НАТО няма информация за нова руска инвазия в Украйна

Да се възстанови суверенитетът на държавата, настояват от Белия дом
8 ное 2014 10:11, Екип на Bulgaria On Air
133
НАТО няма информация за нова руска инвазия в Украйна
Снимка: Reuters, архив

НАТО и Пентагонът не разполагат с доказателства, че Русия е осъществила нова военна инвазия в Украйна. Това гласи официалният коментар на техните ръководители, след като Киев обвини Москва, че колона от десетки танкове и камиони с боеприпаси и войници са пресекли границата на страната.

Ако все пак това бъде доказано, Западът ще го приеме като поредно нарушаване на териториалния интегритет на Украйна, обяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.

Изявлението на говорителя на Украинският съвет за национална сигурност Андрей Лисенко, че 30 танка, 16 гаубици и 30 камиона са навлезли на украинска територия взриви западните медии.

НАТО реагира със съобщение, че е наясно с тези съмнения, но те все още нямат потвърждение. Ако са факт – биха означавали нова руска агресия, се казва в съобщението. То се припокрива и с позицията на Държавния департамент на САЩ.

„Днес ние виждаме нови сигнали на руска инвазия,” заяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.- „САЩ силно осъждат такива действия и, ако се потвърдят, ще бъдат третирани като нова агресия и нарушаване на споразуменията от срещата в Минск. Нашата позиция не е променена – руските оръжия военни трябва да бъдат изтеглени от Украйна. Суверенитетът на страната трябва да бъде възстановен, а границата да бъде наблюдаване от ОССЕ. Всички заложници трябва да бъдат освободени веднага”.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria on Air 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Гери преди 9 години
До Ангел-може ли такива тъпотии бе човеко с име на ангелСъщото може да се каже за България. Юга да мине към Турция. Друга част да праят кот искат.
85
0
 
7
 
! Отговори
hahahhaha преди 9 години
А Мистралът ще го купим партийно с Румъния и Турция и пак ще си е в Черно море, но под натовски флаг.********************************************************************************И що в Черно Море бе шопе??? Най-добре е у Искаро там си му е местото на Мистралчето. А за знамената нема да спорим, ще турим и Американското ако требва. Това би требвало да е новата военна стратегия - Мистрали по Искаро да не могат руските ядрени подводници да доближат София...
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка на Бойко!
83
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софиянката:1. Обичайно чета ОРИГИНАЛНОТО съдържание на договорите с ОРИГИНАЛНИТЕ подписи върху тях, а не чужд преразказ на съдържанието на договорите. Така, че- не ме вълнуват руските публикации;2. Мдаа....добре, че не съм рускиня и не съм руска гражданка - ако бях, може доброзорно да ме направят майка на путлеристко отроче:DТипична демонстрация на *** двойни стадарти. Някой беше казал, не помня кой и по какъв повод, че съдът е сърцето на бг мафията.
82
13
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 109 - Мдаа....добре, че не съм рускиня и не съм руска гражданка - ако бях, може доброзорно да ме направят майка на путлеристко отроче:D
81
21
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Трябваше украинците да задържат една дузина атомни бомби ....да видим руските терористи ще смеят ли да припарят.При първия опит да се пуска немедлено една с цел Красний плошад и другите за повторение.А може и за имат закътани..ха..ха..знаели човек.
80
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Суть моего предложения проста, заявляет председатель парламентской комиссии по делам женщин, детей и семьи, доктор юридических наук Елена Борисовна Мизулина, каждая гражданка России сможет получить по почте генетический материал президента РФ, забеременеть от него и родить ребенка. Такие матери будут получать специальное пособие от государства.
79
0
 
1
 
! Отговори
ooo1 преди 9 години
тука коментарите не могат да се използват за политически цели,религиозна омраза и всички цели които могат да спрат свободата на словото вие ни питате какво мислим ние ви казваме
78
23
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Французите ще пратят на *** не Мистрали, а специален френски готвач, който да му приготви криви макарони, през които поне да им се любува отдалече. А Мистралът ще го купим партийно с Румъния и Турция и пак ще си е в Черно море, но под натовски флаг.
77
1
 
14
 
! Отговори
e преди 9 години
Джон Бренан-поредното еврейско ИЗПРАЖНЕНИЕ в ЦРУ.САЩ ще си плати цената на ционистичния "данък"
76
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фарисейщината на Белия дом изцяло лъсна. Защо САЩ не зачете суверенитета а разруши на пух и прах Югославия - благоденстващата държава на Балканския полуостров. Защото им трябваха малки, немощни държавици, светкавично катастрофално обеднени, една част - незаконни по международното право, които да манипулира срещу Русия. Отделно - предизвиканите нечовешки междуособици и смърт. Силна държава не беше в сметките им, можеше да стане обединяващо звено, и тогава - влиянието на САЩ е нула! Новият ред!
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименС евтина рубла ще увеличи количеството пари вътре в страната(там се палащ в рубли), с което ще стимулира собственото производство и ще удари вноса.----------------Да разбирам, че печатат пари? Това, за което най-много обичате да обвинявате САЩ?
74
10
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 100 - Обичайно чета ОРИГИНАЛНОТО съдържание на договорите с ОРИГИНАЛНИТЕ подписи върху тях, а не чужд преразказ на съдържанието на договорите. Така, че- не ме вълнуват руските публикации по случая.
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
99, онзи ден хвърлиха поредната партенка, че са платили на "Газпром" $ 1.45 млрд, но руснаците и днес не са получили нищо.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Историята с договорите за френските мистрали е стара и доста скандална. Прочети тук, за да се информираш - sasha-bogdanov.livejournal/2369565.html
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
98 много си прав, и сметките не си плащат
70
1
 
21
 
! Отговори
ahahah преди 9 години
До Анонимен 84 А много ми е интересно,тази година ,Украйна кои договори по-точно спази???????????? От 22 февруари,Женевското споразумение ,Минското споразумение????????????????????? Нито 1 от трите ,Украйна не е спазила Тази държава си показва,че е чиста проба ,ку*ва ,на която не може да се вярва нито дума Така че ,каквото и да твърди Киев ,аз не му вярвам нито думичка,ама нито Цели 3 международни споразумения наруши Тая държава(Украйна) я смятам за Finito
69
11
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До 96- Нали рф нямало нужда да си спазва търговските договори- тогава защо оспорва в международен арбитраж прилагането на 3тият енергиен пакет на ес като правен режим за южен поток и твърди в жалбата си, че той бил "дискриминационен", а? ;) Как така- хем на руснаците не им пука за договори, "хартийки" и т.н., хем пък изведнъж разбират правното значение на тези "хартийки" и чрез правни процедури атакуват 3тия енергиен пакет? :D
68
0
 
14
 
! Отговори
До софиянец преди 9 години
Нещо да кажеш за доверието по повод договорите за френските мистрали ?Много коректни тия французи.
67
2
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 93- :D И КЪДЕ да го пием това кафе- в София в момента е 13:09 ч. на обяд, а при Вас е 6:00 ч. сутринта:) Явно не сме в една и съща часова зона:)