В Мизия търсят 10 души, които не са евакуирани

Йовчев доволен от превантивната работа и взаимодействието между институциите
Обновена: 3 авг 2014 15:05 | 3 авг 2014 13:41, Красимир Ангелов
39
В Мизия търсят 10 души, които не са евакуирани

Ситуацията в Мизия продължава да бъде тежка, като все още няма данни за местонахождението на около 10 жители на града, които все още не са сред евакуираните, обяви министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев, който пристигна в наводнения от придошлата река Скът град.

До момента има данни само за един загинал в наводнението, 60-годишен мъж, който е отказал да напусне къщата си и да се евакуира, посочи министър Йовчев.

Още по темата

От общината са подготвили списъци, за да се провери кои от жителите са евакуирани и дали има хора в неизвестност. Започва проверка на наводнените къщи с лодки, за да се открият евентуално бедстващи хора в тях.

По думите на министъра на вътрешните работа причина за наводнението на град Мизия са падналите проливни дъждове. Няма изпускане на язовири, категоричен бе той.

Цветлин Йовчев изрази увереност, че организацията на местната власт и партньорството на институциите в Мизия са много добри. По думите му този път е била свършена доста превантивна работа за уведомяване на населението - имало е предупреждения от местната власт и от МВР, че предстои приливна вълна следствие на обилен валеж.

Водата в наводнения град започва да се оттегля бавно. На място работят над 300 служители на Гражданска защита, Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", полицията, екипи на Министерството на отбраната.

От снощи, когато от приливната вълна река Скът излезе от коритото си, са евакуирани повече от 500 жители на Мизия, както и 100 от съседното село Крушовица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
е преди 9 години
Не се оплаквайте. ЕС ще даде помощи на Сърбия и Италия , но не на България. Защо - питайте Кристалина.
16
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ЕХО!!!!!!!НАЙ-СОЦИАЛНАТА ПАРТИЯ!!!!!! ВМЕСТО ДА ЯДЕТЕ КЮФТЕТА И ДА ПРАВИТЕ СУПЕРСКЪПА БЕЗМИСЛЕНА КАМПАНИЯ ДАЙТЕ ОСТАНАЛИТЕ ПАРИ ОТ ПАРТИЙНАТА СИ СУБСИДИЯ НА БЕДСТВАЩИТЕ ХОРА .ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ СИ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ В ИМЕТО НА ХОРАТА.ДЕБЕЛИТЕ ВИ *** НЯМА ДА ЗАСЛАБНАТ !ХОРАТА НЯМАТ НУЖДА ДА ВИЖДАТ ОМРАЗНИТЕ ВИ ФИЗИОНОМИИ И ДА СЛУШАТ ПРАЗНИТЕ ВИ ОБЕЩАНИЯ КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ КАТО ОТИДЕТЕ НА МЯСТО? ЕВТИН ПРЕДИЗБОРЕН ПИАР. ХОРАТА ИМАТ НУЖДА ОТ ВОДА ,ХРАНА И ПАРИ ,
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Влезте в час !Молени са след като се пропукват бентовете, изпусната умишлено водата или не са направени диги. Това е опит да се скрие вината на кметовете, областния и министерствата, които не са направили спасителни диги и не са ремонтирали язовирите.
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРИЯТЕЛИТЕ НА БСП И ГЕРБ САЩ,МАЧКАТ БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ХААРП
13
10
 
12
 
! Отговори
Влезте в час ! преди 9 години
***, които плюят министъра да знаят, че местните са МОЛЕНИ да бъдат евакуирани, но не пожелали. Какво да направи МВР? Да ги арестува ли? Тогава пак щяхте да мучите. *** народ !
12
2
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
БСП има нещо общо с бедствието,вчера всички бяха нависоко в Балкана.
11
4
 
13
 
! Отговори
Х преди 9 години
Ако язовирите бяха изпразнени на половина преди дъжда щяха да поемат водата и нямаше да преливат.Но язовирите са на концесия на дпс а тях никой не може да ги пипне.
10
11
 
8
 
! Отговори
Балканец преди 9 години
Имало съборени къщи. Погледнете,това къща ли е било или кирпичена колиба. Всички къщи,които падат, и в Мизия и в Бисер,миналата година, са паянтови и от кирпич. Питам се,как може в места с такава прекрасна ,плодородна земя хората да са толкова безотговорни към живота с и да не си построят къщи с нормални тухли.Може да са малки,но с нормални основи и нормални тухли.В бедните балкански села къщите са с камък и нормални тухли, а в полските села- с кирпич.Няма ли кой да им отвори очите на тези хора
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
The High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) is an ionospheric research program jointly funded by the U.S. Air Force, the U.S. Navy, the University of Alaska, and the Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA).
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има 2-ра жертва засега.....
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP)
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15 души досега са удавени от наводненията от Аксаково насам. Сега и тези 10 души. 25 жертви заради скапаният Хаарп на американските ***.Да горите в ада, янки !
5
2
 
9
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Дано да няма повече жертви.В такива случаи армията трябва да помага с техника и хора.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми да почерпи като е доволен ....
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mного от местните били молени неколкократно от спасителите да ги евакуират,но те категорично отказали.Как бихте коментирали това?
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и от какво толкова е доволен този *** не разбрахотишъл да си прави ПР на гърба на удавените, че и доволен бил
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цял град е под вода,но важното е че Овчев е доволен и дрънка за работещи институции...На тези трябва да им се забрани да се явяват на избори.