Дикме: Пагубно ще е правителство на Петков и Василев

Според него те могат да получат нежелана подкрепа от партии
14 окт 2022 22:25, Петя Славова
37

Стана ясно, че държавата поема контрола над част от ГКПП "Капитан Андреево". Според бившия министър на земеделието Мехмед Дикме, Борисов трябвало да каже защо "хариза не само контрола на храните, които влизат през границата, но също и ветеринарния и санитарния контрол, а също и дезинфекцията".

"Това, че държавата нямала пари, с което се оправдаваха 10 години, че са наели частна фирма, е пълна измама. На месец се събират 3 млн. лева приходи само от таксите за колите. За дезинфекцията са най-малко 20-30 хиляди на ден", коментира той в ефира на предаването "Денят ON AIR".

Според него е крайно време "държавата да влезе в ролята си на институция, която да охранява външните граници на ЕС".

"Ако бях министър, бих направил следното - фирмата е направила инвестиция за апаратура, нека държавата да предложи да я откупи и използва", коментира той.

В ефира на Bulgaria ON AIR Дикме подчерта, че е силно скептичен, че ще бъде сформирано правителство.

"ГЕРБ има нужда от легитимация на дясното - от "Демократична България" и "Продължаваме промяната". Всяко едно включване на тези две партии в управление с ГЕРБ означава тяхната политическа смърт", смята бившият земеделски министър.

Дикме е на мнение, че ако Кирил Петков и Асен Василев решат да правят правителство, ще бъде пагубно, защото ще попаднат в капан, където ще получат нежелана подкрепа от партии.

"Корупцията в България е огромна. Ако "Продължаваме промяната" удържат на думите си, че ще се борят срещу статуквото, ще са първа политическа сила през март-април", обобщи бившият министър.

Той заключи, че ДПС е партията с най-стабилно мнозинство, заради което президентът Румен Радев е длъжен да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство именно на Движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
ГЕРБ И ДПС ДА СТОЯТ В ЪГЪЛА И ДА НЕ ИМ СЕ ДАВА ДА ПОМИРИШАТ ВЛАСТ .....
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пагубно ще е правителство на ГЕРБ.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най- добре е да няма парламент и правителство сега. Ще ни вкарат директно във война, която не наша. Вместо да декларират неутралитет и да се концентрират върху вътрешните кризи, те се надпреварват да обслужват чужди интереси. Няма да има давност за престъпленията на националните предатели!
27
2
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Абе вие герб , дпс , дб , пп нали сте на едно какво ни успиваш - заедно си гласувахте за македония , за руската посланничка , за тока който извадихте на европейските борси та да го купуваме от тяхНе ни мислете като баце за - прости
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото ви разкриха далаверите ли?
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Дикме, не само правителството на Киро-Кокорчо ще бъде пагубно, такова ще е и това на ГЕРБ със съюзници Мравояда и Гнома,което ще е придатък на Урсулата и престарелия пишман инженер Борел. Кабинетът ГЕРБ-ДПС ще ни привърже към Турция. Въобще, БГ с тези продажни партии,към които добавям и тази на Нинова все гледат да бъдем наведени, с гръб към посочените държави и свалени дрехи. Затова гледаме с надежда към Изток. Западът го оставяме на САЩ.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рОСЕНЕЦ ДА СЕ СРИНЕ ДО ОСНОВИ
23
0
 
3
 
! Отговори
Меди менгянов преди 1 година
Ааааавъъъъгъъъъзъъъъ - бян порция !
22
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Политиците не бива да променят вота на хората! Казахме не, на Промяната на Кирчо и Кокорчо!
21
0
 
8
 
! Отговори
Жътваря преди 1 година
Дупесе е островната гъба избуяла върху потурнашкото бунище и само изкореняване и дълбока оран може да изчисти земята от gнясната зараза !
20
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
дпс на власт ами то няма да остане камък върху камък от раздаване на порциитова не е партия а икон групировка с несменяеми депутати от 30 години няматмярка за нищо дпс е в нс с гласовете на турски граждани така че никога на власта в българия купува гласове
19
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Тоя крадец, като беше министър захлеби с апартаменти на Аксаков в идеалния център на София. Сега ръси мозък.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Б.е другарю...и ти изпълзя от килеру....неподготвен!!!!! Взимай си сиренцето и се връщай обратно.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дикме що не спомена , че през Доган се генерира най голямата корупция в България .Доган и Пеевски са най често спряганите имена за корупционни практики Единия даже има забрана по закона Магнитски.Какви ,,евроатлантици " са ,,ДПС?.
16
1
 
7
 
! Отговори
енергетик преди 1 година
е като връчи на ДПС кой ще с е коалира с тях
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Далавераджиите въртят *** лесно. Ясно е какво ги кара. Нека не забравяме как този направи 10 милиона от странни сделки със земи за фотоволтаици около 2010г. във Врачанско.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес при Сандокана в буркане бе влязъл един глашатайник да мели клюкни.Дикеевенко Сандалефски е много е забавен как се засилва и сите жили като му се издуйят. Абе оууу по полека все пак прекара тежка операция на сърцето. А гостенинът му Пфенинг направо му раклати ченетата та наш Сандо се заапа сам бъш код сливиците. Сашо треа да си дигне дланите пред камерите, да позгъне пръсти и китки и да каже "тия пръсти, длани и китки никога не са вземали руска пара от руски руснаци: А от неруските?
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше един депутат комбинатор Емо Фаса от Етрополе.Мирослав Найденов реализира схемата с Капитан Андреево.Депутатка от Дулово наскоро се е сдобила с вила в етрополското с.Рибарица .Уволненият за злоупотреби шеф на зимния дворец вече е избран за депутат от ГЕРБ от софийска област.Мафията е жива.
12
2
 
9
 
! Отговори
За меемет и асан преди 1 година
ще е пагубно, марш в джамията.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, пагубно за ДПС и ГЕРБ и другите клакьорки За народа ще е стъпка в развитието