Виталий Кличко смаза Чисора и защити световната си титла

Украинецът победи Дерек Чисора в 12 рунда
19 фев 2012 09:19, Красимир Ангелов
123
Виталий Кличко смаза Чисора и защити световната си титла
Снимка: Reuters

Украинският исполин Виталий Кличко успя да защити за 8-и пореден път титлата си в тежка категория, след като смачка в директния мач англичанина Дерек Чисора. Победителят стигна до успеха със съдийско решение и с резултат 118-110, 118-110, 119-111.

40-годишният боксьор даде много ценен урок на своя противник, който провокативно му удари шамар, докато двамата се качваха на кантара преди два дни.

Противникът на Кличко като цяло се държа достойно в 12-те рунда, но така и не успя да отнеме короната на боксовата легенда.

Срещата между двамата боксьори се игра в Мюнхен, в зала "Порше-Арена" пред 12 500 души, които останаха много доволни от  спектакъла, който сътвориха Кличко и Чисора.

Не може да не се отбележи, че в първите няколко рунда мачът бе в равностоен, но Кличко постепенно започна да трупа точка след точка, изпробвайки защитата на противника си.

В крайна сметка украинецът успя да стигне до ценния успех в този мач и да защити титлата си.

Виталий Кличко е вторият най-възрастен световен шампион за професионалисти тежка категория след американеца Джордж Формън, който на 45 годишна възраст спечели световната титла, след като нокаутира Майкъл Мурър.

"Щастлив съм, че успях да защитя титлата си с едно добро представяне срещу Чисора, но въпреки това исках да реша нещата на ринга доста по-бързо", заяви Кличко след мача.

Самият той похвали упоритостта на своя противник, но силно разкритикува поведението му, тъй като англичанинът демонстрира голяма наглост.

Украинецът сподели също, че не е мислел много за шамара, който неговият противник му нанесе по време на притеглянето на кантара, но уточни, че тази случка го е още повече мотивирала да го смачка на ринга.

Братът на Виталий - Владимир Кличко, също определи поведението на англичанина като недостойно.

Самият Чисора демонстрира голямата си наглост и след мача, макар че поздрави украинския шампион за титлата му.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Кобрата няма РЕАЛЕН шанс срещу Кличко. Ето, разбра ли сега? Няма как да има - опит, знания, умения, философия...не става толкова лесно. Кобрата си е наш, но все още не се е изкачил на световното ниво. Има време.
107
0
 
2
 
! Отговори
свидетел преди 12 години
Аз лично съм бил свидетел как кобрата и брат му дойдоха да вземат пари от един длъжник (не че и той беше стока). Размина се мелето защото дойде Стъкито и посредничи... Сега това беше преди 5-6 години ама е факт. Съгласен съм с 114.
106
0
 
5
 
! Отговори
? преди 12 години
и аз мисля че ще е по добре за Виталий да се откаже постигна почти всичко нека се откаже когато е на върха все пак той е най-великия нокаутьор
105
0
 
21
 
! Отговори
до 118 преди 12 години
Мен ме дразни друго- Виталий вече става на 41 години и Пулев ако се срещне с него ще е след 2 години максимум. Виталий ще е на 43 Пулев на 33-34. Е как да има бой? Виталий с бастуна ли да го замерва? Аз ако съм на Виталий сега се отказвам и им го набутвам в устата на всички смешници на по 30 години които му се канят от няколко години.Най-великият е време да се откаже!Поклон майсторе Виталий!
104
0
 
9
 
! Отговори
? преди 12 години
до 116Кобрата има респект от братята Кличко до голяма степен се опитва да копира техния стил на бокс колкото до заканите те са нещо нормално в бокса всичко е с цел повишаваане на рейтингано този *** Чисора направо прекали жалко английско *** е той
103
1
 
