Глоби за шумни сватби има, но плащания никакви няма

"Етническите" сватби под съпровод на проверки, но...
Обновена: 19 окт 2017 09:17 | 19 окт 2017 07:08, Петя Славова
34
Глоби за шумни сватби има, но плащания никакви няма
Снимка: архив, Булфото


12 акта на стойност между 500 и 800 лева са съставили през това лято инспекторите от пловдивския Общински инспекторат за шумни ромски сватби в "Столипиново", съобщиха оттам.

Нито една глоба обаче до момента не е била платена и санкциите остават само на хартия. Сигналите, които в общинското ФБР са получили за вдигане на шум, силна музика и сватбарски викове в етническите квартали в Пловдив, са били 45. Били са извършени 30 проверки, при които инспекторите са били придружавани от полиция.

Когато сватбарите видели присъствието на униформени, първоначално се стряскали и намалявали сами децибелите. След като минели 30 минути до час след проверката, те отново надували на максимум звука от мощните тонколони, пише "Монитор".

При проверките полицаите и служителите на Общинския инспекторат предупреждавали организаторите на тържествата да намалят шума на открито и им давали да подпишат предупредителни протоколи. Наблюденията на шефа на инспектората Ангел Славов показвали, че само в присъствие на полицаи от Шесто районно в "Столипиново" и от Трето районно в „Шекер махалата” сватбарите имали респект и ограничавали шума от семейните си празненства.

Сватбите в етническите махали в Пловдив по традиция на ромите се правят на открито и то през цялата година. Сигналите през зимния сезон намаляват, тъй като хората са със затворени нощем прозорци, а и сватбарите в „Столипиново” предпочитат да използват закритата специална зала за тържества.

През лятото обаче в кварталите, които граничат с ромските махали, става страшно. Съседите на хората от "Столипиново" и "Шекера" трудно могат да спят, когато по улиците са правят шумни ромски сватби и други тежки семейни тържества.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ааа и в Провадия е така,само дето не налагат глоби ,щото който трябва да ги наложи се прави,че не чува адския шум
21
0
 
1
 
! Отговори
точица преди 6 години
Събирането е обичайното- принудително. Но я ми кажете колко банкови сметки (с авоар по тях) имат тези "граждани"? Имат ли автомобили и други ценни движими вещи или законно построени жилища, които могат да се продадат на публична продан? Българите си плащаме доброволно или принудително, понеже имаме какво да осребрим. *** е бял бродник за системата и се обажда само, ако трябва да взима нещо от нея.
20
1
 
4
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
После България ще бъде осъдена в Страсбург от РОМИТЕ- *** за нарушаване правата на малцинстватаХелзинския комитет само това чака да завежда искове и после ние ги плащамеВ България само българските граждани са без права другите нали са гласоподаватели на ГЕРБ
19
0
 
10
 
! Отговори
Нямам преди 6 години
Толкова ли е трудно да се конфискува техниката и да се връща след плащане на глобата.
18
0
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
Единствения изход за България е заграждане на територия /кръщава се резерват/ охранява се здраво и индивиди които не желаят де се съобразяват със законите и реда да се пращат там. Там да си се препитават и да си живеят по техните си правила и обичай. Боя се че в момента ЕС вижда такава територия в цяла България.
17
0
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
Държавата се прави че не знае че от 30 г. ром глоба не е платил НИКОГА. Няма сила която да събере пари от ром. Имущество което да струва нещо няма. Работи на черно или е с професия престъпник.ПРОБЛЕМА: В режима на ЕС България няма никакъв механизъм за принуда на такива хора. Глобата е нищо, а затвора за някой е по-добър от дома им. В държавите с подобно население има бой с пръчки, има принудителен труд, режат се ръце и има смъртно наказание.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията може да конфискува озвучителните система, но......просто не искат, а и ги мързи.Не е толкова от мързел, ами знаят, че ако ги пипнат с пръст и ония като отворят една уста и като стигне до ушите на Тиквун, че са му закачали електората, ще си загубят сладката работа.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие швед да сте видели да плати задължение?
14
0
 
11
 
! Отговори
...тъжно... преди 6 години
Плащания на глоби няма, но социални помощи за отглеждане на *** има?!
13
0
 
9
 
! Отговори
ППП преди 6 години
Нищо ново не се е случило! Дундуркаме си и търпим.
12
0
 
12
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 6 години
Природата обаче си върши работата. Благодарение на интелектуалното изоставане и кръвно смешаване на тукашните Индийци, те са обречени на вечна бедност и като следствие, несъвнестимост!
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изненадани? :) То това си е повече от очаквано. Ром и плащане е все едно дървен камък.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един дрон като онези по иракските сватби трябва.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези всички други задължения към държавата ли са си платили?Ако са само тези глоби да им ги опростим.Това са пара.ити,живеещи на гърба на обикновения данъкоплатец.Мила родино-мащеха за своите,майчица за малцинствата!
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия не може на работа да ги накараш да почнат и я карат само на помощи, глоби ще плащат, как не !
7
0
 
26
 
! Отговори
123 преди 6 години
Полицията може да конфискува озвучителните система, но......просто не искат, а и ги мързи.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що не им спретнем един рок-фест от три денонощия,точно до махалата
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не е очаквал и да има. Това племе живее на гърба на българите и дори и нагло ни краде.
4
0
 
10
 
! Отговори
Лъжлив Съби преди 6 години
Така е , ама я кажете има ли приватизационни сделки, заменки и не знам още какво си, при които едни пари не са влезли в държавата?
3
1
 
29
 
! Отговори
трол преди 6 години
Инициатори на шума са булката и младоженеца.Като ги приберат в районното за 24часа за нарушаване на обществения ред и няма да има сватба.2-3сватби без булка и ще се спре с това безобразие!