Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна

Шикорски: Това стана при посещение на Туск в Москва
Обновена: 21 окт 2014 16:00 | 21 окт 2014 07:16, Елка Василева
255
Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предложил още през 2008 г. на бившия премиер на Полша Доналд Туск да си поделят Украйна, каза председателят на полския парламент Радослав Шикорски в интервю, публикувано от американския уебсайт Политико, предаде Ройтерс.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече "клюка" статията за предложението на Путин за поделянето на Украйна и допълни, че не е особено запознат с "творчеството на това издание", предаде ТАСС.

Според Шикорски, който до септември бе външен министър на Полша, Путин направил предложението по време на визита на Туск в Москва през 2008 г.

 "Той поиска от нас да бъдем участници в това разделяне на Украйна. Това бе едно от първите неща, които Путин каза на моя премиер Доналд Туск, когато посети Москва", казал Шикорски.

 "Той (Путин) заяви, че Украйна е изкуствена страна, че Лвов е полски град и защо да не вземем да уредим заедно нещата", е казал Шикорски в интервюто с дата 19 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
3
 
! Отговори
до 211 преди 9 години
Американците не искат да "заграбят" света, а да му помогнат, толкова неща са ни дали, без тях щяхме да сме в каменната ера, неблагодарници!
133
1
 
1
 
! Отговори
mihail преди 9 години
Дами и господа РУСОФИЛИ,ако е......руснаци,бяха закъснели с 3дни в похода си за завладяване/правилно го казвам а не освобождение,както вие си мислите/ на България,сега щяхме да живеем май по добре,защоро щяха да ни освободят англичаните.КАЗАХ.
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо не пишете нещо за американците които не искат да си делят света а искат да го заграбят
131
9
 
4
 
! Отговори
BG преди 9 години
Ха, ха - русофилите, само да не излезе някоя новина че Русия е предложила, Сърбия, и Гърция например да си поделят "Заддунайска Губерния", извинявам се - България !!!Хайде - веднага лягайте по корем и започвайте да ближете краката на руския си господар !!! Тавариш Жириновски ви заповяда :))))
130
6
 
2
 
! Отговори
Р.Р. преди 9 години
Вълкът козината си мени но нрава не.
129
2
 
15
 
! Отговори
Кихано преди 9 години
Това е плосък пропаганден трик, на който Шикорски сам се е натресъл. Защо чак сега го казва? Щото сега, след майданското съсипване на Украйна, се появи нужда да се клепа Путин на тема Украйна. Американците и европейците искат да прехвърлят собствената си вина на Путин. САЩ прекалено много затъна в лъжи, прекалено много ...
128
0
 
14
 
! Отговори
бг предложение преди 9 години
Аз предлагам с Албания да си поделим Македония.Кой е "за"?
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ami tova ne e novina rusnaka si e agresor otkakto sashestvuva,cql jivot te sa v gotovnost da aneksirat sasedite si vijte hronologiyata im
126
3
 
20
 
! Отговори
кк преди 9 години
Стига глупости!Всеки разумен човек, след лъжите - безпардонните и мръсни лъжи, във връзка с "инцидента" на малайзийския самолет, не би повярвал и сричка на всеки опит да бъде оплюта и омърсена една държава.Нека плювачите с нещо докажат, че САЩ са по-морална държава !Този свят загива и има нужда от спокойствие и разум, а не от нагнетяване!Ако това не са го разбрали Обама, Путин, Меркел.... жална ни майка...
125
6
 
23
 
! Отговори
ЕМО преди 9 години
ПОЛЯЦИТЕ ЛЪЖАТ А МЕДИИТЕ МАЖАТ
124
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не подхожда на медия, претендираща за що годе някаква сериозност преписването на такива *** статийки, на ниво от втората световна война. Те американците съвсем за бунаци ни взеха... Хайде малко по-сериозно, годините са други, има обединена Европа и колкото и да не им се ще на американците, ще трябва да се съобразяват с това!
123
6
 
7
 
! Отговори
majorski преди 9 години
А пък аз четох във "Феномен" че България и Иран са решили да си поделят Турция .Божр колко простотия има по този свят!
122
6
 
5
 
! Отговори
Турчев преди 9 години
Путин хайде действай бе, нали се договори с Ердоган да разделите България. Защо се моташ още. Ние от ДПС те чакаме с хляб и сол.
121
13
 
7
 
! Отговори
до №177 преди 9 години
След което Путин избива хиляди украинци и три пъти повече ранява за да АНЕКСИРА КРИМ! Невероятно си нагъл за да ОПРАВДАВАШ този СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН АГРЕСОР на когото украинците рано или късно ЩЕ ПОТЪРСЯТ СМЕТКА!
120
7
 
5
 
! Отговори
икономически въпрос преди 9 години
Работата на всеки голям държавник е да разпалва войни колкото се може по-далече от границите на собствената си държава. Вашингтон - Дамаск - 9400 кm, Москва - Киев - 750 км. Кой е по умен се пита в задачата?
119
4
 
35
 
! Отговори
НОВИНАТА Е преди 9 години
Новината е от преди минути......САЩ въведоха санкции против Унгария?!!!!?????? Защото заплашвали демократичните ценности....ЛелЕЕЕЕЕ тия американците направо испушиха вече--всеки човек в света им е длъжен,а всяка държава трябва да се подчинява на Вашингтон......
118
2
 
15
 
! Отговори
един мармот от УСА преди 9 години
А на мен , Путин ми обеща да ми даде мнооооооооого шоколад
117
18
 
3
 
! Отговори
до Боби преди 9 години
Обратното, в Чечня положението беше лесно - 10000 прогонени бунтовника - но руснаците изринаха Грозни до земята с огромни цивилни жертви.Тежко беше положението в 20 милионен Ирак, където САЩ разтърваваха враждуващите страни с минимални цивилни жертви!Сега някой тука се опитва да ми внуши обратното - откъде накъде?
116
0
 
5
 
! Отговори
баткомахно преди 9 години
.....ии куъде дремАхте са ке я земе целата ааауууауууаа ааа .....стиа простотии бе татееее
115
3
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ХАХА МН ГОТИН ВИЦ , СИГУРНО В КРЕМЪЛ СЕ СМЕЯТ МНОГО :Д