0
 
! Отговори
от 116 преди 12 години
До 112..
102
2
 
15
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
Имам донякъде представа как работи мозъка на тоя *** Пулев. Преди време се *** публично с твърдението че ще пребие братята Кличко ако му попаднат. Това става преди 2-3 години. Има ли смисъл от повече доказателства за уродливия начин на мислене и характер на тоя *** Пулев? Има ли смисъл да ти казвам че характера определя и поведението в живота? Същият *** като този Чисора"ще нокаутирам Кличко". Смешнициииии, първо се научете да бъдете човечни... и тогава разчитайте на уважение.
101
2
 
5
 
! Отговори
? преди 12 години
до 105е не го ли смаза? съдийските карти го доказаха и ако си гледал мача Чисора беше като боксова круша разчиташе на хаотичен десен за да постигне нещо....срещу Виталий няма как да стане
100
3
 
3
 
! Отговори
? преди 12 години
Кобрата действително прави проблеми по дискотеките... ходи бута се в хората вика по тях...но виж Багата е съвсем друго нещо аз лично затова него го уважавам повече но да твърдите че Кобрата няма шанс срещу когото и да било е смешно
99
0
 
8
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
Не съм чел Шок, чел съм мнения на различни потребители през годините които са се срещали с Кубрат Пулев и брат му. Не може все измислени легенди най-различни да се измислят от най-различни хора. Защо за другите ни спортисти не се измислят такива? *** въпос ти задавам.В заключение: цяла България знае че Кубрат е без грам морал и съвест ..само ти не. Колко е жалко,а?
98
0
 
1
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
Някакви доказателства имаш ли за това или да разчитаме на "Шок" и другите подобни жълти простотии?
97
0
 
6
 
! Отговори
?!? преди 12 години
Мисля си,че ако това с шамара и наплюването не е някакъв предварителен сценарий на организаторите,*** не го чака светло бъдеще.Ние живеем тук срещу украинците,едно море ни дели и знам,че те са доста серт хора.Братята може да живеят в Германия и да са с европейско мислене,но тези дето живеят в Украйна са доста докачливи.
96
3
 
0
 
! Отговори
InvisibleSlav преди 12 години
Колко минуси ми сложили...неграмотниците, още живеете с руската матрица в главите и това ни е голям проблем.
95
1
 
5
 
! Отговори
до 106 от 99 преди 12 години
Толкова си кух, че даже един виц не можеш да запомниш като хората. Не се натиска главата на искащият да бяга от казана..дърпат му краката другите. В случая не разбрах ти дали мислиш че аз завиждам на Пулев? Затова и искам да го хвана за краката чрез това да го обиждам тук? Ненавиждам го защото ме е гнус от такъв ***, без капка човещина. Влиза в заведение и някой го поглежда не както трябва и той му скача..щото по-силен се чувства. Това е *** за мен! И този *** не искам да е българин!СРАМ!
94
2
 
3
 
! Отговори
ццц преди 12 години
Холифийлд ако беше на ринга ще смачка тоя Кличко! Майк тайсън -също би го смачкал! просто има регрес от години в тоя спорт-и особено в тая категория!
93
0
 
5
 
! Отговори
До №24 преди 12 години
Объркал си се, НЕ са близнаци.Виталий Кличко е по-голям с 5 г. от брат си.Роден е 1971г.,а брат му Владимир - 1976г.
92
1
 
5
 
! Отговори
до 99 преди 12 години
''Прав си''. България по света трябва да се прославя само с източване на кредитни карти,***,наркотици и кражба на коли.И колко обичаме да се самоизяждаме!Много е верен вица че само до казана на Българите в ада няма дявол.Те сами натискат главата на някой ако тръгне да излиза от казана.
91
1
 
1
 
! Отговори
а преди 12 години
хахха чак пък смаза .... пак евтини заглавия за вдигане на рейтинг а. вие като друго интересно не можете да измислите :))
90
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
англииския нагъл *** си получи урока
89
0
 
1
 
! Отговори
mojest преди 12 години
kogato vsi4ki tezi maistori nau4at,kolko sa gramotni i umni togava ste stanat shampioni.