Сянка за 70 лв. на Каваците. Оправдава ли цената си?

Това е голям чадър с четири шезлонга във VIP зона
241
Сянка за 70 лв. на Каваците. Оправдава ли цената си?
Кадър: bTV

Цената на сянката под чадърите на морето се превърна в основна тема в началото на летния сезон. Касови бележки и празни плажове се превърнаха в хит в социалните мрежи, мнозина предрекоха истински туристически крах през тази година.

Сред най-обсъжданите е и плажът "Каваци – Юг" в Созопол, който предлага сянката срещу 70 лв.

Стопаните на плажа обаче контрираха - това е не просто голям чадър на първа линия, а голям чадър и 4 шезлонга за 70 лв. на луксозния плаж.

"Говорим за голям чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и платът, който е на големия чадър, е специален, италиански, който предпазва от UV лъчите", коментира управителят и касиер на плажа Гаврил Казанджиев пред bTV.

Тези чадъри се ползвали от големи групи, които си разпределят сумата. Друго предимство било, че срещу тази цена летуващите си плащат комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката, който желае – слънцето.

От Министерството на туризма са се самосезирали и са направили проверка на плажа. Единственото констатирано нарушение е недостатъчно голямата табела, указваща цените на плажните принадлежности.

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова свиква спешна среща с концесионери и наематели на плажове, която ще се състои в Слънчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
6
 
! Отговори
Алчност преди 4 години
Мутро-милиционеската ***, от нискоинтелигентни хитреци иска да дои черноморската крава без да я храни. Мутрите освен да гепат и далаверки да правят за друго не стават. След като унищожиха индустрията и селското стопанство, сега се захванаха с черноморието. Това е отврат. Отвратително е човек да инвестира и работи и после да си даде парите на мутри през почивката. Пари изкарани с интелект и работа отиват в джобовете на нисконтелигентни крадци.
186
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво?Миналата година попаднах на Росенец, платихме си една шатра за 50 лв, не виждам къде е трагедията? Нали не ви е вързал насила под чадъра? Подминете спокойно и си постелете кърпичката на свободната зона.
185
2
 
7
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Когато Цар Пазар си каже тежката дума, некой ша реве за провал на сезона, но ще е къснооо.Те от гърците видели, че там имало плажове за по 100 евро чадър и шезлонги... ама са пропуснали, че и там са ПРАЗНИ!
184
4
 
11
 
! Отговори
Морето преди 4 години
Селяния до шия. Ачни, прости, без мярка.А държавата седи и мълчаливо ги подкрепя.
183
4
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Интересно, един и същи контингент раздува как богатите руснаци си купуват луксозни жилища по нашето море и в следващия момент - бетон, мутри, лай на... Значи според вас руснаците много т-па нация?
182
2
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьо хотелиер преди 4 години
Накипри са *** със сите салтанати и частен плажси пазари. Сезона откри с топовни салюти. Милиардер до есен ше стане.Мина октомври. За бай Цар *** Киртакоф се не сетих. Но го срещнах брадясал като клошарин между витрините да дебне примоции у Кауфланда с пенсионеритена първа линия.Викам си. Боже Боже кантарът ти е безгрешен, *** Киртакоф точно си го натеглил!Та тъй драги ми съселяни, оня нанебето знае колко чинеш! Ни грош в излишък! Да и е честито на банкеро от печелившият клиент!
181
2
 
8
 
! Отговори
Бай Ганьо хотелиер преди 4 години
Бая ти *** Киртакоф хариза тейковите си ниви за грошове, пазари си нововно каляска Кю 8, и реши че е Цао Небесен и ще срава морски хотелиер, щот видиш ли цял ден под дебелата сянка и киртаците ше му кихат за плажну такси. Натегли си *** Киртакоф, тейковите мъчени кинти и добрата банкова фея20 мильона под 20% лихфа. Ефтинджос ве, язе съм Ганяве, сите *** знаят. Напазари наш *** на 5-ред хотелвц. Яко ве почове. Кинти ше валят.
180
3
 
22
 
! Отговори
Роко преди 4 години
По конституция морския бряг е общонационално природно богатство и никой (освен военните) не могат да ти огръничат достъпа и да ти правят забележка ако не нарушаваш обществения ред и закон....
179
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хах. Значи даваш седемдесет лева. И после си тръгваш с все чадъри и шезлонгиАми не е скъпо. Тамън за вилата Само транспорта да се уреди.
178
2
 
16
 
! Отговори
Тотнъм преди 4 години
До СоциопатТия шезлонги на битака в Англия струват по пет лири броя и чадъра бонус...
177
2
 
19
 
! Отговори
Социопат преди 4 години
Ей заради такива схеми от няколко години приятелите и роднините от чужбина не се прибират за море в Родината,а ходят по гръцко и Турция.То на разпродажба в австрийската Икеа за тия пари си ги купуваш тия два шезлонга в края на лятото....
176
2
 
8
 
! Отговори
AZ преди 4 години
Не е политика, не е Бойко, не е Нинова....Няма да се промени..... За съжаление......
175
2
 
35
 
! Отговори
Делибашев преди 4 години
На море се ходи не да се лежи по мазни заразени с хепатит и краста шезлонги за масова употреба , а за да се нагреят кокалите на уникалния финен български пясък , който стопля приятно гърбината след плуване ....Една две леки жени и един двама сутеньора преди години се снимаха на шезлонги с цветен коктейл с мете алкохол в ръка и айдее тръгна модата.Шезлонгите са за басейни и бетон не за морето ни.Да слагаш шезлог върху пясъка е все едно да миришеш чвете с противогаз....
174
10
 
3
 
! Отговори
AZ преди 4 години
Браво на Тонката 😄, адмирации каза си го както трябва. Гърция хич не е евтино, на село, с пълен багажник провизии и 6 дена един път ядете калмари и се снимате от ресторантаза фейса😂. По нашенското има за всеки по нещо, гъзария, евтиния.... Хотел или хотелче, шезлонг или да си забиеш чадърче в пясъка .. За всеки влак си има някой...
173
2
 
18
 
! Отговори
Гг преди 4 години
Мухахаааа 70лв...на Тенерифе 2 евро в Португалия 5 евро за 2 шезлонга и чадър
172
9
 
6
 
! Отговори
слаб Иван преди 4 години
чадърите. ...шезлонгите от една седмица много важна тема,многонали,другари? а,парите от субсидията кога ще ги върне БСП?това е темата,другари, но не ви изнасяповтаряйте след мен:чадърите,чадърите ...шезлонгите,шезлонгите
171
5
 
19
 
! Отговори
Доволен преди 4 години
Уникално готино е на нашето бетономорие, само дето парче пица е 15 лв. и малко шишенце водица е 7 лв. Иначе е супер ВСИЧКО!
170
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман с тези шезлонги и чадъри, зор да си легнал на шезлонга, сякаш някой насила ви кара и ви взима парите.
169
5
 
21
 
! Отговори
мак преди 4 години
Догодина, понеже скъпият плат ще избелее, а шезлонгите ще бъдат лекинко употребявани, дали цената ще падне, или напротив? Алчност на квадрат, съвсем се оляха с тези цени. Не се учудвам, че хората предпочитат Гърция, дори ако трябва да чакат с часове на границата.
168
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако следваме испанският модел ,ще трябва търг ,държавна поръчка за 250т амонал и на тежка строителна техника.