Димо Гяуров: Русия има сериозно превъзходство в Черно море

НАТО може да присъства в района не чрез флот, а по въздуха
23 авг 2023 09:43, Стела Стоянова
117
Димо Гяуров: Русия има сериозно превъзходство в Черно море
Снимка БГНЕС, архив

Турция в момента е основен фактор в региона, от една страна защото разполага с действителни военни възможности в Черно море. Самата Турция има желание и играе съществена роля в процесите, свързани с войната в Украйна и кризата в Черно море. Това коментира пред БНТ Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба.

По думите му през последните години НАТО е подценило важността на Черно море и не е компенсирано руското присъствие. Сега Русия има сериозно превъзходство в Черно море, заяви Гяуров.

От началото на войната в Украйна Турция ограничава възможността натовски кораби да присъстват в Черно море. Това прави ситуацията неравнопоставена в полза на Русия.

България и Румъния, въпреки че притежават някакъв морски флот, той не е боен, по-скоро е патрулен. Възможно е да бъдат предприети мерки, водят се разговори от страна на Украйна за създаването на коридор, различен от досега съществуващия и базиран на териториалните води на Румъния, България и Турция, каза Гяуров.

Според него НАТО може да присъства в региона и да осъществява контрол не толкова чрез флот, колкото чрез въздушни средства.

Гяуров коментира още, че че Русия не би си позволила директен конфликт с НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Морскияг надводен дрон е с половин до 1 тон тротил, струва около 275 000 долара и извади от употреба танкера SIG и есминеца Еленегорский Миньор. 100 такива дрона в 10 глутници по 10 дрона действащи едновременно през нощта могат да потопят един флот. Има електро подводни дронове, които в близост до целта правят изчисление, фокусират се и превключват само на дизел ! Радарите не ги засичат. А ако в акциите едновременно участват и отвличащи вниманието въздушни дронове, всяко корито Е ОБРЕЧЕНО !
95
0
 
1
 
! Отговори
Инженер преди 8 месеца
Г-жо АПНАУДОВА имам внучка, родена в Англия. За разлика от внуците на мутрата от Банкя или пък наркоманката на мадисдкия крадец. Ами напиле се, случвасе, ами дрогирала се също се случва ,но да неси знае името и наколко г. е., това е типично за лбузите. А ние ,просто несме от тях. ЧЕСТИТо РУМЯНО. Ами, АРНАУДОВА СИ, но това е прекалено официално. Но си си маце РУМИ. Все още ен мога да преценя далити или Диана Василева беше по-готина и секси. Но ти си.
94
0
 
1
 
! Отговори
Милионер преди 8 месеца
И теб те мразеше, Румяно. Излишно е да ти го казвам и пиша. Просто защото, ти си по-интуитивна от мен. Което си е АБСОЛЮТНО НОРМАЛНО. Но пък, аз съм ти благодарен за нещо друго. Признаваше ми, че ги разбирам ХИМИИТЕ почти колкото теб. Това са си важни неща, които ценя. За това и пиша. Малко са хората, а пък жените още по-малко, които са ме оценявали правилно. Ти просто не си от и като тях. С тези на МАРКОВ а не с на чалгаря от Плевенско. Бяла си е Русенско, а не плевенско. А Ловеч е град.
93
0
 
1
 
! Отговори
Пее ги тази Руми преди 8 месеца
Ако някой рече, че Бяла не е Русенско, генералите ще го търсят. Не Бяла, а инфорчматора им помака дето го убиха. А сега, за къде са политическите лидери без идола си от помашките ловешки села Петров. Така е, като са му сменяли имената. Моите не са. За щастие. ЧЕСТИТО РУМЯНО. Сигурно ще ходят към Централните Софийски. Знаеш ми ги. При това, не савммо имената, но и номерата. Ами, нормално си е. Все пак, 5 г. сме ги учили химиите. За разлика от пожарнкарите или пък от тези от училището им.
92
0
 
1
 
! Отговори
Инженерка е преди 8 месеца
Така са нещата с нешастинка им на политиците Гяуров. Колкото и да се пъне, РУМЯНЯТЯ МУ *** ПУТКАЯТА МАЙЧИНА. БРАВО РУМИ. Така, ами. Повече от тях сме ги учили нещата. Да си ги вземат тези пистолети и да се гръмнатг в слепоочията. Както тнапави и лидера им от Банкя. С простаци, просто. За да те разберат. ЧЕСТИТО РУМЯНО ! От Бяла е !
91
0
 
1
 
! Отговори
Ефрейтор преди 8 месеца
Не сме от музикалното им, нито пък, опазил ни Господ, от Н им Събранието, но ди ги можем и си ги пеем. Тези, които те не ги могат. Просто, защото са по-прости дори и от уличните музиканти. А и те са от приятелите ми. Дори и пари съм им давал. Когато имах. Годината 1989 е сакрална, или пон еважназ нас. Завършилите тогава висшите си. Обрадованията. Тях никой не може да ни ги вземе. Нито пък парите ни. Изкарали и спечелили сме си ги с местен и почтени трудове. А дори и заеми бях принуден да взема.
90
0
 
1
 
! Отговори
До Боби преди 8 месеца
Не знам какво четеш и как го превежда Гугъл, но аз визирам публикацията на Рибар от 13:19. В нея коментират публикувани кадри с унищожение на пускова установка от С-300 (Украйна твърди, че е била С-400) и Рибар коментират, че най-вероятно украински катер се е приближил на 30км от брега и е стрелял с ракета Бримстоун 2. Към публикацията Рибар имат и снимка с украински катер стрелящ с такива ракети за да видиш, че не е гумена лодка. Освен това, че огромен БПЛА снима нападението е позор за ру ПВО
89
0
 
