Хокинг вещае апокалипсис: Вижда кипящи океани на Земята

Климатичните промени са най-голямата заплаха, смята ученият
24 юли 2017 18:04, Красимир Ангелов
63
Хокинг вещае апокалипсис: Вижда кипящи океани на Земята
Снимка: Reuters

Световноизвестният британски физик и учен Стивън Хокинг предрече, че решението на американския президент Доналд Тръмп да извади САЩ от Парижкото споразумение за климата ще доведе до колосални проблеми за нашата планета, съобщава BBC.

Според учения Земята може да стане гореща като Венера, а в резултат на това океаните ще кипнат, ще валят киселинни дъждове, а температурата на въздуха ще достигне до 250 градуса по Целзий.

"Климатичните промени са най-голямата заплаха, с която се сблъскваме. Ние можем да предотвратим неблагоприятните тенденции, ако действаме сега", заяви Хокинг, цитиран от БТА.

Според него един от възможните варианти за спасение на човечеството може да стане колонизирането на други планети и на спътника на Земята - Луната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алиса Селезнева е била и на Марс и на Венера, тъй че страшно нема ;)
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ти говоря за конспирации, а за елемнтарна логика, базирана на всичко, което съм видял до момента. НАСА може да публикува каквото си иска, но нася няма да е единствената с подобна технология. Оцеляването на вида е нещо, за което на никой не му пука, с оглед на човешката история. За всички е важно оцеляването на индивид и семейство. А и каква е гаранцията, че след 30 години, милиардерите няма да си разработят тяхна, частна космическа агнеция, с по-напреднала технология ?
50
3
 
9
 
! Отговори
сТИВЪН хОХОКИНГ преди 6 години
Земята няма да умре скоро . Но ще умира много дълго . Процесите са глобални и изискват време за да се случат а поправянето на грешките отнема също толкова дълго време . Така че когато дойде време да видим кипящите морета и повярваме вече ще е много , ама много късно . Колонизация НЯМА да има .Някой е прекалил с гледането на фантастика . Та ние с триста зора излизаме извън атмосферата и това ни коства много пари и време а какво остана за Луната или друга планета .А ИИ дето щяло да ни спаси ..
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42Като ти чета коментара се чудя защо изобщо се опитваш...
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46Кои са тези физици които не са учени? Вие способни ли сте на логическа мисъл?
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 47Хора толкова сте се вживели в тези конспирации че няма на къде. НАСА бяха разработили подобен план и точно богатите не бяха в списъка защото ако ще се гарантира оцеляването ни като вид ще се изберат млади и здрави индивиди не 100 годишни милиардери.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавие на секцията с коментари:Бай *** Физик !
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЖпТова с преселението е много интересен момент. Когато се заговори за преселение, хората си мислят, нешонитнриса на "преселение на народите", където всички тръгваме пеша ранна пролет, а до есента сме проходилки 1000 км.Грешка. Ще се преселят максимум 50 000 богати и още толкова учени. Останалите няма и да ги питат.
44
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много физици дето не са учени .Обаче малко са учените дето изследват правят опити и изобретения .То ясно че планета ще се унищожи от хората ако не ни окупират извънземните .
43
11
 
4
 
! Отговори
физик и учен преди 6 години
Брей, изглежда физиците не са учени, защото тоя е хем физик, хем пък учен! Явно физиците се занимават с физически (тежък) труд и няма как да са учили, за да са учени. Или може би са всъщност физкултурници и науката не по тяхната част?Абе учените са всъщност тези дето взимат много пари, а те физиците не взимат, а само дават технологии безплатно!
42
2
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
А твоя речник е на ниво начално образование, но не спираш да раздаваш акъл по всички форуми и във всички сайтове.
41
10
 
20
 
! Отговори
Иван Костов преди 6 години
Какви други планети??? Те са на жената, реституирани по право. Навремето са отнети от комунистите, от баща и, преди тя да стане партиен секретар! Търсете си друга вселена!
40
23
 
27
 
! Отговори
майорски преди 6 години
Е вече се преувеличава с коментарите на този !!!!Разбирам че е бил голям физик/матеметик, не бих казал че е най гениялният ..има много по креативни и гениялни хора които обаче не се ползват с медийния комфорт на Хокинг, имам чувсството че Англия е решила да го направи вели използвайки недъга му и славата му на добър математик/теор.физик.Но да се изказва по подобни въпроси е смешно ....и не му отива..ДА си гледа астрофизиката там ...относно политика и геофизика има други спецове!
39
2
 
5
 
! Отговори
shrek преди 6 години
До D Аз дали съм *** не си в състояние да го разбереш с двете си прави гънки и празната ти селска кратуна!
38
1
 
27
 
! Отговори
ваню хокинг преди 6 години
и това ще стане,но ние ще сме умрели преди това от мизерия-споко!
37
24
 
8
 
! Отговори
eho преди 6 години
Учили са ме, че там където природата е писала двойка на вида на човек с физически недъзи, не може да му се вярва.
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Османосмане османе лесно е да прехвърляш цялата отговорност за своите действия на създателя,значи каквото и да направиш е правилно щот създателя тъй решил,тва вярващите са много егоистични същества
35
5
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Споко тоя не познава екоминистъра на Баце каза че това е лъжа няма затопляне...Сорос му го бил казал...
34
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така.. нека насер***м и Марс и Луната.. нека ги превърнем в сметище!
33
8
 
17
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
аман от това бездарно, клето пропагандно ***