Дете "блъсна" джип, разкъса си черен дроб и далак!?

Или как в Трън се подменя истината за една жестока катастрофа
Обновена: 19 юли 2016 11:10 | 19 юли 2016 11:00,
140
Дете "блъсна" джип, разкъса си черен дроб и далак!?
Снимка: Facebook

Разследващи твърдят, че шестгодишно дете само се е ударило в джипа на кмета на Трън Станислав Николов.

На 13 ноември миналата година малкият Ивайло отивал на училище в Трън. Деляла го една пряка от класната стая. Ивайло тръгнал да пресича, но не успял да стъпи на отсрещния тротоар. Бил пометен от джип.

Зад волана бил кметът на Трън - Станислав Николов, който спрял, за да остави сина си на училище. След инцидента Ивайло е настанен в болницата със спукан далак и разкъсан черен дроб.

"Детето ми се бореше със смъртта. В линейката, аз го държах и той умираше. Аз не мога да забравя лицето на детето. Той побеля", разказва майката на момчето Анита Гълъбова.

Седем месеца по-късно, Ивайло се е възстановил от удара с джипа и живее живота на връстниците си, но без далак и половин черен дроб, а и на строга диета. Белезите не спират да напомнят за случилото се.

Според протоколите в полицията обаче, детето не било блъснато, а се е блъснало само в джипа. И така си е причинило средна телесна повреда.

"Медицинската експертиза със сигурност доказва, че детето не може да си разкъса само вътрешностите и дрехите и, че този удар е бил много силен", убедена е майката на детето.

Не на  това мнение е кмета, който и до днес живее без обвинение. "Детето се блъсна в задната страна на джипа", категоричен бе Станислав Николов пред Нова тв.

Със заплахи кметът успял да затвори устите и на част от очевидците, твърди майката на пострадалото момче.

"В първия ден след инцидента, едно момче казва истината в полицията. На другия ден това дете отива там и си изтегля показанията, защото баща му е бил заплашен, че ще остане без работа, а той работи в горското", твърди майката на Ивайло.

Любка Лазарова, която е видяла какво се е случило с Ивайло, също твърди, че била заплашвана от кметския наместник на селото, в което живее.

"Каза, че ако дам показания и кажа истината какво се е случило, ще се случат много лоши неща с мен, че ще пострадам, може и да не съм срещу живите", оплака се жената.

Кметският наместник Петър Петров пък призна, че е в много добри отношения с кмета Станислав Николов и би го защитил "за всичко".

Любка подала жалба за заплахите. Майката на пострадалото дете поискала да бъдат разпитани повторно и другите свидетели, както и да бъде направена повторна автотехническа експертиза, но получила отказ от прокуратурата.

Досъдебното производство е към своя край. И засега единственият виновен е шестгодишният Ивайло, който по документи се е блъснал сам в джипа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До VarnaПич, страхотна обосновка, но в нашия съд няма да мине... Там не важат физичните закони, логиката или пък приетите в държавата закони... Само законът на джунглата и правилото "не хапи ръката, която те храни"...
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пешаходците блъскат колите на лево и на десно- смях в залата !
103
0
 
8
 
! Отговори
ВЕЛИЗАРА преди 7 години
СПИШ ЛИ СПОКОЙНО КМЕТЕ ????????? АКО БЕШЕ ТВОЕТО ДЕТЕ...............
102
0
 
4
 
! Отговори
VASIL KIREV преди 7 години
ЖИВЕЕМ В АБСУРДНА ДЪРЖАВА.НЕ СТАНАХА ЛИ НЕДОСЕГАМИ ОТ ЗАКОНА КМЕТОВЕТЕ.ТО НЕ БЕШЕ КМЕТА НА ХАСКОВО,КМЕТА НА ПАЗАРДЖИК,КМЕТА НА ГАЛИЧЕ... СЕГА И КМЕТА НА ТРЪН.ГОРКОТО ДЕТЕ - СИГУРНО МНОГО Е БЪРЗАЛО ЗА УЧИЛИЩЕ, ЧЕ ЧАК СЕ ПРИБИЛО В СПИРАЩАТА КОЛА.НЕ ЗНАМ ТОЛКОВА ЛИ ЩЕШЕ ДА Е РАВНОДУШНА ПРОКУРАТУРАТА, АКО ПОСТРАДАЛОТО ДЕТЕ БЕШЕ НА КМЕТА...
101
0
 
7
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Anonimen .Ако детето гони покемона с смартфон в ръка с 273 км/ч смятай тогава с колко бяга покемона тогава .В детската градина лелките ако са гепарди .Найбързите животни .То те ще са нищо с 115 км/ч пред бягащите с 273 км/ч пред тях деца .На втората обиколка лелката ще бъде дехидратирана.
100
0
 
2
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Детето е гонило Покемон със Смартфона си с 273,8612788 км/ч .Щом детето гони покемона си с тази скорост смятай с колко километра бяга покемона тогава .В детската градина лелките ако са гепарди .То ще са нищо с 112 км/ пред бягащите с 273 км /ч деца .
99
0
 
4
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Ако джип с тегло 1 500 кг и несъобразена с пътните условия и пешеходците скорост от 50 км/ удари пешеходец бягащ с 7 км/ч.То детето или пешеходеца ще получи същите вътрешни разкъсвания ако се движи с 275 км/ч и се удари в неподвижен джип ..
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детето е гонило Покемон със Смартфона си и е трябвало да избута джипа за да го хване !!!
97
0
 
