смъртта е по-важна от живота. Не животът е дар Божи, а смъртта в името на държавата. За смъртта, особено ако тя се е случила по договор, плащат значително повече, това се превърна в изгодна инвестиция. За смърт по договор човек получава такива пари, каквито би могъл да получи за 20-25 години от живота си", посочи той.

"Общата ни цел е справедлив мир, смяна на режима, гаранция за мирно бъдеще и честни демократични избори. Останалото - ляво, дясно и накъде, да решава избирателят", каза пък бившият магнат Михаил Ходорковски по повод присъстващите представители на руската опозиция.

Още по темата

"За нас постигането на дългосрочен и дори средносрочен договор с Путин не стои. Този режим трябва да бъде унищожен. Друг път за мирно и нормално бъдеще не само за Русия, но и за Европа и целия свят просто няма.  Обикновената замяна на Путин с друго име без преход към парламентарен и дълбоко федерализиран модел на управление, без свободни и честни избори, просто няма да промени нищо", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: путинруснаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
10
 
10
 
! Отговори
Германец преди 11 месеца
Българи, избрали да живеят в Раша към 2020, са числом и словом 794 (сеемстиндеесеичетри). Защо толкова малко, след като бугаропутинопитеците ни обясняват, че там е раят на Земята? Айде юруш бе :)
18
4
 
8
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 месеца
Кво става с Контранастъплението, или го оставиха за 22 юни?!?...
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изобщо не ми е жал за тия ПРЕДАТЕЛИ, това са съвременните власовци, прокълнати от своите майки, роднини, близки и от цялата си родина, ***
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
БАНко пий една студена и се успокой ще си докараш инсултче
15
12
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 11 месеца
Анонимен , СЕГА РУСИЯ Е С НАСЕЛЕНИЕ ПОВЕЧЕ ОТ 160 000 000 !!! ОСВОБОДЕНИТЕ ХЕРСОН , ЗАПОРОЖКА , ЛУГАНСКА , ДОНЕЦКА ОБЛАСТИ И КРИМ !!!! ПЛЮС 4 000 000 УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ ЕМИГРИРАЛИ В РУСИЯ !!!!
14
5
 
4
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 месеца
Тва, ..като препиши нещо, няква си стела, трябва да го приемаме за истина?,,?
13
7
 
16
 
! Отговори
Безимен. преди 11 месеца
Интересно над 3 милиона Българи са напуснали България последните 30 г!И то без да е страната ни замесена във директен конфликт!
12
8
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Русия е 143,500милиона един милион искат да избягат това са нищо А сега да видим какво е положението у нас от почти девет милиона останаха я има я няма пет милиона и ако се направи една запитване сигурно всеки втори ще ви каже че иска да се отърве се
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"конференция на руската демократична опозиция в Европейския парламент в Брюксел." WTF?????????????????????? Хора, събудете се и четете какво се случва!
10
8
 
10
 
! Отговори
Тийн преди 11 месеца
Аз знам какво значи Русия, прочетох го в една дебела книга. Русия е старото име на област от двете страни на полско-китайската граница.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А поне 700 милиона американци искат да е игрират в Русия, но Русия не ги пуска, защото са много бедни и ще натежат на системата за социални помощи на Русия.
8
7
 
8
 
! Отговори
'скюзмей?!? преди 11 месеца
"руска демократична опозиция"... Що за чудо ще е тВа? Нещо като нашия грантово мотивиран *** ГРЕБДЪПЪСЪППЛГДБТ+ сбирщайн ли??? Ауч,кинкей...
7
11
 
10
 
! Отговори
Прочетете преди 11 месеца
...коментарите на германския проф политолог Карл Меркел. Той смята, че живата сила на Украйна не е достатъчна за победа. Следва " коалиция на желаещите", но....??? Казах ви - вкараха ви в НАТО и ЕС само за да ви пуснат срещу Русия като пушечно месо. Защото за Великия Запад - вие/ ние сме Нищо, точно като робите от Африка навремето. МИСЛЕТЕ!!!
6
10
 
18
 
! Отговори
Дбес преди 11 месеца
След провала на контранастъплението ,следва вълна от пропаганда и дезинформация.
5
6
 
13
 
! Отговори
Пак преди 11 месеца
Фейк нюз
4
8
 
14
 
! Отговори
мдааа... преди 11 месеца
По публикацията работи:"Козяк"....
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За останалите ще се погрижи ВСУ.
2
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Обаче 4 милиона украинци избягаха в русия това са данни на оон
1
15
 
14
 
! Отговори
Обяснявам преди 11 месеца
Русия е измислена държава. Това всъщност е Източна Украйна, но Северна Корея внедри там марионетно правителство, което проповядва фашизъм и сепаратизъм и е финансирано от чужбина. Обикновените хора знаят, че са украинци и искат да се освободят, но режимът ги тероризира и ги отдалечава изкуствено от родината им Украйна.