Русия ще оспори, ако подпишем с Полша за МиГ-овете

Щяла да е под въпрос правомерността на използването на самолетите
Обновена: 16 окт 2015 18:49 | 16 окт 2015 17:08, Елка Василева
252
Русия ще оспори, ако подпишем с Полша за МиГ-овете
Снимка: архив, Булфото

Русия няма да обслужва българските изтребители МиГ-29, ако България сключи договор за обслужване на тези машини с Полша. Това заяви пред журналисти генералният директор на Руската самолетостроителна корпорация "МиГ" Сергей Коротков, предаде ТАСС.

Българското правителство одобри по-рано подписването на междуправителствено споразумение с Полша за ремонт на МиГ-29 руско производство.

Още по темата

Ако България подпише споразумение с Полша за ремонт на двигателите РД-33, монтирани на МиГ-овете, руската корпорация "няма да има друг избор, освен да откаже" поддръжка на тези изтребители от българските ВВС, каза Коротков.

Това ще постави под въпрос правомерността на по-нататъшното използване на тези самолети, а също и сигурността на пилотите, обясни той. "Съжаляваме, че подобно решение се взема единствено от съображения за политическа конюнктура и най-вероятно се дължи на натиск отвън", заяви руският представител.

Ценовите параметри на ремонта, предложени от Русия и от Полша, са "фактически идентични", а РСК "МиГ" предлага на България десеторно по-изгодни условия в икономически план, твърди Коротков.

Той за пореден път увери, че Русия не е издала на Полша лиценз, нито я е снабдила с актуализирана техническа документация за ремонт на двигателите на МиГ-29.

"Срещу посочената сума Русия бе готова да гарантира на България двойно по-голям ресурс, отколкото Полша. Независимо от този случай, будещ у нас чувство на дълбоко съжаление, с оглед традицията на вековно приятелство между Русия и България, все пак се надяваме да изградим взаимноизгодно сътрудничество въз основа на международното право. При все това смятаме за възможно да оспорим правомерността на подготвяното споразумение поради очевидното нарушаване на правата ни като проектант и производител на самолетите", резюмира Коротков.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
6
 
! Отговори
Гаранция преди 8 години
Ако си дам телевизора на съседа ми да го оправя му се анулира гаранцията. Това са нормални общоприети правила относно ремонти, фирмени сервизи и гаранции.
139
0
 
2
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Само моля не пишете глупости Германия модифицира сама ( С РУСКО СЪГЛАСИЕ) своите мигове .През 2004 взеха решение и ги свалиха от въоръжение."продадоха "ги на Полша за цена от разхода за пребазиране на 16 самолета.Останалите техни с малък остатъчен ресурс ги бракуваха!!!тяхното място заеха "Еврофайтери"
138
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия си ползва ескадрилите МиГ-29 останали от ГДР и те са си напълно съвместими с натовските стандарти.Така че не пишете глупости. Тук при нас чисто и просто става въпрос за комисиони.
137
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 219 Важно е че ти си си взел хонорара от "Америка за България".Значи след като някой казва истината е взел пари от руснаците. По тази логика вие сте взели пари от други.
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 218Та каква несъвместимост ще имаме ?
135
1
 
4
 
! Отговори
as преди 8 години
Проблема не е кой ще ги ремонтира,проблема е кой ще лети с тях.Не вярвам че всеки опитен и ценящ живота си летец ще се качи на тях. Жалко че са едноместни иначе да качът Бойко и Ненчев зо по кръкче над морето.
134
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сега трябваше да купим поне 2 ескадрили нови самолети!!!Относно ремонта, ако ги ремонтират руснаците, отново ще имаме нещо несъвместимо с партньорите ни!!!Бъдещето ни е свързан с развития свят, а не с Русия, Иран, Хизбула и т.н. мюсюлмани и други джихадисти и строители на джамии!!!
133
10
 
16
 
! Отговори
МИГ-те преди 8 години
Руските условия по изгодни но никаква комисионна.Полските неизгодни но бутат под масата.Да видим сега кое ще изберем.........??????????
132
0
 
4
 
! Отговори
Факти преди 8 години
Американците и европейците купиха ТЕЦа и енергото и ни режат главата от кръста с цената, па на *** им го дават без пари.Руснаците купиха Нефтохима и се оказа че дизела е от най-скъпите в Европа.Ко ни си плюим на ръцете нещо да напраим свършили сме.
131
0
 
5
 
! Отговори
Nato преди 8 години
To 214 - Buddy, we can't understand broken Bulgarian. Мужик, не ти се разбира разваления български.
130
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До да ама не - Аман от хомокравари Естествено и нормално е да не ги ремонтират СЕГА сме противници ( в смотаното НАТО създадено за промиване на глави)Както и да е , не си мислете че ще оцелеете в ядрена война а още по-малко да ви защитят 4те МИГа.
129
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така като гледам, нищо не сте разбрали досега!Целта на тази сага с Полша не е да запазим и да имаме самолети - руски, стари, а постепенно да достигнем до "гениалната" идея да си купим американски, скъпи и стари. В момента просто се разиграва поредната постановка на циркаджиите. Комисионните вече са определени, уж за националната ни сигурност и за наше добро. Не се притеснявайте, ремонт в Полша няма да бъде правен. Ще се харчат едни други пари.
128
7
 
5
 
! Отговори
Риторичен ? преди 8 години
Крелълските КГБ ченгетата до кога ще се опитват по всякакъв повод да рекетират България ?
127
11
 
5
 
! Отговори
чист Българин преди 8 години
блаките да го духатроССия е враг на Родината ни и е глупаво да и поверяваме оръжието си
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те рашъните защо не погнат директно поляците, че нямат лиценз за това си производство, ами се занимават с нас? То да доработиш нещо, което си купил- мисля, че не се иска лиценз, но да продаваш собствените си доработки на други- определено май се иска такъв!
125
1
 
6
 
! Отговори
защо преди 8 години
До :) "От 40 години строим АЕЦ Белене, построихме Бургас-Александрополис,"ПОПИТАЙ НА Б.БОРИСОВ!
124
1
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 8 години
До ВасилевКъпи се, къпи се , Василев ама гледай да си изпереш и черната душица!
123
7
 
3
 
! Отговори
готина пичка преди 8 години
Огромен .УР за путекантропите! И най-вече от всички българи!За щастие омразата към тази еволюционно изчезващ грешка за нас българите,е генетично заложена.
122
11
 
5
 
! Отговори
от 189 преди 8 години
Аре разкажете за ракетите, корабите, подводниците и танковете! А после ми разкажете дали са били безплатни. А след това ми кажете дали всичката тая железария може да стъпи и на малкия пръст на модерната военна технология.А накрая, я се сетете за българските медици, дето щяха да ги екзекутират в Либия. Я прочетете малко да видите, кои страни всъщност взеха мерки да им спасят животите. Братска Русия да я виждате? Не? Странно, нали? Нали беха най-големи приятели с Либия през съветско време, а?
121
6
 
8
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
Разбира се, че ако руснаците ремонтират самолетите ще е много по-добре, а не полските посредници и то без лиценз. Те са производители, те имат оригинални части.Ако имаш кола Нисан напр. къде по-добре ще я ремонтират- в специализиран сервиз на Нисан или в обикновен сервиз? Ама като бай *** като гледа все по-тънко да мине затуй и колесарите не му се вдигат.Пак има късмет, че ако не се спуснат ще има да се приземява по корем ...:)