Връщат картата за една линия в София

Предложение на общинския съвет
12 яну 2023 19:02, Росен Стойчев
14

Да се върне картата за една линия в градския транспорт – предложението е на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Премахването на картата предизвика масово недоволство сред пътуващите, а столичани започнаха подписка за връщането на превозния документ, съобщи Bulgaria ON AIR.

Картата за пътуване по една линия в столичния градски транспорт беше премахната на 1 януари, когато влезе в сила новата тарифна политика.

Още по темата
Нейната цена беше 23 лв., а след отпадането ѝ, пътуващите бяха принудени да дават по 50 лв. за месечна карта за всички линии.

"Би трябвало да я върнат. Много хора се възползват от това", смята столичанка.

"Нека да оставим избора на хората. Защо трябва да се премахва, това допълнително утежнява бюджета на всички хора", на мнение е друг жител на София.

Имаше жалби до Столичния общински съвет и омбудсмана. Беше създадена и петиция за връщане на месечната карта за една линия. След бурното недоволство председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев предложи картата да се върне.

"Няма да позволя, новата тарифна политика е успешна. Билетната система работи успешно и няма да позволя едно малко камъче да обърне колата", заяви  Георгиев.

Той посочи, че над 30 000 души са били лишени от възможността да избират как да се движат в градския транспорт и добави, че общински съветници, които са се подписали под новите правила, са променили мнението си през последните дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А едномесечната карта за метро кога ще върнете?
12
2
 
7
 
! Отговори
До Шенгенов преди 1 година
В СОС правят всичко с безусловната подкрепа на Демократите и патриотите, та не са само ГЕРБ. Преди нова година единодушно гласуваха и удължиха концесията на Софийска вода с още 8 години до 2034 без каквато и да е публична дискусия или анализи. Явно комисионната е била добра за всички съветници на работа в общината. Друг е въпроса дали защитават интереса на общината или лобито на концесионера.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То освен картите и на автобуси пише на кирилица СОФИЯ СИТИ БУС. Аман от неграмотни родоостъпници и натегачи.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махнете надписа на кирилица върху картите СОФИЯ СИТИ КАРТ! СИТИ КАРТ нямаме в езика ни!Принципно би трябвало да е "Градска (транспортна) карта". Живеем в България и езикът е български. А на английски могат да сложат отделен надпис за туристите. За съжаление в България всички политици са родоостъпници погазващи Българщината и конституцията години наред. Цялата държава е изписана с латински букви и на английски (линейки, полиция, гражданска защита, надписи на държавни учреждения
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо така? Нали софиянци са модерни, обичат електронните управления и машинното гласуване? Или ги обичат само когато се касае за загубеняците от провинцията, а като опре сапа до столичните газета, нещата стават други? Гиди, столичани вповече:)
8
2
 
4
 
! Отговори
от Бузлуджа преди 1 година
нинова ше се хвали че това е станало благодарение на нея :)
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставки са нужни
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова са неграмотни че са написали софия градска количка.. вместо софия градска карта.. боже господи колко пропаднали хора има
5
3
 
10
 
! Отговори
г-н Шенгенов преди 1 година
Герб и Йорданка Фандъкова имат абсолютно мнозинство в общинския съвет и правят каквото си поискат............главният виновник за шменти-капелито на Фандъкова се нарича Мая Манолова която да услужи на ГЕРБ участва без листа за общински съветници.........в нормалните истински държави за такива мошеничества с власт дават килия отляво и килия отдясно на Иванчева
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да върнат и талоните за 10 пътувания и картата за метрото зареждана с 10 пътувания. Над 300 хиляди човека пътуват с тях.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЯВно този плешив гербаджийски мазник го гласят за канидат кмет от ГЕРБ на мястото на Фандъкова, иначе не мога да си обясня защо в последно време той е нонстоп пред медиите и се изказва по въпроси, които не би трябвало да са негово задължение, а на Кмета. Той е председател на Общински съвет, т.е. да приема там наредби, решения и пр. неща предложени от кмета
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега кой ще ми върне разликата - 27 лева??? Крадци! Премахването на картите е по инициатива на ЦГМ и Борис Бонев от Съсипи София който искаше да става кмет на София преди години.
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още едно врътнато кранче на гроб. сега остава и на данчето вратлето някой да врътне