Неуспешен тест на руска междуконтинентална балистична ракета

Останките й са открити на 8 км от космодрума
Обновена: 28 сеп 2011 15:12 | 28 сеп 2011 15:12, Елка Василева
48
Неуспешен тест на руска междуконтинентална балистична ракета
Снимка: Архив Reuters

В Русия бе извършено неуспешно изпитание на междуконтинентална балистична ракета от ново поколение, съобщи днес говорителят на Космическите войски на Руската федерация Алексей Золотухин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му стартът е бил даден вчера от космодрума "Плесецк" в 11,08 ч. московско време, след което ракетата изчезнала от радарите и паднала на територията на космодрума.

Няма пострадали хора, посочва БТА. Два часа по-късно издирвателна група с хеликоптер "Ми-8" е открила останките от ракетата на 8 км от стартовата площадка, допълва ИТАР-ТАСС.

АП подчертава, че в съобщенията на руските медии не се посочва от кой тип е ракетата, освен това, че тя е разработена въз основа на междуконтиненталните балистични ракети "Топол-М" и "Ярс", произвеждани от Московския институт по топлотехника.

Същият институт е разработил и ракетата с морско базиране "Булава", която претърпя голям брой неуспешни изпитания, припомня агенцията.

В изявление на министерството на отбраната в Москва се съобщава, че причината за днешния неуспешен тест е повреда в първата степен на ракетата. Новата руска ракета е в състояние да пренесе до всяка наземна цел в северното полукълбо шест ядрени бойни глави и за разлика от "Топол-М" ще има системи за защита от противоракетни оръжия, пояснява руската агенция "Интерфакс", цитирана от ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно българската технология е дала дефект, поради което е паднала и самата ракета.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новата ракета дори успява да скрие инфрачервения профил на двигателите от датчиците на проследяващите я ракети на противовъздушната отбрана. Използвана е българска технология, която още по Тошово време е била засекретена.
45
0
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Тази ракета на снимката е от ЗРК С 75 Волхов,......и няма нищо общо с междуконтиненталните балистически ракети.......Мисля че знам как редакторите на Днес.бг избират снимките си за статиите.........отварят Гугъл и пишат "руска ракета" и каквото им излезне :)))) ще се спукам от смях :)
44
1
 
1
 
! Отговори
Мюра преди 12 години
Даже Хенри Кисинджър признава надежността на руските ракети и изказва съмнение за американските, който никога не са тествани за масов старт. През 80 години руснаците изстрелват едновременно три междуконтинентални ракети, докато САЩ не са го правили с повече от една.
43
4
 
4
 
! Отговори
ПРО преди 12 години
Май наистина няма смисъл от ПРО! Те руските ракети сами се свалят!
42
3
 
3
 
! Отговори
Стрелба от Румъния преди 12 години
Това е отговора срещу амеруканските ракети базирани в Румъния. Всеки знае, че тези ракети ще могат да поразяват и наземни цели, например сгради в Москва. Американците се готвят за обстрел на Москва и руснаците са длъжни да се защитят.
41
2
 
4
 
! Отговори
skitnik преди 12 години
dve amerikanski sovalki se vzriviha,drugite gi pensioniraha,prez 60 te kraceha v lunata,a sega sled 50 godini i tolkova tehnika letyat v kosmosa s RUSKİ RAKETİ:))))
40
2
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 12 години
Журналистическа манипулация, значи Булава имаше серия от 4 последователни неуспеха (извадено от контекста) и след това 6 поредни успешни и вече се приема на въоражение, ама журналята дай да изопачават истината. И тези тестове ще станат успешни след конструктивните подобрения, спете спокойно, деца!
39
8
 
6
 
! Отговори
svetlio преди 12 години
На гол ***,чифте ракети :D
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А преди 2 месеца, една американска ракета, се взриви още във въздуха, хо хо, хамерикански близачи.
37
9
 
8
 
! Отговори
$$$ преди 12 години
русите май са изгубили документацията на немските ракетчици и сега голям зор виждат! Къде са плановете и спецификацията на Фау 2 господа? Търсете ги бързо,защото такъв дебел ви се готви,че май няма да е необходимо да се изгражда ПРО и без него ще ви опоскат китайци,американци,европейци всички!
36
11
 
7
 
! Отговори
Стингър преди 12 години
"Нет аналаги в мире" Нали така? 8км брей оооще малко и щяла да стигне до САЩ! Ай следващия път дано стигне 10 км след изтрелването си.
35
13
 
8
 
! Отговори
а преди 12 години
На тези *** ръцете им за в ***. Нищо не могат да свършат добре.
34
3
 
14
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Ако сащ надушат, а те много внимателно следят какво става в русия, че е слаба, одма са им внесли демокрация и други" благини"с б-2, б-52 и други "хуманитарни" носители на ядрено оръжие.тъй че споко.явно все още има какво да ги спира. иначе мераците не си ги крият. да ти напомня олбрайт която каза че руските богатства не са само за един народ.а тази катастрофа е нормална при изпитание на ново оръжие.
33
2
 
17
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Фактът, че е неуспешно изстрелването говори само за едно - за нововъведения.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защото си никой , за това.
31
2
 
11
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Кат Русия няма друга втора на света! Тя е нашта майка,тя е нашата опора!! Повечко да четете класици като великия И.Вазов :)) Е малко интепретирах де но това да ни е проблема!
30
8
 
2
 
! Отговори
123 преди 12 години
Защото ако пък Америка реши да ги нападне с тяхната противоракетна отбрана няма да може да отвърнат на удара. Просто е ;)
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви ракети, бе? Веднага да се преориентират към най-модерното оръжие на планета (което не случайно е българско изобретение)- Лайнометът.
28
0
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 12 години
Бъзъкаш се ти, но ако се намерят достатъчно здрави ластици за истрелване. В парламента има 240 бойни глави, които биха могли да причинят непоправими щети на която и да е държава. Да не говорим за конвенционалните заряди тип цар, дон, барон и касетъчни заряди от гетата.