Майката на момчето, загинало на пешеходна пътека: Дано нашето дете да е последното

Близки и приятели се събраха на ул. Гурко на бдение
3 сеп 2023 19:35, Нели Христова
127

Снимка: БГНЕС

Майката на загиналото на пешеходна пътека при катастрофа в София дете заяви пред bTV, че това е бил обичайният маршрут на сина ѝ.

"Той беше много внимателен, обичайно оттам се прибираше с приятели. Много спокоен, много внимателен, перфектен във всичко. Още го чакам да се прибере. Колко семейства почерниха и колите да им вземат, да ги застрелват ли, не знам дали ще спре това. Каквото и да направят, не знам, дано нашето дете да е последното. Пазете си децата", каза тя.

15-годишното момче загина вечерта в събота, след като пиян го помете на пешеходна пътека в центъра на столицата.

Шофьорът е карал с превишена скорост, нямало е никакъв спирачен път, а с него в автомобила му са пътували жена и детето ѝ. Минути след като е подаден сигнал на 112,  на място пристигат екипи на полицията и спешната помощ. Медиците само констатират смъртта на непълнолетното момче.

 

Близки и приятели на загиналото 15-годишно дете в столицата се събраха на бдение на мястото на произшествието, предаде репортер на БГНЕС.

През днешния ден на мястото на убийството граждани носеха цветя, за да почетат паметта на момчето. Около 18:00 часа близки и приятели на детето се събраха на местопроизшествието и поставиха цветя както върху пешеходната пътека, така и на тротоара около нея. На тротоара бяха запалени и свещи.

На него дойдоха десетки, а болката в очите им трудно може да се опише с думи. Събралото се множество затвори движението за кратко, като това доведе до известно напрежение сред шофьорите.

Бдението премина под засилен полицейски контрол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те и смъртното наказание да върнат , като не ги прилагат - все тая
108
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В България от доста време непрекъснато увеличават санкциите свързани с МПС-тата, което води и до увеличаване на нарушенията и катастрофите.
107
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Никога и никъде по света по-строгите наказания не са спряли нарушителите и престъпниците. Друго ги спира и добре се знае какво е то.
106
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Откакто влезе в сила промяната в закона и новите свръхстроги наказания, броя на прегазените деца на пешеходна пътека се увеличи, както очакваха всички мислещи хора, но важното е онези 80% да реват колко им е добре, че има повече катастрофи и има повече наказани.
105
0
 
9
 
! Отговори
Северозапад преди 8 месеца
Ами ето ви пример- мой съсед/момче на 24 год./ е хващан два пъти с алкохол и му е отнемана книжката два пъти. Има условна присъда и т.н. Вече няколко пъти се качва с колата пиян, при единият случай аз лично подадох сигнал на 112 и познайте- никой не дойде да го провери защо върти гуми и заспива на волана насред улицата....Това е резултата от беззаконието ни.
104
1
 
10
 
! Отговори
111 преди 8 месеца
Тоя па. Точно в нормалните държави наказанията са такива, че да не си помислиш да нарушаваш правилата. Някой друг трябвало да направи така, че пияниъе и друсаните да не шофирали. Кой и как, бе, кестен. Просто трябва да се прилагат тия наказания. Безкомпромисно
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вчера си бутам колелото да пресека на една пешеходна пътека един бус спря върху самата пътека на 30 см пред мен - викам му каква е идеятя сега ,да те прескачам ли ?!? Само взе да мрънка и да се оправдава , другият пър директно ги почвам с веригата за заключване .
102
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо крият, че е татуиран чалгароид от феновете на коалицията ДПС-ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ. ЕЙ ЗАТОВА ГО КРИЯТ ВЕЧЕ 36 часа! НИ ДУМА, НИ ВОПЪЛ, НИ СТОН от страна на продажните жур на ля!
101
3
 
