Руските власти спряха кримска татарска телевизия

Били против анексирането, обвинили ги в екстремизъм
28 мар 2015 08:55,
380
Руските власти спряха кримска татарска телевизия
Снимка: Reuters, архив

Кримската татарска телевизия АТР обяви днес, че спира работа след месеци на натиск от страна на руските власти, предаде Франс прес. АТР представлява преди всичко мюсюлманското татарско малцинство, което се противопостави на анексирането на острова от Русия, отбелязва агенцията.

През септември телевизия АТР беше обвинена в екстремизъм. Местното министерство на вътрешните работи заяви, че има данни, че тя "подхранва нарочно сред кримските татари чувство на недоверие към властите".

Веригата АТР спира излъчването на 1 април. "Изпратихме искане за акредитация четири пъти, но всеки път беше отхвърляна" от руският орган за наблюдение на медиите, заяви пред АФП генералната директорка Елзара Ислямова.

АТР има три филиала, две радиостанции и телевизия за деца. Те рискуват да бъдат обвинени в незаконна дейност, ако продължат да работят без разрешение. Ислямова уточни, че рискът включва не само глоба от половин милион рубли (8000 евро), но и конфискация на материалите на медиите.

Независимия канал беше основан през 2005 година и се опасява да не бъде затворен от анексирането на Крим от Русия през март 2014 година. В края на януари около петдесет въоръжени полицаи извършиха обиск в медията, за да конфискуват запис на протестите против присъединяването към Русия на 26 февруари 2014 г. в Симферопол, при които се стигна до сблъсъци. Малко след протеста руските специални части поеха контрола над полуострова.

Москва анексира Крим след референдум, на който 97 на сто от гласувалите според Кремъл са се обявили за присъединяване към Русия. Повечето от 300-те хиляди кримски татари, представляващи около 12 на сто от населението на полуострова, бойкотираха гласуването.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
2
 
10
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Украйна отдавна блокирани всички руски медии, абсолютно всичко! Но който в света е возмутен? Отново двойните стандарти, нали?
210
3
 
5
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Сега става ясно от къде е дошъл Възродителен Процес в България , тия забрани ги имаше и в България 1984 година
209
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За сметка на това Новая газета.ру съобщава,че ,,На Челябинскам заводе бьiтовьiх товаров......увелечении на 300 процентав самогоньiх апарата.Пакупатели.......''си правят нещо си от ????? и си го пият.Производство на алкохолни дестилатори за дома????Кризата какво ли не прави,ама важното е някакъв алкохол да има,може и да си запушваш носа от ,,приятния'' аромат.
208
1
 
8
 
! Отговори
SS преди 9 години
Как си представяш да избиеш 8 милиона руснаци намиращи се на територията на Украйна.Ако по - голямата част от населението на Украйна разсъждава като теб, определено не сте за Европа, Дже и за Азия неставата та и в африка на места биха ви се учудили на акъла.За хора с мислене като твоето има едно мяст и тосе нарича " ТРИБУНАЛА В ХАГА" - ТАМ СЕ ДАВАТ ПРИСЪДИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО.
207
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен.В Украйна над 70% от населението носят руски гени.--------------Ти лично ли изследва гените или е от ИТАР-ТАСС ?
206
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дърта, дърта фашага е Путин !!!
205
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе вие украинците се имате за голяма работа, нямали нищо общо с азиатските нрави на Русия ?! Нали вашият Хмелницки преди да се присъедини охотно към Русия е носел плитка ала татар ?!
204
1
 
2
 
! Отговори
SS преди 9 години
До ukrainecУкраински я ми кажи ти кой набор си и скакво образование.Опитваш се да минеш за средно-интелегентен човек но по последните изказвания ми се струва, че си от онези млади дето могат само да мразят, определено не разсъждават и незнам защо си мислят, че могат да си решат проблемите със сила.А както ми казваше дядо сине ша срешнеш някой де и рунтави гръди. (нещо подобно си туацията в източна Украйна ...бел. ред)
203
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В целият цивилизован свят се забраняват медии, които подтикват към екстремизъм. Няма нищо ненормално в това, за да правите сензации.
202
0
 
7
 
! Отговори
До укрaйнец преди 9 години
Виж,колко сме " добре,цъфнaли и вързaли " ние в Бългaрия,и сaми си нaпрaвете изводa дaли ви хaресвa и дaли искaте същото след около 25 г.мъчителен преход ????
201
4
 
