За денонощие: КАТ спипа близо 10 000 нарушители с превишена скорост

Несъобразената скорост е сред водещите причини за тежки ПТП-та у нас
28 мар 2022 17:37, Петя Славова
15
За денонощие: КАТ спипа близо 10 000 нарушители с превишена скорост
Снимка: БГНЕС

Само за 24 часа на територията на страната са констатирани близо 10 000 нарушения на скоростните режими. Това каза пред БГНЕС главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел "Пътна полиция" на ГДНП.

От 21 до 27 март включително беше в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя бе инициирана и организирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol и аналогични действия се провежда на територията на всички страни-членки. В рамките на акцията, от 00.00 часа на 23 март вечерта до 24 часа на 24 март се проведе и 24-часовият маратон за контрол на скоростта.

В календара на Roadpol е заложено два пъти в годината да се провежда операция за контрол на скоростта. Причината за това е фактът, че несъобразената скорост остава основна причина за по-голямата част от пътнотранспортните произшествия в Европа.

Изготвените анализи показват, че през 2021 г. у нас несъобразената скорост е сред водещите причини за настъпилите тежки пътнотранспортни инциденти. Главен инспектор Лъчезар Близнаков посочи, че по – късно тази седмица ще бъдат обобщени резултатите от операцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: скоросткатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
puskaite videofilmite s patnite tabeli na kolite i narushitelite ot kamerite na kat po bnt. sasedite im, kolegite im, priatelite im, horata ste gi sankcionirat nai-dobre.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
kakvo ima da gi spira? da im pishe golemi globi i da im prasta smetka s globa s sms ili email. vsichki shofiori imat v kat ( deto im e dal pravo da shofirat) dosieta s adres, telefon, email. kat da otchitat za kolko leva sa napisali globi i benebankata da otchita vleznalite pari ot globi na svetlinni mahlenski tabla po shosetata. tova e hubava patna reklama.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големите КАТили от които нищо не става,ги правят КАТеричоци.
11
2
 
3
 
! Отговори
До Иван до 10 преди 2 години
Сериозно? И какъв тон ти държа? Пълен смех... Не се хваля това, че съм глобяван. Казах ти, че не можеш да четеш! UNDERSTAND? Забелязвам, че и езиците не ти се удават. По-добре пиши на български
10
2
 
6
 
! Отговори
Иван до 10 преди 2 години
Господинчо,първо,този тон ще държиш на жена си в къщи(ако имаш такава)!Второ-някой друг май кара ,както му е кеф,щом плаща 1000 лв.глоби за превишена скорост(както сам се хвалиш) ,а за твое сведение аз нямам такива.Трето-от 33 години съм шофьор и наглостта на КАТ ми е до болка известна.Не казвам никъде,че КАТ е измислил акцията,а че я изпълнява по просташки начин.Научи се ти да четеш.UNDESTAND?
9
5
 
3
 
! Отговори
До Иван преди 2 години
А ти какво предлагаш? Да си караш на воля, как ти е угодно? Твърдо съм за сериозен контрол, макар че понякога и аз карам с 20 отгоре. Наскоро платих близо 1000 лв за снимки с превишена скорост. И още, проблем с четенето ли имаш, че операцията е по цяла Европа, не е измислица на нашия КАТ
8
1
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
А КАК СА НАСТРОЕНИ РАДАРНИТЕ КАМЕРИ?-ТАБЕЛА ОГРАНИЧЕНИЕ 60-КАМЕРАТА 50?-ИМАШ ДА ВАРИРАШ ОТ1,5% ОТ СКОРОСТА НА ДВИЖЕНИЕ.-АКО ОГРАНИЧЕНИЕТО Е 100 КМ .Ч-ПРИ 102КМ.Ч СИ В НАРУШЕНИЕ.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да спипа, кьорав лев рушвет няма,а на това разчитат. То да не е станало ушев да крепи на камерата триногата.
6
10
 
2
 
! Отговори
G преди 2 години
Ами нека се крият в храстите ако си карате нормално сега няма да се редите на опашки за глоби
5
2
 
10
 
! Отговори
европески гном преди 2 години
нали милиционерите нямаше да с е крият като шумкари зад храсти кво стана всеки си говори квот може като закъса държавата мож еи по дърветат дас екатерят жълтурковците
4
2
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
9 000 от тях са засечени на бензиностанции, построени насред нищото
3
4
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
90 000 от тях са засечени на бензиностанции, построени насред нищото.
2
2
 
19
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Рекета от катаджийските хранилки със знаци от времето на Другаря Тодор Живков вече се нарича "маратон за контрол на скоростта".Ако не знаете,вече сте уведомени за поредната простотия на родния КАТ.10000 "нарушения" само за последното денонощие от скритите им камерки.Сметнете ги само средно по 50 лева на калпак,за какви суми грешни пари иде реч!А резултата от всичките им напъни уж за някаква безопасност е КРЪГЛА НУЛА.Катастрофите и жертвите са същите,само генерираме сумички в бездънния бюджет!
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с безумни ограничения на скороста и криене в храстите.