Пламен Димитров: Нужен е ръст на доходите

Започват предупредителни протестни действия
12 окт 2022 22:22, Росен Стойчев
44
Пламен Димитров: Нужен е ръст на доходите
Снимка: БГНЕС

Нужни са 136 млн. за всички, на които плаща правителството, за да се компенсира инфлацията. Това може да стане чрез частична актуализация на бюджет 2022. 12-13% трябва да е ръстът на доходите през 2023 г. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров за Нова Нюз.

Според него исканията са породени от високите цени на газа и стоките и ниските заплати. "На 18 места в България в областните градове започнахме с предупредителни протестни действия с апел да ни чуят.

Още по темата
Трябва да бъде гарантирана схемата за изплащане на компенсациите за тока и бюджет 2023. Между 900 млн. и 1 млрд. се плащат на всички небитови потребители за енергийни компенсации. Това трябва да продължи до следващото полугодие. За газа трябва да се подпомогнат Топлофикациите и да не искат ново увеличение", заяви Димитров.  

"В частния сектор на индустрията заплатите са повишени средно със 17%. В този на услугите е около 14%, в публичния сектор е малко над 8%. Ръстът на основните стоки и услуги е 47-48%. Олиото е над 100%. Имаме различни организации, които водят преговори за увеличение на заплатите. Целта е да се постигне поне 20% акумулативен ръст", обобщи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Смеех в залата преди 1 година
Този Пеликан пак си прави пиар,понеже не върши никаква работа да може като се нареди за тлъстата си заплата да не се чувства толкова гузен
37
0
 
3
 
! Отговори
Лопе преди 1 година
На тези господа от синдикатите трябва да се обясни, че тези пари които те искат за да увеличават заплатите в държавния сектор трябва да доидат от частния сектор. Аз работя в частния сектор и за увеличение на моята заплата изобщо не се говори. Казва шефа ако не ти харесва напуска. По същият начин трябва да се говори и на държавния служител. Като не му харесва на държавна работа да дойде в частния сектор. При тази информация не трябва да се наливат още пари защото това води до инфлация на спирала.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези мутробизнесмени, пълни некадърници в бизнеса, трудно ще има ръст на доходите. ГЕРБ владеят печелившите бизнеси, присвоени от тях за тези 12 години наьвласт.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анализатора преди 1 година
Г-н Димитров, изказаното от Вас мнение, че доходите са ниски не е откритие. Основната част от българите, не по-малко от 75% , пряко се сблъскват с този проблем ежедневно. Отделно, че основните хранителни продукти в България нарастват неимоверно и пъти надвишиха първоначалната си цена. Станаха много по- скъпи от същите стоки в редица водещи европейски страни. Вашият синдикат може да се противопостави на тези аномалии. Отделно трябв да се търсят и решения за повишаване на доходите.
34
1
 
7
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Пламенчо, тия пари требе от някъде да дойдат, трябва някой да ги изработи. Научихте хората на крадене, мързел, чалга и партита ама трябва работеща икономика а те даже и за икономически министър сложиха не икономист а Корнелия Нинова дето е един менте юрист и топ крадeц. За ръст в доходите първо трябва ръст в акъла и после ръст в бачкането.
33
3
 
8
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Искам да вдигна заплатата 70 човека по 150 лв= 10500 откъде след това като ние се занимаваме с производство и работим на загуба заради гориво, ток и газ да ми даде държавата или да ги пусне на хората и като се оправат нещата аз ще продължа с плащането
32
4
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Корупцията със заплати да спре и всичката корупцията ще е най добреИ шефовете не се мислете за идеални защото не сте Нито отношение то ви е добро нито нищоПрестанете с експлоатира не на хората които работят за всички типове шефовете които се мислят за голяма работа а всъщност не сте Тва че крадете и не уважавате сте жалки
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари дайте да им дадем
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ура другари Шапките въздуха
29
3
 
14
 
! Отговори
екоБалони преди 1 година
Надуването на доходите води до надуване на цените. Балони. Следва спихване на балоните и отново същите циркове. Инфлации. И така нататък .
28
1
 
7
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Те няма да го пуснат, в министерствата не им трябват умни хора а хора които слушат и повтарят, Путин губи!
27
1
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Предлагам да се назначи 20 за фин министър да прави бюджета на държавата толкова е начетен 20 не си губи времето да пишеш по сайтовете действай директно
26
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Даите по един банан и на ПП и на ГЕРБ-сдс или един обръч от фирми на Доган и Пеевски, ако не да му дадем на завалиичето пристанището във Варна :( пуста демокрация не можем да излезем от 90-та година все банани и демокрация
25
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ -сдс и бананите преди 1 година
А бе даите на Костов и Бойко по един банан
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей ся Пацо!
23
1
 
9
 
! Отговори
СДС и бананите преди 1 година
Даите ми евтини банани и кола кола и кои не скача е червен!
22
1
 
10
 
! Отговори
СДС преди 1 година
Хахахаха забравих за евтините банани ако може и кока кола към тях и ще направим демокрацията. Може после да окрадем цялата икономика на България, както и земеделието и животните. Но нали имаме евтини банани и кока кола хахахаха Да се смея ли или да плача??? СДС и Костов и Доган и Бойко. Върнахте ни в 90-те, въртите ни с демокрацията и през 2022, пуста демокрация:) даите ми евтини банани и кола
21
0
 
14
 
! Отговори
Няма такава мерилка преди 1 година
Няма държава от белият свят, на която пенсията на някой със средно образование, надминава заплатата на работещ с две висши, два езика и работещ за яката компания.
20
0
 
8
 
! Отговори
Боко бибиткин преди 1 година
Хей живот здравей, здравей!
19
5
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Еми махнете плоският данък! Просто е булка! 1. Той се дублира с ДДС. 2. Така доходите на работещите ще се вдигнат с 10% без това да окаже влияние за работодателите и няма да им повиши разходите. Ако бюджета има проблем с това, то просто да съкрати всички дублиращи се агенции и комисии, да намали депутатите на 120 и да замени няколко десетки хиляди държавни служители с електронна система. Тъкмо ще се освободи и малко работна ръка за реалната икономика. Ето ти просто и работещо решение!