2
 
! Отговори
Беновска пипа преди 8 месеца
Крайно време е когато хванат някой пиян или дрогиран на шофира, да му подаряват една нова кола. Така ще са доволни, всички които реват срещу закона за отнемане на автомобила в такива случаи.
100
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така ще бъде докато популистки увеличават наказанията и тълпата реве в екстаз. В нормалните държави правят така, че да няма нарушения и катастрофи и да няма наказани, а не да наказват свръхстрого като в България след като е станала катастрофата и има ранени и загинали.
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 82 Kрият го, защото се оказа, че е татуиран чалгароид от феновете на копейкаджиите! ЕЙ ЗАТОВА ГО КРИЯТ ВЕЧЕ 36 часа! НИ ДУМА, НИ ВОПЪЛ, НИ СТОН от страна на продажните жур на ля!
98
2
 
11
 
! Отговори
пешеходец преди 8 месеца
Шофьорите са длъжни да се движат безопасно и по правилата. Обаче това го спазват само нормалните хора. Какво да прави човек когато срещу него лети с колата си *** или пиян или дрогиран. Тогава моля не разчитайте на правилата. Оглеждайте се, преценявайте безопасно ли е, не си говорете по телефоните, по-добре изчакайте *** да мине и не рискувайте. Не се дръжте безотговорно към живота си и не го подарявайте на ненормалници.
97
11
 
0
 
! Отговори
УБИВАТ С ХОЛОГРАМИ преди 8 месеца
ОПитен експерт на МВР се оплака 22 годиан че веднага след излизане от сервиз с еко стикер са се опитали да го убият с блок съзнание.Лично пострадах след залепване на стикер. Включват жертвите за убиване на сателитно проследяване и зомбират водачите.Провеждам експертни тестове за безопасност на движението от 1981 година.ДА СЕ ОТЛЕПЯТ ВСИЧКИ ЕКО СТИКЕРИ .ЗАКОНЪТ ЗАБРАНЯвА ЛЕПЕНЕТО НА ОТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА СТИКЕРИ ВКл ХОЛОГРАМНИ ОРЪЖИЯ.
96
10
 
1
 
! Отговори
УБиват с ХОЛОГРАМИ преди 8 месеца
Милиони Българи сме жертви на нагло престъпни дигитлано хологрмани оръжия лепени на предни стъкла. МАсови убиици обсебват в момента над 100 000 водача в България. Експерти да огледат обсебените .КАрат неадекватно с висока скокост.По време на тестове обсебваха водачи при приближаване на видео камери с цел снимане на пореден прецакан водач като нарушител ЗОМБИРАТ ГИ.ПОЛЗВАТ ЕКО СТИКЕРИ.. С антени нано скенери и нано микрогфони за убииства.
95
1
 
9
 
! Отговори
Филип преди 8 месеца
Не мисля, че някой друг е виновен освен шофьора. Всеки зад волана е абсолютно длъжен да шофира безопасно. Няма никакво значение каква е присъдата, защото става въпрос за човешки живот, а това е най важното. Хората трябва да бъдем отговарни един за друг. Лесно е. Не е нужно и да си много умен за да го знаеш.
94
35
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Няма дасе изненадам ако детето е някое краварско синче с слошалките в ушите и на телифона и си мисли че всякои трябва даго пази вазпитаваите си децата какво прави дете на вън вечерно време????
93
1
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 8 месеца
Не само в Англия пазят пешеходците. Преди 22 години стъпих за първи път във Франция и аз като теб се блещих на един шофьор. Даже 3-4 пъти стъпих плахо на платното назад напред. И ме помисли май за шантав, но от къде да знае че на Раковска никой не пускаше на пешеходна по това време. А докато не затворят Карусел, Мементо, Бийчбар и съмнителните закусвални към Славейков, там ще е само селяни с бясно каращи ръмжащи коли.
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Сата НАТО. На теб една луличка ти липсва да допишеш до О-то, та Папата да ти прати 7 карабинери жив да те опекът на газов туристически котлон. Сатанист със сатанист. Да те варят катрана
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Сата НАТО 90 - А когато след колата идва друга кола и след още една и т.н. кога ще пресече пешеходеца?
90
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Сата НАТО Пиян с 80 км в час на тая уличка и детето изскочило изневиделица и то на пешеходната пътека? Абе ти нещо на наркотици ли си? Щото това което се опитваш да изкараш няма грам логика.