Песков: ЕС го очакват негативни последици, ако приеме Украйна в НАТО

Киев няма да стане член, докато войната продължава
10 юли 2023 19:40, Йоана Цонева
75
Песков: ЕС го очакват негативни последици, ако приеме Украйна в НАТО
Снимка: БГНЕС

Членството на Украйна в НАТО ще има много негативни последици за архитектурата на сигурността на Европа. За това предупреди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Ройтерс".

Той подчерта, че Москва ще отговори твърдо на всяка подобна стъпка.

Изявлението му идва в навечерието на срещата на върха на НАТО в Литва, която има за цел да покаже солидарност с Украйна, без обаче да приема Киев за член на Алианса.

Още по темата
"Знаете абсолютно ясната и последователна позиция на Руската федерация, че членството на Украйна в НАТО ще има много, много негативни последици за архитектурата на сигурността, вече полуразрушената архитектура на сигурността в Европа. И това ще бъде категорична опасност, заплаха към страната ни, което ще изисква от нас достатъчно ясна и твърда реакция", заяви Песков.

Миналата година Русия започна войната си в Украйна - която тя нарича "специална военна операция" - след като поиска, но не получи "гаранции за сигурност" от Запада за това, че на Киев никога няма да бъде дадено правото да се присъедини към НАТО. Съединените щати бяха категорични, че Украйна трябва да бъде свободна да взема подобни решения.

От своя страна, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг даде ясно да се разбере, че Киев няма да стане член, докато войната продължава, и че срещата на върха във Вилнюс няма да отправи официална покана към страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 10 месеца
Който си има работа с Украйна ще види " звезди посред бял ден ",ако има такъв !
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Примитивни хора. Позор за вас
54
0
 
1
 
! Отговори
Труман преди 10 месеца
Правили сме го преди. Без никакво съмнение ще го направим отново. Ваш Хари С.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интересно как ще се реализира член 5?
52
3
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Песков е жалък въшкарник като Путин! Бокл-к!
51
4
 
3
 
! Отговори
Горд Българин преди 10 месеца
Запада отново предизвикват Русия. Русия ясно им каза че не могат да позволят да има НАТОВСКИ бази толкова близо до Русия, сега в место да спре войната руснаците ще трябва да тръгнат към Киев. За сравнение как би реагирала Америка ако Русия разположи бази в Мексико или Куба например. Така че неискайте и Русия да стои със скръстени ръце.
50
2
 
3
 
! Отговори
Горд Българин преди 10 месеца
До ББ ти си късоглед и невиждаш по далече от носа си. Руската военна индустрия е много по развита от западната. Руснаците имат достатъчно бомби и оръжия, а запада започна да реве че тяхните превършвали и трябва да се увеличи производството.
49
0
 
1
 
! Отговори
До ББ преди 10 месеца
Ти явно живееш на Луната в безтегловност. Ама след първата изненада от гъбата в небето ще ти светне, че трябва да се молиш на Бог войнолюбецо, не на НАТО. Моли се само да си преди любимите ти хора.Откачен народ, натиска за ядрена война, от която със сигурност ще умре в големи мъки. Като толкова искате се самоубийте, но ние няма да ви позволим да повлечете и нас.
48
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
До Кух русофил дрънчиуоу...стари..Леопардите,Брадлитата,скоро и Ф 16,били стари?имате само...месо,грях е...това и такава глупост!рАшите имаха толкова възможности да та големи...путин ги върна в 19 век!!!...за следващите 200 г!защо пък така Нато да не "откачиЍ"като путин? и се намеси директно!нима не заплашвате Народите на ЕС и Нато с ядрени?да чакат да го направите ли?"толерантноста"ражда хитлеровци!!!...убийте убиеца на жени и деца!!! да е война!!!
47
1
 
1
 
! Отговори
Не уран, ни петрол преди 10 месеца
са нужни. ДА СТЕ ЧУВАЛИ ЗА ИЛИЯ ВЪЛКОВ, Yul Brown, Юл Браун ? Българският Леонардо, откривателят на браун газ, укротеният оксиводород който не се самовзривява и в браун горелка развива 6000 градуса и топи волфрам. През 1984 г Илия Вълков продава на Китай браунов генератор за бързо неутрализиране на радиоактивни отпадъци, вместо съхраняване в контейнери с риск за радиация. Илия минава 1600 км с 4 литра вода оксиводород браун газ и браун горелка. Черно Море за браун газ и метали, без атомни централи ???
46
0
 
1
 
! Отговори
Оставете го тоя преди 10 месеца
ДА СТЕ ЧУВАЛИ ЗА ИЛИЯ ВЪЛКОВ, Yul Brown, Юл Браун ? Българският Леонардо, откривателят на браун газ, укротеният оксиводород който не се самовзривява и в браун горелка развива 6000 градуса и топи волфрам. През 1984 г Илия Вълков продава на Китай браунов генератор за бързо неутрализиране на радиоактивни отпадъци, вместо съхраняване в контейнери с риск за радиация. Илия минава 1600 км с 4 литра вода оксиводород браун газ и браун горелка. Черно Море за браун газ и метали, без атомни централи ???
45
1
 
1
 
! Отговори
Прогнилият запад преди 10 месеца
Само лошо идва от запада. Ето при нас се върна един от там и вече 100 години му се кланяме на мумията. Кво толкова е чел и разбрал от там...
44
2
 
9
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
Росия я очакват негативни последици ако не си изтегли армията от територията на Украйна.
43
1
 
3
 
! Отговори
Искаш мир? Бъди сила преди 10 месеца
Който иска мир трябва да има силна икономика и армия ! Швейцария е 40 000 кв км и единствена през Втората световна война не беше окупирана от Хитлер, защото швейцарците бяха и са въоръжени до зъби и са най големият производител на оръжия в Европа !!!
42
2
 
4
 
! Отговори
Чиба, ПЕСков ! преди 10 месеца
41
2
 
4
 
! Отговори
EC преди 10 месеца
го очакваха негативни последици, ако забрани полетите на руските гаулайтери над Европа. Още чакаме "негативните последици". Аман от русожопи изхвърляния.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вие кат влязохте в китайският съюз ние нищо не казахме .
39
5
 
11
 
! Отговори
40 преди 10 месеца
До Анонимен 41. Вкарал си се в някакъв филм пич. Кви стелтове те гонят и къв Доналд Кук. Говорим за войната Русия срещу Украйна. Знам, че в инструкциите за тр0ле.не пише да се говори за САЩ и НАТО за да може Русия да се оправдае пред собствените си мужици за побоя , който и нанася ВСУ, тук обаче е България така, че не се хаби тука няма кой да ти повярва, че Русия воюва с НАТО.
38
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен40 Нема опорки ,левак. Стелт го видяхме колко струва,сръпчетата го свалиха с допотопна техника,сега гледаме пак на живо какво става с другата велика натовска техника. И за какпак да ти припомня какво стан с екипажа на гемията Доналд Кук,напусна бате. С мотива че живота им бил застрашен, професионални военни. Все едно монтьор да напусне с мотива че може да се изцапа. Аре сега цъкайте набързо минусчета,мийте зъбките и по леглата че утре пак сте на детска градина.
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съветвам копейките да си измислят нова опорка щото "кво става с контрата" им е на карък. Така питаха "Кво става с Херсон" и руснаци избягаха от там с 200. А и да напомня, че доста копейки разправяха как Херсон било капан и как пак ще е руски.