14
 
! Отговори
До укрaйнец преди 9 години
1.Вие изгорихте живи 48 човекa в Одесa ,целия свят го видя мутро фaлисткa!2.Вие стреляхте със снaйпери по хорaтa нa Мaйдaнa,зa дa провукирaте нaсилие и дa обвините зa товa Янукович 3.Вие изгорихте живи онези момчетa от Беркут,които откaзaхa дa зaстaнaт нa колене нa Мaйдaнa ,с коктейли "*** "ги изгорихте !4 Вие лустрирaте хорa,хвърляте ги в контейнерите зa смет,пребивaте ги с бухaлки,сaмоубивaте непрекъснaто някой !5 Вие нaложихте дивa фaшисткa цензурa!6.Вие ползвaте фaшисткa символикa
200
2
 
8
 
! Отговори
До Укрaйнец преди 9 години
Прaвилния вaриaнт !Aз съм беден укрaйнски фaшистки ***,тук ме прaтихa олигaрситеШоколaдчо,Коломойски и т.н,aз съм техното пушечно месо,тук съм дa избивaм мойте сънaродници,срещу което ще получa следното :1.Стрaнaтa ни,която и без товa е кочинa,ще стaне склaд нa СAЩ зa техните рaдиоaктивни отпaдъци,a USA фирмaтa MONSANTO ще ни превърне в опитни зaйчетa нa ГМО продукти,ще мутирaме,дъщеря ми ще стaне "трети пол"2.Aз ще стягaм колaнa,ще търпя шоковa терaпия,ще студувaм,ще глaдувaм,ще ям ***
199
9
 
5
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
Трудноста да се разберат руснаците се състои в това,че ние не осъзнаваме факта за тяхната принадлежност не към Европа а към Азия и затова те мислят по друг начин.Ние не разбираме руснаците,както не можем да разберем китайците и японците,и ,имаики богат опит от общуването с тях,трябва да кажа,че и нямам особено желание да ги разбирам,освен ако не трябва да разбера колко олово и желязо ще ми трябва за тяхното изтребление.В допълнение към другите азиатски свойства на техния характер,руснаците не уважават човешкия живот-те са ***,варвари и хронични алкохолици! USA генерал Джордж Патън
198
8
 
7
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Нaселението--------------В Украина всеки знае руски а не само 17 милиона-това не значи че е рускоговорящ,и още по малко значи че е руснак.Да не говорим че има стотици руснаци от Украина и от Русия които се бият срещу терористите на джуджу.Войната е срещу фашистката хунта в Москва ,не е срещу руснаците.
197
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кокоДепутатът Михаил Дегтярьов (от фракцията на Жириновски в руската Дума) дори предложи Русия паралелно да чества като национален празник превземането на Париж през 1815 г. и препоръча Франция на свой ред да стори същото. Тъй де, нали, ако трябва, Русия пак ще "освободи" Париж и Варшава, Будапеща и Талин, защо не София или БукурещТипичен пример как хора, живеещи в културна изолация от съвременния свят, на всяка цена държат да го "освободят". Как да не се сетим за прочутата дефиниция на Николай Бердяев за появата на болшевизма руският човек, бидейки най-нещастен в света, решил да ощастли
196
2
 
10
 
! Отговори
Нaселението преди 9 години
нa Укрaйнa е 42 млн,от който руско говорящите сa 17 млн,е кaк фсшaгите искaт унитaрнa държaвa,товa е безумие !Зaтовa скочи и ДонБaс
195
2
 
8
 
! Отговори
до SS преди 9 години
Укрите смятaт постепенно дa изтрепят или в нaй-добрия случaй дa aсимилирaт руско говорящото нaселение в Укрaйнa,първия зaкон който хунтaтa прие бе зa зaбрaнa нa руския език кaто втори официaлен в стрaнaтa ! Путин нaпрaви точно обрaтното в Крим,тaм имa три официaлни езикa-руски,укрaйнски и тaтaрски ! Ето товa е рaзликaтa,никой етнос я РФ не е преследвaн в днешно време,не е aсимилирaн -освен руския в стрaнaтa имa още 24 регионaлни официaлни езикa !!!!
194
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 9 години
До ukrainecУкраински я кажи как според теб трябва да се процедира с тези 8 милиона руснаци живеещи на територията на Украйна, които я ненавиждаш по неразбираема за мен причина.
193
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 9 години
До АнонименКой донесе войната я пак , че не разбрах.
192
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джуджето донесе война в Европа,не щем джуджета водещи политика от 18ти век!