Украинската прокуратура разследва руските сили за военни престъпления

Стреляли са с танк срещу къща, трима души са убити
Обновена: 13 май 2022 08:18 | 13 май 2022 08:10, Елка Василева
99
Украинската прокуратура разследва руските сили за военни престъпления
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските власти и очевидци обвиниха руските сили, че са стреляли с танкове по къща в село близо до Харков в Източна Украйна и са убили няколко цивилни, предаде Франс прес.

Още по темата
В Харковска област областната прокуратура съобщи вчера за ексхумацията на три тела на цивилни, убити на 27 март в село Степанки, окупирано тогава от силите на Москва и след това върнато под контрола на Киев. "(Руските) военни стреляха с танк по жилищна сграда. Убити са двама мъже и една жена", заяви тя и добави, че телата им, заровени от съседи в двора на къщата им, са били ексхумирани в сряда.

Полицията каза, че са убити четирима души, трима от които са ексхумирани в сряда. Тя публикува снимки на овъглена къща и гробове с обикновени кръстове, направени от дървени клони.

Вчера американският телевизионен канал Си Ен Ен пък публикува кадри от камери за видеонаблюдение, на които се вижда как двама украински цивилни са застреляни в гръб от руски войници.

На видеото, заснето близо до автокъща на 17 март в предградията на Киев, се вижда как група от петима войници претърсва двамата мъже, след което ги пуска. Когато излизат, двама войници ги застрелват в гръб. Според Си Ен Ен украинската прокуратура разследва случая за военни престъпления.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тези сценария от клоуна зеленски вече омръзнаха всички знаем номера е стар неработи саботаж
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да прочетете мнението на руснаците по този въпрос. Защото имате демокрация и информацията не е налична
72
1
 
3
 
! Отговори
До 75 profetey преди 1 година
По твоята логика Хасковско, Кърджалийско и Смолянско трябва да имат референдум и да се отделят. С анклав в разградско, търговищко и силистернско? Така ли бе профан?
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-великият грък на миналото столетие - Никос Казандзакис, писател-мъдрец и голям русофил, е писал: "Православие ще има, докато я има Русия!".Аз мисля, че европейска култура ще има, докато я има Русия! Войната е между загниващия, деградирал вече Запад и Православието, кирилицата и руската култура! И още - за несметните богатства на Русия - вода, гора, полезни изкопаеми! За Русия войната беше въпрос на оцеляване! Русия обедини сто народа, а не ги пороби! Познавам татари, якути, буряти, даргиници
70
2
 
2
 
! Отговори
За мишките и хората преди 1 година
До profetey: Има сериозни разлики между Донбас и Косово. 1) Докато населението на Косово към '97 надхвърляше 50%, в Донбас живееха общо около 27% руснаци. 2) руснаците в Донбас до 2014 г си живяха със всички права на национално малцинство в Украйна (питайте бесарабските българи какви бяха); 3) парите, които наливаха руските олигарси там бяха главоломни, както и предприемачите преди 1918 г. Всъщност ъова е основната причина Путин да иска Донбас - да захрани олигарсите си.
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 71-------Хкрементче размазано, руският народ е един велик народ! Познавам го добре! Колкото до чистотата, колко народа имат своя национална баня? Ние имаме "честита баня", когато някой се изкъпе след месец! Национална баня имат турците - хамам, взет от арабите, фините - сауна, руснаците! Във всяко селце, може да е от пет къщи в гората има баня със съответните ритуали, клуб, хигиена и здравница!Така е било и когато по времето на Луи XIV са се поливали с парфюми,за да не во-нят!
68
5
 
4
 
! Отговори
profetey преди 2 години
За всичко които твърдят че Крим, Донецк и Луганс са украински, то трябва да кажат че Косово е сръбска територия. Нямам спомен имаше ли референдум там за отделяне от Сърбия (не съм проверявал). Но все пак трябва да има еднакъв критерии за всички. Но като гледам запада - явно няма.
67
3
 
