ЕС спря работата по споразумението с Украйна

Стотици хиляди пак са на протест в Киев
Обновена: 15 дек 2013 17:40 | 15 дек 2013 17:38,
84
ЕС спря работата по споразумението с Украйна
Протестиращи пак са на площада. Снимка: Reuters

Европейският съюз е прекратил работата по споразумението за асоцииране с Украйна, след като не успя да получи "ясен ангажимент" от президента Виктор Янукович, че ще го подпише, предаде BBC. За прекратяването на преговорите съобщи в Twitter и еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле.

"Работата е спряна", написа той в социалната мрежа и допълни, че  е казал на вицепремиерът Сергей Арбузов, че Украйна трябва да покаже "ясен ангажимент, че ще подпише"

Днес за пореден път протестиращи се събраха в Киев. Около 200 000 проевропейски настроени се събраха на площад „Независимост”, за да изразят несъгласието си с отказа на Янукович да подпише споразумението.
Това е поредната серия от протести в страната, след като през ноември Янукович направи крачка назад от подписването на споразумението.

Протести в неделя се провеждат в близост до мястото, където се състои пък проправителствен митинг. Това предизвика опасения за възможни сблъсъци между двете групи.

Междувременно американският сенатор Джон Маккейн е в Киев, където той се обърна към протестиращите. "Украйна ще направи Европа по-добра и Европа ще направи Украйна по-добра", каза им той.
"Ние сме тук, за да подкрепим вашата справедлива кауза, суверенното право на Украйна да определи собствената си съдба свободно и независимост", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
7
 
! Отговори
WTF? преди 10 години
всичко стана ясно като стигнах до "американският сенатор"...
66
1
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До EU citizenИ ОТКЪДЕ СИ ТОЛКОВА СИГУРЕН КАТО НИКОГА НЕ СА ПРАВИЛИ РЕФЕРЕНДУМ А ВЯРВАШ НА ПЛАТЕНИ МЕДИИ?
65
20
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВНикой българин не иска да излиза от ЕС. Искат да излизат отпадъци като тебе, които така или иначе не са българи, а безродни путински лакеи. Нито българи, нито руснаци - сброд оболванених дураков.
64
4
 
29
 
! Отговори
вирджиния преди 10 години
А аз съм щастлива за украинския народ-спаси се вампиризма на Запада. Аз само като бях прочела условията на ЕС...щяха да превъарнат Украйна в Б-я номер 2-икономика унищожена почти на 100 процента, хиляди затворени фабрик и заводии, милиони безработни..банки взимащи имотекираното имущество на населението..просто ги очакваше ад в ЕС!
63
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В русийЪ гейовете се работят тайно, като некога в НРБ- то!))))))) Иначе Украйна ще бъде на Европа скапаната раша пак ще фалира, като в края на 90- те, неминуемо е заради шистовия газ! Най- мразената страна в Европа е раша- тъ!
62
12
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До свестенКога за последно си бил извън България, та знаеш?
61
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна е в съюз с Русия. Който украинец е недоволен , да си взима торбичката и прав му път при гейовете в Европа. В Русия хомосексуализма е престъпление.
60
7
 
30
 
! Отговори
свестен преди 10 години
Ало .... Добре ли сте ? Защо увивате като стригани мачки че Украйна ще загуби като не влезе в ЕС? Напротив , ЕС отдавна е фалирал , поредната креатура на семейство Ротшилд е на път да се срине , последните години бяха добре защото ограбваха новите си членове и северна Африка.Сега се надяваха на Сирия , но Русия вече се събуди и с Китай и Индия и Иран ще освободят Европа от ..... не искам да изпадам в подробностти.
59
26
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Това нещо не може да се реши на референдум, защото е става въпрос за съдбата на 20 млн, които не искат да живеят в империята на Путин. Няма как да ги накарат насила.
58
2
 
22
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА преди 10 години
Има решение и то е: РЕФЕРЕНДУМ!Нека наистина се чуе волята на народа!Чисто и просто!
57
1
 
12
 
! Отговори
трибют преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВпак стигнахме до вица за Хана и снопа със пръчките
56
1
 
16
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
До Одисей 1Като съдим по името ти и ти не си българин а тесалиец...:D:D:D
55
10
 
2
 
! Отговори
трибют преди 10 години
До Анонименголям праз- те украинците са същите Баламурници като Българите
54
28
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
64 Червен дрисък в бивша Югпославия се проведоха референдуми на които народите от отделните Републики пскаха независимост по същия начин се раздели и Чехословайия в нея за разлика от СФРЮ не управляваха *** и *** като селянчето от Пожаревац който каккто се майтапеше един мой пряител сърбин като казваше по какво си приличат с Нокия , а именно че всеки следващ модел е по малък от предходния , ти българин ли си бе червено *** че защищаваш Милошевич , ако не беше спрян и до теб щеше
53
2
 
8
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
Трябва да ти постна инфо до което се добрах,но днес 10 пъти ми трият поста.......:D:D:D:D:D:D ...........издържа само по 1 минута
52
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
одисейчо - оди сей - ама яловата ти картуна едва ли може да посее нещоза войната в кувейт щатите дадоха съгласие и затова садам тръгна а после му го забиха два катапреди войната в югославия еднствени щатите се изказаха за запазване на териториалната цялост на югославия - и баламата милошевич се хвана като садаме после пак те дойдаха да освободат народитетака че ако ти плащат като на протестърите пиши платено ти е няма да си единствения подгъзник на братята американци
51
2
 
11
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Америка,Израел и Еропейският съюз искат да набутат Украйна заради Чернобил.
50
6
 
33
 
! Отговори
НР БЪЛГАРИЯ преди 10 години
ВЪН ОТ ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ! Едно от условията за асоцииране на Украйна е било да признаят равни права на хомосексуалните двойки - заяви министър председателя Азаров. Франсето Оланд пък в знак на протест на забраната на гей-пропагандата сред младежта в Русия няма да ходи на зимната олимпиада ва Сочи. КАКВО ТЪРСИ ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ В ТОЯ ГЕЙ-СЪЮЗ? ВЪН ОТ ЕС, Независимост и обединение с другите славянски държави. Западния католически Ватикан се прочу с гей и педофилските си скандали. ВЪН ОТ ЕС!
49
4
 
6
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
А какво са 10 рубли,когато Алексей Милер ми плаща хиляди евро на ден, а освен това ми е прехвърлил 3% привилегировани акции на "Газпром"
48
10
 
2
 
! Отговори
bobinankov преди 10 години
До КомунистDarjavata ya sasipaha takiva kato tebe - komunistite !!!