Гърменските роми категорични: Няма да се махнем!

Планът на държавата няма да успее, категорични са те
16 юли 2015 18:00,
192
Гърменските роми категорични: Няма да се махнем!
Снимка: архив Булфото

Ромите в Гърмен са категорични, че няма да напуснат махалата. Не искат общината да им търси и намира алтернативни жилища, защото няма да изоставят бараките си в квартал "Кремиковци", отсече днес ромският лидер Юлиян Герасимов.

"Искаме да сме си накуп, а не да ни разселват по селата, да ни разделят. Няма да мръднем от махалата, не щем други жилища", категоричен бе той.

Още по темата

Според него планът на държава и община за извеждане на обитателите на 124-те незаконни постройки няма шанс да се осъществи. Местните жители се чудят защо никой не се е допитал и до тяхното мнение.

"Как може някой да решава нещо за друг и да не потърси мнението му", споделят роми. Те са убедени, че няма как да се намерят домове на 750 души, тъй като в целия регион няма и една свободна къща, в която може да се настанят роми.

Жителите на гетото заподозряха и конспирация с изселването им в други населени места на община Гърмен.

"Махалата ни се намира на хубаво място, на път за архитектурните резервати Ковачевица и Лещен. Вероятно има апетити към терена. Напуснем ли веднъж домовете си, друг ще сложи ръка върху тях", казват те, цитирани от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека се опитат да го направят това в друга държава - ще изхвърчат за нула време. Ама тука нали са електорат на ГЕРБ и на ДПС могат да си развяват байрака колкото си искат. Турците също си имат един куп права и свободи, само ние да се оправяме както можем.
5
2
 
28
 
! Отговори
Батман преди 8 години
Интересно защо ми се трие коментара, като не съм написал нищо лошо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
2
 
44
 
! Отговори
Vkontakte преди 8 години
До бгАз си построих незаконно барачка 3 на 3 , за 4 часа я направих .чакам да дойдат да я бутнат , но преди това искам ново жилище !!!
3
3
 
57
 
! Отговори
наглост преди 8 години
То ако имаше държава нямаше да има проблем!
2
70
 
2
 
! Отговори
бг преди 8 години
Ами прави са ромите. И те имат овешки права като нашите. Живеем в 21 век, не в деветнайстия. Ако искат да ги махнат първо им строят домове на друго място и сетне ги поканват да се преселят в новите си домове. Едва ли някой ром ще откаже.Обаче така е незаконно и имат право да осъдят държавата.
1
5
 
69
 
! Отговори
Teo преди 8 години
Е накрая на хората просто ще им писне от наглост и тогава ще видят кон боб яде ли... ведно с отговорните лица по институциите. Българинът е научен да търпи и да си мълчи дълго време, но когато чашата му прелее става лошо.