2
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Така че по вероятно е джипа да блъска детето с несъобразената 50 км/ч спрямо пътните условия и пешеходците в населено място .Отколлото детето с 50 кг да бяга с 275 ,8612788 км/ч...Това е физика и физични закони за движещи се обекти .Или шо точно закон за запазване на импулса при удар между две тела .
96
0
 
4
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Сега за детето да видим скоростта при удара .1/2 от 50 кг масата му е 25 .Или за да има същата енергия от 1 875 000 ерга при удара на джип от 1500 г с 50 км/ч то 25 .Или скоростта на квадрат на детето е равна 1875000ерга делено на 25 е равно на 75 000 .Но скороста на квадрат .За това корен вадратен от 75 000 е = 275 ,8612788 км/ч .Тоест детето трябва да се движи с над 275 км/ч .за да запазим енергията на удара при различно тегло .
95
1
 
0
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Ето и физиката на помощ .Кинетичната нергия при удар на две тела е равна на половината от масата по скоростта на квадрат .И така джип с маса 1500 кг и скорост 50 км/ч в населено място И дете с маса 50 кг скорост 7 км/ч.Ето 1/2 от1500 по 50 км на квадрат е равно на 1875000 ерг
94
0
 
2
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Заради това е невъзможно детето да тежи 1 500 кг за да си запази скоростта от 7 км/ч .Или по вероятно е да запази теглото си от 50 кг но заради това трябва да увеличи скоростта си 30 пъти или 210 км/ч.Така че детето нито е 1 500 кг нито се движилос 210 км/ч.Виждал съм дете да бяга като спортистите но не съм виждал дете да бяга с 210 км/ч като моторист .
93
0
 
0
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Това е абсурдно за дете да бяга с 210 км/ч за да има такива поражения за скъсан далак и черен дроб .За един спортист с тренировки е възможно да бяга с.......... Най-бързият човек в света; 41.38 км/час.Така да приема че човек независимом дали е дете спортист или каратист да бяга с 41 км/ ч и да се удари в неподвижен джип най много натъртен охлузен или обелени колена и лакти и охлузвания по главата след падането.Но вътрешни разскъсвания абсурд малко множко ми идва .. ---
92
0
 
2
 
! Отговори
Varna преди 7 години
За да изравним ударът и скороста между две тела ще трябва или да увеличим масата на детето или да увеличим скороста на детето .Но ако приемем че един джип тежи 1 500 кг а едно дете е 50 кг .Това е точно 30 пъти по малка маса или трябва да увеличим 30 пъти скоростта на детето според 30 пъти по малката му маса .Или казано по друг начин детето бяга с 7 км в час умножена по 30 е 210 км в час .Тоест за да има детето такива поражения при удар в неподвожен джип детето трябва да се движи с 210 км/ч.
91
0
 
2
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Естествено нищо не знаем по случая - да се оправят съответните заплатаджии. Интересно за мен е друго: С каква скорост трябва да бяга едно дете, че като се блъсне в един джип, да си нанесе такива тежки телесни травми? Има травматолози специалисти - те какво отговарят - детето е бягало по-бързо от Ивет Лалова??
90
0
 
2
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Следващият път гласувай с празна бюлетина .И ако гласуваш за някого си отваряй очите .Но никога не оставяй в къщи по време на избори защото никой никъде не те брои за избирател .По добре *** и си пусни бюлетината без да отбелязваш нищо по нея .Но така ти си гласувал и никой никъде не може да открадне гласът ти .Съжалявам за детето но кметът ви е същият като оня отГсличе Ценко Чоков мафиот и мутра .
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..... БИ ГО ЗАЩИТИЛ ЗА ВСИЧКО . А СЛЕД КАТО Е КМЕТ , НЯМА ЛИ СИ ШОФЬОР .
88
1
 
10
 
! Отговори
те са на власт преди 7 години
не гледайте в турция какво става погледнете в селото българско в града български в държавата борисова.колко клишета ще подкрепят бб ако има преврат.тези случай ги има във всяко населено място.в гр.сърница зетя на сегашния кмет уби момиче любовница и я скроха във водосток и ко ами нищо самоубила се и се скрила там като загинала.ха ха ха ха..
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТАНИСЛАВ НИКОЛОВ...КМЕТ,ИЛИ ПО ТОЧНО-СМЕТ,*** ОДВРАТ ЕДИН НЕГОДНИК ЕДИН УБИЕЦ,*** ДРИСКОВЕС-КОЙТО СЕ ХВАНАЛ ЗА КОКАЛА И НЕ СМЕЕ ДА ГО ПУСНЕ..ЕДИН ГОЛЯМ СМРАДЛИВ *** -КОЙТО МИСЛИ,ЧЕ ВЕЧНО ЩЕ Е НА ТОЗИ ПОСТ!БРЕ СМРАД-КЪДЕ ТИ ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО...ТА СЕ КРИЕШ ЗАД ОНИЯ ГОРЕ ПО ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ-МАФИОТИ,***...ТИ ЩЕ ВРИШ ВЪВ АДА..ЗАРАДИ ТОВА НЕВИННО ДЕТЕ..НО НЕ ВЯРВАМ ДА СИ САМ НА ТОЗИ ЦВЯТ И ДА НЯМАШ НИКОГО-КОЙТО ДА ОБИЧАШ..ГОСПОД БАВИ-НО НЕ ЗАБРАВЯ...а ние по чужбина се молим за смъртта
86
0
 
15
 
! Отговори
!? преди 7 години
подобно на 99.9% от коментиращите , не съм бил , но продължава да ми е странно - първо чак такива мишки ли сме останали в България да ги било страх да свидетелстват срещу някакъв кмет заради кметския наместник !?