1
 
! Отговори
кхн преди 8 месеца
Вземи му го, Румяно. Стига те е плашил с миналото си. Ние също си имаме минало и бивши. За разлика от него си имаме и бъдеще. Хайде, хайде те тези с пистолетите започнаха да ги убиват. А ни есме си обикновени инженери и нженерки. но, не и толкова обикжвени. Ами, съдба си е. Какво да се прави. % годин сме ги учили хичииите. За разлика отдонсосницене им. ЧЕСТИТО РУМЯНЬО.
88
0
 
1
 
! Отговори
Инженерките преди 8 месеца
Познавам жена му на този Гяуров. Състуденти сме с нея. Румята се казва. Мормонка е, ако той знае какво е това. А и е от Бяла, Русенско. Честито, Ручяно. Ние сме си същите каучукари. А и ги разбираме нещата. Той, мъжа ти, като не може да говори, ние сме си от приказливите. А и си ги помнич. Хайде РУМЯНО. разкажи му ги игрите. Иначе бих ти написал Руми, но той се води генерал. А и сигурно си има пистолет. Защо не му го откраднеш ? РУМЯНА Е. А пък, Диана и Илиян са някъде на майната си в Щатите.
87
0
 
1
 
! Отговори
1989 преди 8 месеца
Познавам жена му на този Гуяров. Състуденти сме с нея Румявасе казва. Мормонка е , ако той знае какво е това. А и е от Бяла, Русенски. Честито, Ручяно. Ние смеси същите каучукари. А и ги разбираме нещата. Той, мъжа ти, като не може да говори, вие сме си от приказливите. А и си ги помнив. Хайде РУМЯНО. разкажи му ги игрите. Иначе бих ти написал руми, но той се води генерал. А и сигурно си има пистолет. Защо не му го откраднеш ?
86
0
 
1
 
! Отговори
Залужни им подготвя преди 8 месеца
НОВОГОДИШНО ПАРТИ, СРЕЩА С ДРУГАРЯ ЛЕНИН !
85
0
 
1
 
! Отговори
Кум преди 8 месеца
Този Гуяров е от тезибившите им. КУМ ЩЕ ВИСТАНА. С жената. С нея све от над 30 г. Ще ви таучим на компромиси. Остри камъни суе и двамата. А брашно не се мели с такива. Ще ви научим. Толкова е лесно. Ако някой каже, че Българията ни е валка, даси гледатн ралбототат. Тези от генералите, които все не могатда си намелят шапките. ЦЯЛА ДА Е, НЕВЕНО. Цяло да е, АЛЕКСАНДРЕ. Става въпрос за питата и пилето. Тя ще те води.
84
1
 
2
 
! Отговори
срещу мирни кораби преди 8 месеца
СА МНОГО СМЕЛИ, АМА УКРАИНЦИТЕ СКАЛПИРАХА МОСКВА, СИГ и ОЛЕНЕГОРСКИЙ ГОРНЯК
83
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Анонимен 84 Превода е точно от новина на Рибар с помоща на Гугъл транслатор(срам не срам) сега ти може да цитираш 23 новина пак от Рибар... Освен това С-300 в пълна комплектация за СССР/РФ армия са около 100 машини и твърдението че една ракета е унищожила С-300 е меко казано СМЕШНО (ПП за разлика от експортните модели на С-300 руските имат по няколко радара в различни диапазони които дублират функциите си точно за да са адекватни срещу стелт изтребители и бомбери)
82
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 месеца
НАТО ,вън от Черно море , туризъм ьок !
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лъжеш, Боби, както винаги лъжеш. Влез на канала на Рыбарь и прочети новината която руснаците сами публикуват. Украински катер се е приближил на 30 километра и с ракета са унищожили руски коплекс ПВО С-300. *** и комара ако от комар русия губи една от най-тежките и скъпи ПВО системи. Гнусен лъжец си, Боби. В ада ще гориш и дявола ще го е гнус да се приближи до теб.
80
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Анонимен Само вчера на 40 км от Тарханкут е действала група катери с разузнавачи от Главното разузнавателно управление на Украйна, които вероятно са извършвали визуално наблюдение на обекти в близост до Крим.Да, нашите пилоти унищожиха една от лодките, както и още две край Змийския остров, но останалите, действащи на 5-10 км, си тръгнаха. Дейността им там беше уникална, но днешната атака показва, че не е случайна.Ето преведена новината на Български че Днес не допуска други езици...
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
дрънчо наистина е дръннат с нещо по кухата кратуна, то ако ставаше така ... има само малко едно АКО
78
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Анонимен Под катери се разбира Надувна лодка клас голям Зодиак. А под ракети се разбира примерно ПТУРС или снаряд от пускова установка Партизан за един снаряд 122мм от РСЗО Град... Както се казва Тактиката на хиляди комарни ухапвания...
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
руските канали като например Рыбар пишат, че вече няколко пъти украински катери се приближават на около 40 км от Крим и оттам стрелят с ракети по военни обекти на територията на Крим. Това го пишат руските канали! Въпросът е, как великият могъщ руски флот позволява на вражески катери да се приближат на 40 км? Къде са ви великите оръжия, бе рашисти? Украйна защо още има катери въобще с които да обстрелва Крим? А това, че дрони снимат безпроблемно ПВО системите на русия е съвсем позорно.