БСП откриха виновника за кошмара на "Тракия" – Плевнелиев!

Левицата критикува: Държавата не е подготвена, организацията е лоша
31 дек 2016 14:42,
244
БСП откриха виновника за кошмара на "Тракия" – Плевнелиев!
Снимка: Булфото, архив

За съжаление навръх Нова година трябваше да наблюдаваме как поради неподготвеност и лоша организация стотици граждани бяха оставени да нощуват насред пътя при екстремални условия.

Така започва позицията на БСП по повод инцидента на магистрала Тракия, при който десетки българи, пътуващи да облежат Нова година с близки и приятели.

Още по темата

"Магистрала Тракия, гордостта на два мандата, се оказа непроходим капан в навечерието на големия празник, когато хората пътуват най-много", отбелязват от Позитано 20.

Според Левицата сме свикнали с безпомощнотта на правителството. Въпреки това обаче БСП не може да се примири с цинизма му. "Виновни ще се окажат пак или шофьорът на някой ТИР, или административен ръководител, който не бил затворил пътя. Но чия е вината, че един и същи проблемен участък създава еднотипни проблеми всяка година и нищо не се предприема? Кой е отговорен, че цяла нощ бедстващите не са видели представител на институция, нито са получили някаква информация- за тях, за колите им, за обстановката? Що за ред е този, в който институциите чакат министър-председателят да се появи по телевизията, за да се задействат?", се казва още в позицията на БСП.

Социалистите сочат като отговорен президента Плевнелиев, който остави това правителство в оставка на власт: "Поставен е на риск животът на стотици хора. Блокирани са основни транспортни коридори преди празниците заради некадърността на Борисов и компания." От левицата заявяват, че този инцидент е още един аргумент за това, че правителството на Бойко Борисов трябваше да си тръгне много по- рано, за да има отговорни за подобни случаи, както и адекватна реакция, когато гражданите се нуждаят от помощ и сигурност.

"Никой не управлява никакви процеси. Правителството в оставка върви след събитията. Може би АПИ се е захласнала с обявената на 29.12.2017 голяма поръчка за над 200 млн.лв. за новата тол система и са забравени основни задължения", се изтъква в позицията на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
бсп спрете се и не дьрпаите дявола по опашката не сьм фен на герб но в момдеистват впрегнали са ресурса на дьржавата заради едни безотговорни хорапогледнете ген радев да ни сглоби служ кабинет от царисти защото сте загубилипарл избори
79
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите и президентът Нинов защо не са на магистралата да се запознаят с обстановката или обсъждат бъдещото крадене!
78
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалки и посредствени комунисти.
77
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
99 те затова сума ти сектори изреваха на умряло след ембаргото на Русия, че няма къде да си продават стоката. :D повече от 45% от износът ни беше за Русия, сега фирмите изнасят за Африка и Азия на по ниска цена 1/6-та фалираха за 1 година а фермерите намаляха с 30% за 2 години. Споко, сега се отвори пазар за ГМО от ЕС и САЩ.
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
102 точно, по времето на смс-ите, който не помниш. Какво пишеше?''анонименИзтели си парите от КТБ защото ще фалира :)''Това помниш ли го? Колко милиарда бяха изтеглени от гражданите? 6 милиарда? А през 2013 колко миалиарда имаше КТБ когато Орешарски взе власта? 2 ... я за 1 година е имала в запас 4 милиарда повече ... или и това не помни? А оздравителните мерки дето бяха предлагани от 6 различни фирми и личности и бяха отказани през 2015? Кой беше на власт 2015? Къса памет, много къса.
75
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП и ДПС управляват България от 89 до сега с малки изключения, за 27 години са управлявали над 15 години, имат няколко цели мандати, аре да не ми приказват.
74
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 83 ТРЯБВА ДА СИ ПРИПОМНИШ КАК РУСКАТА БАНКА ОГРАБИ БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕЗ ПЕРИОДА- БЕРОВ , ОРЕШАРСКИ1993-2000г И от тогава КАТО СЕ ЧУЕ ЗА РУСИЯ И ТЪРГОВИЯ МУ СЕ НЯМА ВЯРА.
73
7
 
29
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Тези заспали *** от БСП друго могат ли да правят освен да търсят косури. Не ги ли е срам нали ги видяхме какво направиха и те . Каква наглост..........
72
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6 август 2014 Орешарски дава оставка, КТБ фалира на 6 ноември 2014 - 3 месеца след оставката на Орешарски. През 22.04.2015 КТБ се обяви за несъстоятелна. Да г-н Западноевропеец, много слаба памет и много малко употреба на интернет по предназначение. Европейска му работа, само говнорене без факти.
71
1
 
27
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Още от 25 декември синоптиците бяха категорични :СНЯГ И СИЛЕН ВЯТЪР ЩЕ ИМА НА 30 И 31 ДЕКЕМРИ В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ !!! Е-е-е-е, колко мозък трябва да имаш, да тръгнеш на път точно в тези дни, точно за морето? Ама то не е като през август.... И после само псувате, нали? Цялата "Тракия" трябва да бъде с инсталирани нагреватели, за да няма по нея и една снежинка и любителите на силни усещания ще останат с пръст в........ !!
70
3
 
27
 
! Отговори
А дали? преди 7 години
Да, точно пък сега Плевнелиев бил виновен. Че стотина "граждани", без да са погледнали прогнозата за времето, без да се съобразят с условията, тръгнали на път, без въобще да вземат предвид призивите да се избягва пътуването с личен автомобил. За това ли е виновен Плевнелиев - за неадекватните "граждани" от село, които не се съобразяват с нищо и с никого?
69
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези червенушки , пак не са си пили хапчетата за старческа деменция
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
89 Я помисли си пак, я виж в чичо гоогле. По времето на Орешарски бяха опашките дето си теглеха парите от КТБ, същите който изпразниха хазната на КТБ.
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
84 Защото капитализма отвори врати за частния бизнес и който контактуваше с американци и европейци да е в купа, когато изкупуват заводи за по 25 000лв и ги продават за скрап ... след първия месец да си избият парите, разбира се.
66
4
 
17
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
До 83Точно по времето на ореха фалира КТБ!
65
2
 
11
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
Плевнев - Повелителят на Зимата:)Що докара зимата бре? Я да си я хващаш и у вас, айде!:)
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че къде в новината пише, Плевнелиев? Пише Борисов и компания ... Днес.бг да не загубихте и малкото си акъл? Или компанията на Борисов е Плевнелиев? Нали президента не трябва да е от никоя партия, по конституция, а да работи за народа?
63
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей това бесепарите са адски нагло,тьпо и безсъвестно племе
62
2
 
12
 
! Отговори
до 82 преди 7 години
До Анонименкато давахте а не вземахте за себе си защо милиардерите на българия са все комунист до комуниста -почни от другаря Гергов и свърши до най-дребния партиен секретар!
61
2
 
16
 
! Отговори
пффффф преди 7 години
И тия членестоноги излезли милите от нафталина. Ми свършете някаква работа бееееее. Позитано 20, Мозитано 30. С декларация и баба ви знае. Хващай, прави проекти, докарай инвеститори, намери пари... Облекли костюмите и дават акъл. Ей заради такива нефелни лешояди още 20 години ще ни управляват мутри.