2
 
! Отговори
До До Анонимен 80 преди 2 години
"Глyпавeлко Донецк и Луганск са украински градове а не руски нo глупавелко като тебе не може да го разбере..." - - - - - - - - Глупавелко си ти. Преди да станат "украински" си бяха точно руски. Сега са самостоятелни. Утре-кой да ти каже. Всичко тече, всичко се променя. Само вие, тро ловете, пишете глупости за комисионни из треторазрядни сайтове и форуми. Не знам ти дали сам себе си разбираш, но за света ти и подобните ти сте пределно ясни, нищо сложно няма за разбиране у вас-плащат ви- пишете.
66
7
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 80 преди 2 години
Глyпавeлко Донецк и Луганск са украински градове а не руски нo глупавелко като тебе не може да го разбере...
65
2
 
4
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
А нещо за Aдpиeн Бyke,ще кажете ли?
64
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската войска не е еволюирала от ВСВ насам...все едни и същи машини(ръждясали вече), все едни и същи извращения. Руската държава не е еволюирала от революцията през 1917 насам.Руският народ не е еволюирал от каменната епоха насам...първични хора с първични инстинкти. Гледа да се напука-напие. Жените им са нечистоплътни и мързеливи, калпави...до една! Колко руснаци познавам -всички са такива.
63
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До аз И аз забелязах същото на видеото за застреляните двама украинци пред магазина за колела: руските войници ги разпитаха и в момента в който двамата се завъртяха с гръб към тях и тръгнаха, руските войници "видяха", че са "от Азов" и ги застреляха в гръб. П.С. Руските изверги ще си платят за всяко убийство и разрушение.
62
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен82 - Прав си! Всеки се разбира със съседите си. Точно това трябваше да направи Украйна а не да обстрелва Доневцк и Луганск през последните 8 години.
61
4
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
Сигурен съм че няма да се окаже че в разрушената къща са се окривали Азовци и не е имало оръжия. Също както беше в един мол. Нищо че на снимките от камерите се виждаха военните камиони паркирани на товарните рампи.
60
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки с мозък в главата си може да сам да си отговори, какво "бъдеще" очаква Путинова Русия.. в подобна международна изолация.... Навсякъде цивилизованите хора гледат да се разбират със съседите си и да си правят купони и веселби, а тоя пcиxoпат изби хиляди украински и руски войници за да си задоволи мегаломанските амбиции..Поколения руснаци ще си патят от последствията, които ще бъдат брутални след капитулацията на Русия.
59
1
 
8
 
! Отговори
А на Звленката преди 2 години
офшорките кога ще ги заразследват?
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До не върви ли Ако вървеше нямаше да се налага да копи-пействате нон стоп нареденото ви. :)))) Щяхте да отразявате руските "успехи", но такива няма. :)))) Пускат от време на време по някой фейк и дотам. Досега най-се забавлявах с "планираното оттегляне" от Киев, но съм сигурен, че ще има още много такива. Впрочем, защо великия самальот за Дуумсдей на Путин не се появи? Въглищата за двигателите ли не се разпалиха добре? :)))))
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интервюто с проф.Христов е уникално.Благодаря за линка.
56
5
 
9
 
! Отговори
Относно Зеленски преди 2 години
Целта е Зеленски да бъде подготвен за президентски пост демек промили са мозъците на народеца. След 3 успешни сезона на сериала, 2019 г изведнъж се обявява че Зеленски се кандидатира за президент. Цялата му кампания е организирана и спонсорирана от Коломойски.А междувременно Коломойски от Швейцария финансира неонацистките фракции в страната и буквално чрез тях държи властта. Зеленски е мултимилионер и е изпрал маса пари. Има имоти навсякъде и в досиетата от Панама излезнаха подробности.
55
9
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Поредната Украйнска фашистка пропаганда и фейк.