Тялото на Алексей Навални изчезна, казаха на майка му, че е получил "синдрома на внезапната смърт"

Говорителката му твърди, че го крият, за да прикрият доказателства
Обновена: 18 фев 2024 15:32 | 17 фев 2024 15:07, Нели Христова
249
Тялото на Алексей Навални изчезна, казаха на майка му, че е получил "синдрома на внезапната смърт"
Снимка: БГНЕС

Прессекретарят на Алексей Навални Кира Ярмиш каза пред независимата телевизия TV Rain, че руските власти "явно се опитват да прикрият доказателствата" и "затова крият тялото на Навални".

Ярмиш отбеляза, че властите все още не са обявили официална причина за смъртта на Навални и че няма доказателства за твърдението на руските държавни медии, че политикът е починал от тромб.

Представител на затвора на Арктическия кръг, където почина Алексей Навални, каза на майката на политика, че синът й е починал от "синдром на внезапна смърт", според сътрудника на Навални Иван Жданов.

"Ние ясно разбираме, че колонията лъже - това вече е очевидно. Няма съмнение, че това убийство е планирано. В момента нямаме никаква информация, освен официалното потвърждение на колонията за смъртта му. В момента изискваме тялото на Навални да бъде предадено на семейството му и призоваваме всички да го поискат заедно с нас. Това е най-важното, което може да се направи", заяви тя.

"Всички видяхме видеото на Алексей от съда в четвъртък. Той се усмихваше и шегуваше, а това е още една индикация, че смъртта му не може да е резултат от естествени причини", допълни Ярмиш.

Оказва се, че тялото на опозиционера не е пристигало в моргата

Ярмиш заяви, че служител на затвора е казал, че тялото на Навални е било откарано в Салехард, град в близост до затворническия комплекс, от руски специалисти, които извършвали "проучване".

Служител на единствената морга в Салехард обаче заяви пред Ройтерс, че тялото на Навални все още не е пристигнало.

"В Салехард имаме една единствена морга", каза той. "Не съм получавал никого, никакви тела... никакви документи."

Запитан дали тялото може да е пристигнало преди да започне смяната му в 8 ч. сутринта, служителят отговори: "Никой не ми е предал нищо. Мисля, че ако такова тяло ни беше доставено, щях да бъда уведомен веднага."

Руските следователи са информирали един от адвокатите на опозиционния лидер Алексей Навални, че причината за смъртта му в затвора все още не е известна. Резултатите от нов преглед на тялото ще бъдат достъпни едва следващата седмица. Ярмиш обвини служителите в "лъжа", за да избегнат предаването на тялото на семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
0
 
! Отговори
Учуден преди 2 месеца
На всичките лигльовци дето се лигавят със смъртта на този достоен руснак Навални им пожелавам съдбата да ги награди със същото отношение и със същия старателен путински персонал,а и със същия край!!Но не само тях,а и родовете им,децата им,внуците им ако имат такива!!Всички лигльовци да изгният по затворите и да измрът от най гадните видове смърт,която може да им предложи техният Амо,дяволът и слугата на дяволът,бледната кремльовска мол путин!!Само из,род може да се радва на човешка см,ърт!?
225
3
 
1
 
! Отговори
Епщайн ми каза, че преди 2 месеца
така се случва на чуждите агенти
224
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така се случва на чуждите агенти.
223
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проверихте ли на бунището?
222
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Копейките копаят ново дъно като се радват на поредното показно убийство от техния бог путин
221
0
 
0
 
! Отговори
Освен неграмотност преди 2 месеца
До 229. Анонимен. Синдромът на внезапната смърт е само при бебета до 6 месечна възтаст. . . чети и за образованост! Всичко го има в ЕС публично нарича се disease x! Потърси и спри глупостите! Има доста възрастни т.е. много повече от бебета до 6 месеца!
220
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАВАЛНИ го убили и се реве. Ами и нашия "нотариус" го убиха що не РЕВЕТЕ.
219
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
228 - те и тук ще почнат да ИЗПУКВАТ.
218
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е НАХРАНИЛИ СА НЯКОЯ БАБА МЕЦА. ТАМ НА СЕВЕР ГИ ИМА БАЯ. ЩЕ "ИЗПРАТИМ" И ОТ НАШИТЕ УКРОФИЛИ НАТАМ ЗАМРАЗЕНИ ЗА ХРАНА НА ЖИВОТНИТЕ.
217
3
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Още оня ден ви казах, че ще скрият тялото блатняците. Така е в джамахирията със сняг.
216
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Синдромът на внезапната смърт е само при бебета до 6 месечна възтаст
215
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Нещо много почнаха да измират,антируски настроените.
214
3
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 225: ако бяха чужди агенти, руснаците да го бяха обявили публично още вчера! Щом мълчат като наакани значи те са виновни и се чудят как да замажат положението!
213
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 223: значи според теб агент на ЦРУ или МИ6 е проникнал в Русия (държава във война), намерил е транспорт до най забутаното кътче на земята, пристигнал е там и е проникнал в строго охраняван ГУЛАГ за политически затворници, промъкнал се е покрай охраната за да стигне до карцера, убил е Навални и се е измъкнал без да го усетят! Или МИ6 са толкова добри, че филмите за Бонд са научно популярни, а не фантастика или руснаците са толкова зле, че джуджака вече трябваше да е загинал 200 пъти!
212
8
 
4
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 месеца
Не е изключено и ЦРУ или МИ6 да са намесени. След интервюто на Такер Карлсън с Путин имаше голям интерес към него и положителни отзиви. Това беше проблем за русофобската пропаганда. Трябваше бързо да се спретне нещо срещу Путин. И Навални (който си беше в затвора и не пречеше на Путин с нищо) се оказа удобна жертва.
211
9
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
До Наблюдател: Навални беше никой, въздух под налягане. А Путин е политик от световен мащаб, с който повечето от западните политици не могат да се сравняват изобщо. Жалко за Навални просто като човек, но като опонент на Путин той не струваше нищо. Разлика от небето до земята.
210
6
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
До ...: Ако под "градче" имаш предвид Авдеевка, много си се объркал. Този град е укрепяван осем години с бетонни бункери, някои от които с с по три етажа надолу в земята. От Авдеевка украинската армия от години обстрелваше жилищни квартали в Донецк, който е само на 15 километра оттам. И това далеч от фронтовата линия само за да има жертви и разрушения сред мирното население. Най-сетне циреят Авдеевка е изчистен.
209
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом е с тромб, трябва да се каже дали е ваксиниран и дали руската ваксина е подобна на файзер и модерна. Има увеличение на смъртните случаи последната година в света, включително и у нас.ч
208
4
 
8
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Превзели едно градче, което предварително са го изравнили със земята, и руският Тролей се подмокря от възторг, колко били "велики"! Русофил отдавна е синоним на крайни психични отклонения! Те даже парадират и се гордеят с това!
207
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кучетата си лаят (евроПедеЛГБТпитеците) а Русия взима град след град въпреки НАТО и 8 години подготвяните бункери. амуниции, хора и оръжия. САШ за пореден път се провали срешу Русия, но сега ще завлече и Европа. Жалко за мекокитковитеПудели, които са натрапени да ни управляват! Народа на Европа се вдигна, дори поляците искат да се спре с тази агония, но малоумите им купени политици продължават да харчат всяко евро за оръжие давайки ги на САЩ!